Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balcera "Sharks" turpina perfekti, Girgensonam un "Sabres" pirmais zaudējums

Rolands Eliņš

Balcera "Sharks" turpina perfekti, Girgensonam un "Sabres" pirmais zaudējums
Rūdolfs Balcers. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Sanhosē "Sharks" ar Rūdolfu Balceru sastāvā šonakt guva ceturto uzvaru četrās spēlēs jaunās NHL sezonas ievadā, viesos ar 5:3 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Zemgum Girgensonam un "Sabres" ar 1:4 zaudējums pret Bostonas "Bruins". Abiem Latvijas hokejistiem šoreiz negatīvs lietderības koeficients.

# Zemgus Girgensons šonakt "Sabres" mačā nospēlēja 17:03 minūtes, turpinot daudz spēlēt skaitliski nevienādos sastāvos – 2:26 minūtes vairākumā un 1:51 minūtes mazākumā. Girgensonam šonakt negatīvs lietderības koeficients mīnus viens, viens metiens pa vārtiem un viens spēka paņēmiens.

# "Sabres" šis bija sezonas pirmais zaudējums, un tajā svarīgu lomu spēlēja Linuss Ūlmarks, iepriekš vairākas sezonas Bufalo aizvadījušais vārtsargs. Viņš šonakt debitēja "Bruins" rindās un atvairīja 35 no 36 pretinieku metieniem. Bostona metienus izdarīja mazāk (26), taču atradās vadībā gandrīz visu spēli, pirmos vārtus iemetot jau ceturtajā minūtē, un uzvarēja.

# "Bruins" sastāvā ar trim punktiem izcēlās Čārlijs Koils, bet pa diviem bija Teiloram Holam un Bredam Maršānam. "Sabres" vienīgos vārtus guva Viktors Ūlofsons, paveicot to 55. minūtē.

# Savukārt Rūdolfs Balcers kopā ar "Sharks" izcīnīja ceturto uzvaru četrās aizvadītajās spēlēs. Šoreiz viesos ar 5:3 tika izcīnīta uzvara pār Toronto "Maple Leafs". Sanhosē komanda ir viena no trim komandām līgā, kas sezonu sākusi sākusi ar astoņiem punktiem četrās spēlēs, turklāt vienīgā, kas visos četros mačos uzvarējusi pamatlaikā.

# Balcers šonakt nospēlēja 14:48 minūtes, divas no tām spēlējot skaitliskajā mazākumā. Viņam šajā spēlē bija negatīvs lietderības koeficients mīnus divi (pirmoreiz šosezon), un Balcera statistikā arī viens spēka paņēmiens un divi bloķēti metieni.

# "Sharks" vārtos šonakt stājās Edins Hills, kurš atvairīja 30 no 33 metieniem un guva trešo uzvaru šosezon, turpinot lielisko debiju Sanhosē komandā. Tā ir trešā daļa no 25 gadus vecā vārtsarga iespētā visā pagājušajā sezonā kopā, kad viņš vēl pārstāvēja "Coyotes".

# Trīs punktus "Sharks" sastāvā guva Logans Kutūrs, kurš iemeta divus vārtus, turklāt paspēja iekrāt pozitīvu lietderības koeficientu plus četri. Savukārt šveicietim Timo Meieram 1+1. Viņi abi sezonas sākumā guvuši katrs pa septiņiem punktiem.

# "Sharks" vadībā divreiz izvirzījās otrā perioda sākumā, bet abas reizes Toronto atspēlējās. "Sharks" vēlreiz vadību pārņēma 32. minūtē ar Erika Kārlsona vārtiem un šoreiz vairs to no rokām neizlaida, trešajā periodā panākot arī 4:2 un 5:3. Sanhosē komanda pielietoja divreiz vairāk spēka paņēmienu (23:10) un bloķēja krietni vairāk metienu (18:11).

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -3 [+] [-]

, 2021-10-23 09:51, pirms 2 gadiem
Ваlceram -2 , arprats pie tada rezultata ))) loxs

     [+] [-]

, 2021-10-23 11:02, pirms 2 gadiem
Labi, ka ir uzvaras, bet nu punkti nekrajas. Cerams, nakamajas divas speles 3 punkti bus!

