Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

NHL sezonu turpinās Girgensons, Merzļikins un Bļugers, NBA otrā spēle Porziņģim

NHL sezonu turpinās Girgensons, Merzļikins un Bļugers, NBA otrā spēle Porziņģim
Zemgus Girgensons pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Naktī uz svētdienu spēles notiks gan Nacionālajā hokeja līgā (NHL), gan Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Zemgus Girgensona Bufalo ''Sabres'' sezonu turpinās pret Ņūdžersijas ''Devils'', Teodora Bļugera Pitsburgas ''Penguins'' pret Toronto ''Maple Leafs'', bet Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'' pret Karolīnas ''Hurricanes''. NBA otro spēli sezonā aizvadīs Kristapa Porziņģa Dalasas ''Mavericks'', viesos spēlējot pret Toronto ''Raptors''.

# Nacionālajā hokeja līgā (NHL) otro spēli pēc kārtas aizvadīs Zemgus Girgensons un viņa pārstāvētā Bufalo ''Sabres'', kura plkst. 2:00 pēc Latvijas laika viesosies Ņūdžersijā pie ''Devils''.

# Naktī uz sestdienu ''Sabres'' piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā, ar 1:4 zaudējot Bostonas ''Bruins''. Tā bija arī otrā spēle no četrām, kurā Girgensons neizcēlās ar rezultativitātes punktiem, 17 minūtēs nopelnot negatīvu lietderības koeficientu mīnuss viens.

# Sezonu kapteiņa asistents sācis daudzsološi, četrās spēlēs gūstot divus vārtus un atdodot divas rezultatīvas piespēles. Tāpat Girgensons šos mačus noslēdzis ar pozitīvu lietderības koeficientu pluss divi.

# Sezonu latvietis sāka kā kreisās malas uzbrucējs, taču pret ''Bruins'' Girgensons tika iekļauts pirmās maiņas centrā. Tieši kā centra uzbrucējs hokejists spēlēja pārbaudes mačos.

# Plkst. 2:00 pēc Latvijas laika savā laukumā spēli aizvadīs Teodora Bļugera Pitsburgas ''Penguins'', spēkojoties pret NHL vērtīgāko komandu Toronto ''Maple Leafs''. Pēdējā spēlē ''Penguins'' pēcspēles metienos ar 1:2 zaudēja Dalasas ''Stars''.

# Sezonu ''Penguins'' sākusi bez diviem līderiem Jevgēņija Malkina un Sidnija Krosbija, kuri atkopjas no gūtajām traumām. Pagaidām vēl nav zināms, kad Krosbijs varētu atgriezties sastāvā, taču spēlētājs uzsācis treniņus uz ledus.

# Liels zaudējums ir arī vadošā centra uzbrucēja Džefa Kārtera un vārtsarga Tristana Džerija inficēšanās ar Covid-19. Džerijs gan bija saņēmis neprecīzu Covid-19 analīžu rezultātu un ir atgriezties treniņos, kamēr Kārters šīs nakts spēli izlaidīs.

# Ceturtdienas treniņā Bļugers tika iespēlēts nomināli otrajā maiņā kopā ar Zeku Estonu-Rīsu un Broku Maginu. Pirmajās četrās spēlēs latvietis izcēlies ar diviem vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu pluss divi.

# Plkst. 2:00 pēc Latvijas laika spēli aizvadīs arīdzan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', kura savā laukumā uzņems Karolīnas ''Hurricanes''.

# ''Hurricanes'' sezonu sākusi ar trim uzvarām tikpat spēlēs, kamēr ''Blue Jackets'' uzvarējusi trīs no četrām spēlēm, pie tam, visās ar Merzļikinu vārtos. Latvietis pirmajos trīs mačos vidēji spēlē atvairījis 94.7% pretinieku metienus un ielaidis 1.63 ripas. Dienu pirms spēles latvietis nepiedalījās komandas treniņā un šo spēli sāks rezervē - vārtos stāsies soms Jonass Korpisalo.

# No latviešu pārstāvētajām komandām sezonu vislabāk sākusi Rūdolfa Balcera ''Sharks'', kura uzvarējusi visās četrās spēlēs un šobrīd ir otrajā vietā Rietumu konferencē. Austrumos visas trīs latviešu hokejistu komandas tabulā atrodas līdzās - ''Sabres'' ir piektie, ''Penguins'' sestie, bet ''Blue Jackets'' septītie.

NHL spēles 23. un 24. oktobrī

KomandasLaiksKomandasLaiks
Senators - Rangers20:00Capitals - Flames20:00
Wild - Ducks1:00Jets - Predators2:00
Canadiens - Red Wings2:00Lightning - Avalanche2:00
Devils - Sabres2:00Flyers - Panthers2:00
Penguins - Maple Leafs2:00Blue Jackets - Hurricanes2:00
Blues - Kings3:00Coyotes - Islanders4:00
Kraken - Canucks5:00

# Otro spēli jaunajā NBA sezonā aizvadīs Kristapa Porziņģa Dalasas ''Mavericks'', kura plkst. 2:30 pēc Latvijas laika viesos spēkosies pret Toronto ''Raptors''.

# Sezonu ar uzvaru ''Mavericks'' iesākt neizdevās, pārliecinoši ar 87:113 zaudējot Atlantas ''Hawks''. Nedz Kristaps, nedz Luka Dončičs neaizvadīja spilgtāko spēli. Latvietis guva 11 punktus (1p. 2/2, 2p. 3/9, 3p. 1/4), kamēr Dončičs 18 punktus.

# ''Mums nav sevi jāapšauba. Šī ir tikai viena spēle - pirmā šosezon. Sagrāves dažreiz gadās. Aizmirstam un domājam jau par nākamo maču,'' pēc zaudējuma pret Atlantu komandas mājaslapā izteicās Porziņģis.

