Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2949, Did:0, useCase: 3

''Sharks'' 2021. gada drafta izvēle Eklunds šosezon atgriezīsies Zviedrijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Sharks'' 2021. gada drafta izvēle Eklunds šosezon atgriezīsies Zviedrijā
Viljams Eklunds. Foto: AFP/Scanpix

Rūdolfa Balcera Sanhosē ''Sharks'' paziņojusi, ka 19 gadus vecais zviedrs Viljams Eklunds atgriezīsies Zviedrijā un sezonu turpinās ''Djurgardens'' sastāvā. Šosezon NHL jaunais hokejists aizvadīja deviņas spēles, izceļoties ar četrām rezultatīvām piespēlēm.

Rūdolfa Balcera Nacionālā hokeja līgas (NHL) komanda Sanhosē ''Sharks'' lēmusi 19 gadus veco zviedru uzbrucēju Viljamu Eklundu atgriezt Zviedrijas augstākās līgas ''Djurgardens'' sastāvā. ''Sharks'' jauno hokejistu 2021. gada NHL draftā izvēlējās ar augsto septīto izvēli. Centra uzbrucējs piedalījās visās pirmajās deviņās sezonas ievada spēlēs, savācot četras rezultatīvas piespēles un nopelnot vienu divu minūšu sodu. Ņemot vērā, ka Eklunds piedalījās deviņās NHL spēlēs, tad 2022./2023. gada sezona skaitīsies kā pirmā pilnvērtīgā ''entry level'' jeb debitanta līgumā.

''Šis bija viens no smagākajiem lēmumiem. Viljama lieliskās prasmes bija redzamas jau no debitantu nometnes septembrī. Deviņās spēlēs NHL viņš ir pierādījis, ka kļūs par īpašu spēlētāju šajā līgā, taču uzskatām, ka no ilgtermiņa viedokļa viņam jāatgriežas Zviedrijā, kurā viņš var kļūt par dominējošu spēlētāju. Tādu, kādu vēlamies, lai viņš kļūtu,'' citēts ''Sharks'' ģenerālmenedžeris Dags Vilsons.

Pagājušajā sezonā Zviedrijā ''Djurgardens'' sastāvā Eklunds guva 11 vārtus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, vēlāk tiekot atzīts par līgas labāko debitantu un Zviedrijas labāko junioru hokejistu. Zviedrijas augstākajā līgā Eklunds kopumā guvis 11 vārtus un izdarījis 15 rezultatīvas piespēles. ''Djurgardens'' jauno sezonu iesācis pieticīgi, 17 spēlēs ar 15 punktiem atrodoties priekšpēdējā vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/sharks/news/sha...