  -3 [+] [-]

, 2021-10-23 12:09, pirms 2 gadiem
erikxxl rakstīja: Ваlceram -2 , arprats pie tada rezultata ))) loxs
Drīzāk bomzis

  +1 [+] [-]

, 2021-10-23 12:10, pirms 2 gadiem
Izdarīt secinājumus pēc 4 spēlēm ir smagi pāragri un arī iepriekš Rūdolfs bija "streaky scorer", kas punktus gūst īsos nogriežņos (teiksim, 3 spēlēs pēc kārtas), pārējo laiku klusējot.
Arī karjeras vidējo punktu rādītājs viņam nemaz nav tik liels - 0.36 punkti/spēlē. Pašlaik ir 0.25. Uz 4 spēlēm tas vispār nav nekas, tb būtu divi punkti, jau būtu 2x labāki rādītāji. Pa sezonu viss izlīdzināsies.

Cita lieta, ka Balcers, kuram SJS ir doti diezgan lieli avansi, teiksim tā, neko no tā nav izmantojis.

Turklāt pašlaik, kad iepriekšējā sezonā Bļugers nosacīti "uguņoja", šogad sezonas sākumā Girgensons ir rezultatīvs, Rūdolfa sniegums izskatās pavisam nekā.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-23 12:16, pirms 2 gadiem
Ja jau vārtsargu izcēla, tad, pieminot Hola 2p varēja pieminēt, ka arī viņš pērn lielāko sezonas daļu mauca Sabres

     [+] [-]

, 2021-10-23 12:42, pirms 2 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Turklāt pašlaik, kad iepriekšējā sezonā Bļugers nosacīti "uguņoja", šogad sezonas sākumā Girgensons ir rezultatīvs, Rūdolfa sniegums izskatās pavisam nekā.
Tāpēc hokejā, papildus skaitļu statistikai izmanto arī "eye test". Būtu visai drosmīgi pārmest komandai otrajā spēlē divās dienās, ka viņi nespēj pārspēt TOR viņu mājās. Rūdis visu spēli, atskaitot vienu garāku maiņu otrajā periodā, nēsājās pa laukumu kā driģenes saēdies, un strādāja aktīvi augstā presingā, un bija pamanāms spēles epizodēs. Vienu labu izgājiena iespēju gan viņi paši nolažoja, maiņas biedram nogriežot ceļu Rūdim, jo nesagāja komunikācija abiem. Pirms SJS zaudēja otros vārtus, kur aizsarga piespēli pārtvēra TOR uzbrucējs un izgāja 1vs1 ar vārtsargu, Balcers ar maiņas biedriem bija labi iespieduši TOR pie viņu vārtiem un labi kontrolēja uzbrukumu, radot vairākas vārtu gūšanas iespējas.
Rūdis spēlē labi, SJS pat pēc b2b spēj turēt augstu tempu un gan arī Rūdis spēs realizēt sevi. Spēle ar nūju un slidojuma ātrums viņam ir labi. Reizēm šķiet, ka viņš pats nav līdz galam tik pārliecināts par savām spējām apspēlējot pretspēlētājus, bet netīro darbu vārtu priekšā viņš dara labi. Gan arī viņam būs "viņa spēles".
Ja Balcera sniegums ir tāda katastrofa sezonas ievadā vietējiem hokeja entuziastiem, tad ko lai saka par Mārneru un Metjūzu, kuriem tajā pašā spēlē bija, attiecīgi, -3 un -2 un, maigi sakot, nespēja pret SJS parādīt, kāpēc viņiem būtu jāaizņem liela daļa TOR algu budžeta?

     [+] [-]

