Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Bļugers pateicīgs komandas biedriem par padomiem un piegādātajiem smūtijiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bļugers pateicīgs komandas biedriem par padomiem un piegādātajiem smūtijiem
Teodors Bļugers. Foto: pittsburghhockeynow.com

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" treniņos atgriezies latviešu centra uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš žokļa lūzuma un sekojošās operācijas dēļ bijis spiests izlaist mēnesi. Sarunā ar medijiem viņš norādīja, ka saņēmis lielu atbalstu no komandas biedriem.

27 gadus vecais Teodors Bļugers savainojumā iedzīvojās 23. janvārī, kad duelī pret Vinipegas "Jets" cieta no pretinieku aizsarga Brendena Dilona spēka paņēmiena un ar seju ietriecās aizsargstiklā. "Asinis plūda. Gāju cauri tunelim, man iedeva dvieli, bet tas īpaši nepalīdzēja. Arī otrs ne," centra uzbrucējs atklāja, ka sākumā bija nobažījies. "Kādu laiku viņiem neizdevās apturēt asiņošanu, līdz ar to nebija iespējams saprast, kas nogājis greizi. Bija biedējoši. Kad izdevās apturēt, tad viņi varēja saprast, kas vispār noticis, un arī es nomierinājos." Bļugers atzina, ka ļaunu prātu uz Dilonu netur.

Ar žokļa lūzumu iepriekš saskāries arī Bļugera ilggadējais maiņas partneris Zaks Astons-Rīss, kurš izlaida maču pret "Jets", tādējādi bija blakus medicīniskajā istabā. "Psiholoģiski ļoti palīdzēja tas, ka viņš paskaidroja, kam tagad iešu cauri. Viņš uzreiz pateica, ka pirmās divas nedēļas būs vissliktākās. Vismaz zināju, ko sagaidīt. Man tā bija pirmā operācija. Pirmo nedēļu dzīvoju bez košļājama ēdiena. Biju iedomājies, ka nebūs tik traki, bet – patiesībā ļoti pietrūka," skaidroja Bļugers. Viņš bija pateicīgs komandas biedriem, kuri palīdzēja dažādos veidos – arī atstājot paciņas un smūtijus pie viņa durvīm.

Kad Bļugers iedzīvojās savainojumā, kā atveseļošanās termiņš tika noteiktas sešas līdz astoņas nedēļas. Šobrīd pagājis mēnesis, un centra uzbrucējs atgriezies uz ledus, tiesa – viņš piedalās vingrinājumos, kuros nav kontakta. "Jūtos labi, bet neesmu darījis visu. Kontakts visu var mainīt. Šobrīd klājas labi. Nākamais pakāpiens ir kontakts – ripas pieturēšana, cīņa pie apmalēm. Tā ir arī psiholoģiskā barjera," skaidroja Bļugers. Pēc operācijas viņš zaudējis svaru, taču ātri to izdevies atgūt.

Pitsburgas "Penguins" ieņem otro vietu Metropoles divīzijā un ir vienīgā no latviešu regulāri pārstāvētajām komandām, kas atrodas play-off zonā. Taču Bļugera atgriešanās ierindā tiek gaidīta, jo viņa prombūtnē triecienu saņēmis komandas mazākums.