# Toronto pēc gada pārtraukuma atgriezusies savās mājās un spēles atkal var aizvadīt Kanādā. Pleca traumas dēļ pirmajā mēnesī vienībai nepalīdzēs viens no līderiem Paskāls Siakams. Ar visu to Toronto izdevies pirmajās divās spēlēs izcīnīt vienu uzvaru, naktī uz sestdienu pārliecinoši ar 115:83 sakaujot Bostonas ''Celtics''.

# Starpsezonā ar ''sign-and-trade'' palīdzību uz Maiami pārcēlās pēdējo gadu līderis Kails Laurijs. Pirmajās spēlēs par līderiem izvirzījušies Gorans Dragičs un Gerijs Trents juniors, bet uzvarā pār ''Celtics'' rezultatīvākais ar 25 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija Skotijs Bārnss.

# Pagājušajā sezonā komandas viena pret otru spēlēja divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. 2021. gada 19. janvārī panākumu ar 116:93 izcīnīja Toronto, bet Dalasa prata revanšēties 15. maijā ar 114:110. Abos mačos produktīvs bija arī Porziņģis, zaudējumā gūstot 23 punktus, bet uzvarā 21 punktu.

NBA spēles 24. oktobrī

KomandasLaiksKomandasLaiks
Cavaliers - Hawks1:00Pacers - Heat2:00
Raptors - Mavericks2:30Bulls - Pistons3:00
Timberwolves - Pelicans3:00Spurs - Bucks3:30
Trailblazers - Suns5:00Clippers - Grizzlies5:30

, 2021-10-23 15:15, pirms 3 gadiem
čau skribent!
, 2021-10-23 15:48, pirms 3 gadiem
Lai KP un Mavs laba spēle!🤞🤞
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-10-23 16:48, pirms 3 gadiem
Ar to Toronto kā ar bitēm - neko nevar zināt. Pēc pārliecinoša zaudējuma vēl pārliecinošāka uzvara pār Celtics. Laikam jau tomēr Mavericks zaudēs, cerams, ka vismaz KP labi nospēlēs
, 2021-10-23 16:52, pirms 3 gadiem
To neiesu vakcineties...@😆Porzingis no riita nopirzoties, jau ir izdarijis vairaak nekaa tu visaa savaa dziivee😂
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-10-23 17:28, pirms 3 gadiem
Neiešu vakcinētiess rakstīja: Merzly 1 ielaists, Bluger 1+1, zirgs 0+1
Podrinkis salauzis sprandu krītot pēc danka un slimnīcā nosprags
Nu ja šitāds #aunis drīkst tādu #uiņu rakstīt, bet mani sportacentrs brīdinās par lamāšanos-tad šis oficiāli būs kļuvis par #idarasu kantori!!!
, 2021-10-23 17:31, pirms 3 gadiem
Iebāz savus heštegus sev dir$ā
, 2021-10-23 17:47, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Iebāz savus heštegus sev dir$ā
###
, 2021-10-23 18:28, pirms 3 gadiem
Podriņķis kārtējo reizi mēģinās nogremdēt komandu un Lukam būs jādara viss iespējamais un neiespējamais, lai to enkuru pavilktu. Cerams, ka izdosies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-10-23 20:30, pirms 3 gadiem
Autor, palasi kaut kur, ko nozīmē "arka"! Citādi kauns par tavu latviešu valodu. Bumba parasti lido ar slaidu loku...
, 2021-10-23 20:32, pirms 3 gadiem
Atvainojos autoram, ne viņam šis komentārs domāts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-10-23 22:33, pirms 3 gadiem
kam nepatīk "###" -> ublock -> "sportacentrs.com##article-content > p > b:contains(/^#$/)"
, 2021-10-23 23:12, pirms 3 gadiem
Tad jau pret Dalasu vārtos gnj būs Elvis.
, 2021-10-24 03:05, pirms 3 gadiem
Nākat pie Tambijeva
Nerunajat te
Uvis Balinskis un vārtsargs Entonijs Stolarzs. Foto: AP/Scanpix
4

Balinskim noraidījums, "Panthers" triumfē divīzijā un pirmajā kārtā tiksies ar "Lightning"

Nacionālās hokeja līgās (NHL) regulāro turnīru ar uzvaru noslēgusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Balinskis. Panteras savā laukumā ar 5:2 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Uzvara ļāvusi nodrošināt pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kas nozīmē, ka Stenlija kausa pirmajā kārtā tai būs jāspēkojas ar Tampabejas "Lightning". Sezonu ar uzvaru pār Karolīnas "Hurricanes" (6:3) noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers

Balinskim 17 minūtes otrajā sausajā uzvarā pēc kārtas, "Panthers" pārspēj "Blue Jackets"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) nepiedzīvojām divu latviešu dueli. Floridas "Panthers" savā laukumā uzņēma Kolumbusas "Blue Jackets", tomēr uz ledus bija tikai Uvis Balinskis, kurš nospēlēja nepilnas 17 minūtes, palīdzot "Panthers" tikt pie otrās sausās uzvaras īsā laikā (4:0). Elvis Merzļikins šajā spēlē nepiedalījās.
Uvis Balinskis atgriežas uz NHL ledus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Balinskim sausajā uzvarā +1, Girgensons un "Sabres" 13. sezonu pēc kārtas bez play-off

Mainīgām sekmēm Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušas latviešu pārstāvētās komandas. Uvis Balinskis atgriezās Floridas "Panthers" rindās un palīdzēja ar 2:0 pārspēt Otavas "Senators", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 2:3 piekāpās Dalasas "Stars", oficiāli zaudējot iespējas iekļūt Stenlija kausā, bet Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Elvja Merzļikina ar 2:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".