, 2021-10-23 13:16, pirms 2 gadiem
Stirnpirdis rakstīja: Tāpēc hokejā, papildus skaitļu statistikai izmanto arī "eye test". Būtu visai drosmīgi pārmest komandai otrajā spēlē divās dienās, ka viņi nespēj pārspēt TOR viņu mājās. Rūdis visu spēli, atskaitot vienu garāku maiņu otrajā periodā, nēsājās pa laukumu kā driģenes saēdies, un strādāja aktīvi augstā presingā, un bija pamanāms spēles epizodēs. Vienu labu izgājiena iespēju gan viņi paši nolažoja, maiņas biedram nogriežot ceļu Rūdim, jo nesagāja komunikācija abiem. Pirms SJS zaudēja otros vārtus, kur aizsarga piespēli pārtvēra TOR uzbrucējs un izgāja 1vs1 ar vārtsargu, Balcers ar maiņas biedriem bija labi iespieduši TOR pie viņu vārtiem un labi kontrolēja uzbrukumu, radot vairākas vārtu gūšanas iespējas.
Rūdis spēlē labi, SJS pat pēc b2b spēj turēt augstu tempu un gan arī Rūdis spēs realizēt sevi. Spēle ar nūju un slidojuma ātrums viņam ir labi. Reizēm šķiet, ka viņš pats nav līdz galam tik pārliecināts par savām spējām apspēlējot pretspēlētājus, bet netīro darbu vārtu priekšā viņš dara labi. Gan arī viņam būs "viņa spēles".
Ja Balcera sniegums ir tāda katastrofa sezonas ievadā vietējiem hokeja entuziastiem, tad ko lai saka par Mārneru un Metjūzu, kuriem tajā pašā spēlē bija, attiecīgi, -3 un -2 un, maigi sakot, nespēja pret SJS parādīt, kāpēc viņiem būtu jāaizņem liela daļa TOR algu budžeta?
Par Balceru runājot - rakstīju to ne tik un ne tikai par šo sezonu (par to kā reiz teicu, ka viss būs ok, tb uz vidējiem rādītājiem izies, tagad ir daudz par ātru kko runāt).

Par pārējo plašo aprakstu - viss ir labi un pat pareizi, taču mēs runājam par hokejistu, kurš tika ņemts kā augsta prasmju līmeņa uzbrucējs. Ielikts otrajā maiņā (ir tur vēl aizvien), tika iespēlēts PP un tā tālāk. Īsāk sakot, viņam priekšā tika nolikts viss, kas vajadzīgs, lai būtu tiešām high scoring uzbrucējs.

Tajā pašā laikā tagad mēs te meklējam momentus ar viņa labo spēli un priecājamies par to, ka šams skrien pa laukumu kā saziests ar terpentīnu. Tas, neapšaubāmi, ir svarīgi un agri vai vēlu arī dos rezultātu, taču tas galīgi nav tas ko sākotnēji viņam paredzēja un ko no viņa gaidīja SJS un līdzjutēji.

SJS sastāvā viņam ir 45 spēles un 9+9, tb 0.4 punkti/spēlē. Tas nav slikti, bet galīgi ne rādītājs par ko būt apmierinātam TOP-6 uzbrucējam un arī fakts, ka viņš vairs tikpat kā netiek laists laukumā PP situācijās nerosina lielu optimismu.

Tāpēc, pavelkot svītru zem visa tā ko Rūdolfs ir vai nav izdarījis SJS, uz šo brīdi ir ļoti maz argumentu, lai, teiksim tā, apgalvotu, ka OTT nav bijusi taisnība par viņa potenciālu lielajā līgā - normāls uzbrucējs kurš var un prot iemest jebkuram, taču ļoti nevienmērīgs savā sniegumā (gan rezultativitātes, gan spēles ziņā) overall.

     [+] [-]

, 2021-10-23 13:57, pirms 2 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Par pārējo plašo aprakstu - viss ir labi un pat pareizi, taču mēs runājam par hokejistu, kurš tika ņemts kā augsta prasmju līmeņa uzbrucējs. Ielikts otrajā maiņā (ir tur vēl aizvien), tika iespēlēts PP un tā tālāk. Īsāk sakot, viņam priekšā tika nolikts viss, kas vajadzīgs, lai būtu tiešām high scoring uzbrucējs.
Neteiktu, ka bija arī pats sliktākais komandā. Nevajag aizmirst viņa sezonas sākumā gandrīz mēnesi ilgo nespēlēšanu. No vismaz 10 spēles aizvadījušajiem spēlētājiem SJS sastāvā, Balceram ir trešais labākais metienu realizācijas procents pagājušajā sezonā. No tā var spriest, ka pārējie met vārtsargam virsū, vai arī ka Balcers met maz, kamēr EK#65 vai BB#88 šķeļ pie katras iespējas. Rūdolfam nav tāds līgums, ka no viņa sagaida 50 punktu sezonu, bet par ļaunu nenāktu, ja tā būtu.
Ja par PP un PK laikiem, jau pagājušās sezonas laikā Būgners minēja, ka viņam patīk, ka Rūdis ir ātrs, naski skrien un labi strādā ar nūju un viņš grib iespēlēt viņu PK virknējumā. Žēl tikai, ka kaut kā vietējie Aldara eksperti nesaprot, ka NHL komandās "speciality teams" ir ļoti svarīgs komponents un tāpat vien nelaiž puisi, kurš knapi stāv uz slidām vai visresnāko, lai aizņem visvairāk vietas, pret labākajiem spēlētājiem pasaulē, paslidināties pa vārtu priekšu un paspēlēt mazākumā.
OTT izvēle bija izlikt waver'os pirmā raunda pick'us, kurus citi paņemtu pat lieki nedomājot. Balcers vienkārši bija mazākais zaudējums komandai tajā situācijā, nevis OTT viņu izmeta no komandas, jo treniņos slidoja lēniņām un pa ripu nespēja trāpīt. OTT jau gadiem iespējas ar jaunajiem talantiem ir tādas, ka pēc 5 gadiem viņiem ir jāklauvē pie Stenlija durvīm. Viņu potenciālais sastāva dziļums ir ņirgāšanās pret citām komandām, lai neteiktu savādāk. 11 drafta izvēles nākamā gada draftā. Viņi "varēja to atļauties".

     [+] [-]

, 2021-10-23 15:35, pirms 2 gadiem
Stirnpirdis rakstīja: Neteiktu, ka bija arī pats sliktākais komandā. Nevajag aizmirst viņa sezonas sākumā gandrīz mēnesi ilgo nespēlēšanu. No vismaz 10 spēles aizvadījušajiem spēlētājiem SJS sastāvā, Balceram ir trešais labākais metienu realizācijas procents pagājušajā sezonā. No tā var spriest, ka pārējie met vārtsargam virsū, vai arī ka Balcers met maz, kamēr EK#65 vai BB#88 šķeļ pie katras iespējas. Rūdolfam nav tāds līgums, ka no viņa sagaida 50 punktu sezonu, bet par ļaunu nenāktu, ja tā būtu.
Ja par PP un PK laikiem, jau pagājušās sezonas laikā Būgners minēja, ka viņam patīk, ka Rūdis ir ātrs, naski skrien un labi strādā ar nūju un viņš grib iespēlēt viņu PK virknējumā. Žēl tikai, ka kaut kā vietējie Aldara eksperti nesaprot, ka NHL komandās "speciality teams" ir ļoti svarīgs komponents un tāpat vien nelaiž puisi, kurš knapi stāv uz slidām vai visresnāko, lai aizņem visvairāk vietas, pret labākajiem spēlētājiem pasaulē, paslidināties pa vārtu priekšu un paspēlēt mazākumā.
OTT izvēle bija izlikt waver'os pirmā raunda pick'us, kurus citi paņemtu pat lieki nedomājot. Balcers vienkārši bija mazākais zaudējums komandai tajā situācijā, nevis OTT viņu izmeta no komandas, jo treniņos slidoja lēniņām un pa ripu nespēja trāpīt. OTT jau gadiem iespējas ar jaunajiem talantiem ir tādas, ka pēc 5 gadiem viņiem ir jāklauvē pie Stenlija durvīm. Viņu potenciālais sastāva dziļums ir ņirgāšanās pret citām komandām, lai neteiktu savādāk. 11 drafta izvēles nākamā gada draftā. Viņi "varēja to atļauties".
Jā, Balcers pēc metienu realizācijas bija trešais, taču pēc izdarīto metienu skaita - septītais. Spriest te neko nevajag, jo Balcers tiešām met maz. Viņam bija spēļu sērijas vispār bez metieniem. Piemēram, pirmajās 4 spēlēs viņam bija 1 metiens un trīs spēles pēc kārtas bez ripas raidījumiem vārtu taisnstūrī, bet sezonas vidū bija 7 spēļu nogrieznī 2 metieni un 2 sērijas pa 3 tukšajām spēlēm.

Rūdolfa līgums šajā gadījumā ir rezultāts tam, kas ir paveikts, nevis viņam neļauj izpausties tāpēc, ka līgums tāds. Un 50 punktu sezona ir 0.6 punkti/spēlē, kas kā reiz ir normāls otrās maiņas uzbrucēja rezultativitātes rādītājs. Tādam tam būtu jābūt.

Par spēli PK un Aldara ekspertīzi - stāsts ir ne par to, galīgi. Stāsts ir par to, ka pagājušajā sezonā viņš beigu beigās 25% laika spēlēja PP, šogad 34% laika viņam ir PK, kas tiešā veidā ietekmē iespējas gūt punktus.

OTT Rūdolfa jautājums bija aktuāls ilgāk nekā uz iepriekšējās sezonas sākumu un pat tepat bija garas un plašas diskusijas par to kāpēc "kaut kādus" kanādiešus un krievus sastāvā ņem, bet Balcers, lai vai cik mestu iekšā minorlīgā, netiek saukts augšā.

Zin kā, es nevienā brīdī neapšaubu Balceru kā spējīgu NHL hokejistu. Pat bez lielām iekšējām pārdomām varu saukt viņu par meistarīgu (skilotu) uzbrucēju, kuram uzbrukuma arsenāls, iespējams, ir lielāks nekā jebkuram LAT hokejistam, kurš pēdējos 20 gados ir ienācis NHL.
BET
Man ir ļoti lielas šaubas par to vai viņš var būt NHL komandas TOP-6 uzbrucējs ilgā termiņā (nu, ne tā kā pašlaik SJS, kur notiek pārbūve un viņam tiek dota iespēja spēlēt, bet tā, ka TOP-6 viņš būtu teju jebkurā komandā). To, starp citu, teicu vēl tad, kad viņš nebija no SJS aizmainīts uz OTT, to pašu varu atkārtot tagad.

     [+] [-]

, 2021-10-23 18:47, pirms 2 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Jā, Balcers pēc metienu realizācijas bija trešais, taču pēc izdarīto metienu skaita - septītais. Spriest te neko nevajag, jo Balcers tiešām met maz. Viņam bija spēļu sērijas vispār bez metieniem. Piemēram, pirmajās 4 spēlēs viņam bija 1 metiens un trīs spēles pēc kārtas bez ripas raidījumiem vārtu taisnstūrī, bet sezonas vidū bija 7 spēļu nogrieznī 2 metieni un 2 sērijas pa 3 tukšajām spēlēm.

Rūdolfa līgums šajā gadījumā ir rezultāts tam, kas ir paveikts, nevis viņam neļauj izpausties tāpēc, ka līgums tāds. Un 50 punktu sezona ir 0.6 punkti/spēlē, kas kā reiz ir normāls otrās maiņas uzbrucēja rezultativitātes rādītājs. Tādam tam būtu jābūt.

Par spēli PK un Aldara ekspertīzi - stāsts ir ne par to, galīgi. Stāsts ir par to, ka pagājušajā sezonā viņš beigu beigās 25% laika spēlēja PP, šogad 34% laika viņam ir PK, kas tiešā veidā ietekmē iespējas gūt punktus.

OTT Rūdolfa jautājums bija aktuāls ilgāk nekā uz iepriekšējās sezonas sākumu un pat tepat bija garas un plašas diskusijas par to kāpēc "kaut kādus" kanādiešus un krievus sastāvā ņem, bet Balcers, lai vai cik mestu iekšā minorlīgā, netiek saukts augšā.

Zin kā, es nevienā brīdī neapšaubu Balceru kā spējīgu NHL hokejistu. Pat bez lielām iekšējām pārdomām varu saukt viņu par meistarīgu (skilotu) uzbrucēju, kuram uzbrukuma arsenāls, iespējams, ir lielāks nekā jebkuram LAT hokejistam, kurš pēdējos 20 gados ir ienācis NHL.
BET
Man ir ļoti lielas šaubas par to vai viņš var būt NHL komandas TOP-6 uzbrucējs ilgā termiņā (nu, ne tā kā pašlaik SJS, kur notiek pārbūve un viņam tiek dota iespēja spēlēt, bet tā, ka TOP-6 viņš būtu teju jebkurā komandā). To, starp citu, teicu vēl tad, kad viņš nebija no SJS aizmainīts uz OTT, to pašu varu atkārtot tagad.
Juri, tavi apgalvojumi (spriedelējumi) ir tādi, it kā Tu strādātu, kā minimums, par SJS slidu asināmo mašīnu. Ja vēlies izskatīties pēc NHL eksperta, Tev jāpalasa reālu NHL apskatnieku raksti.
p.s. es neapšaubu Tavu saprašanu un zināšanas par hokeju un procesiem ap to.