Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Penguins'' uz trim sezonām pagarina līgumu ar galveno treneri Salivanu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Penguins'' uz trim sezonām pagarina līgumu ar galveno treneri Salivanu
Maiks Salivans. Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas ''Penguins'' paziņojusi par līguma pagarināšanu uz trim sezonām ar līdzšinējo galveno treneri Maiku Salivanu, kurš vienībā strādā kopš 2015. gada un kopā ar to izcīnījis divus Stenlija kausus.

Latviešu hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas ''Penguins'' paziņojusi, ka līdz 2026./2027. gada sezonai pagarinājusi līgumu ar galveno treneri Maiku Salivanu. Līdz šim pušu sadarbība līgumiski bija fiksēta līdz 2023./2024. gada beigām, un šobrīd puses vienojušās kopā strādāt vēl trīs papildus sezonas.

''Man ir gods trenēt šo komandu. Esam sasnieguši jau daudz kopā gan ar esošo treneru korpusu, gan spēlētājiem. Man ir bijis tas gods pārņemt izcilības standartu - kultūru, kas šeit, Pitsburgā, ir izveidojusies. Godīgi sakot, uzskatu to par savu atbildību šo kultūru turpināt attīstīt,'' pēc līguma pagarināšanas citēts galvenais treneris Salivans.

Par Pitsburgas ''Penguins'' treneri Maiks Salivans kļuva 2015. gada 12. decembrī un viņa vadībā komanda spēlējusi NHL Stenlija kausa izcīņā katrā no sezonām. 2016. un 2017. gadā Salivans kopā ar klubu kļuva par Stenlija kausa ieguvēju, bet pēdējās četrās sezonās ''Penguins'' izstājusies pēc pirmās izslēgšanas spēļu kārtas. Tā notika arī 2021./2022. gada sezonā, kad Pitsburga sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzina Ņujorkas ''Rangers'' pārākumu.

''Maiks ir viens no Nacionālās hokeja līgas labākajiem treneriem un mums bija svarīgi ar viņu vienoties ilgtermiņā. Viņš ir lielisks līderis, kurš pretī sasniegumiem dodas ar augstākā līmeņa komunikāciju, godīgumu un atbildību,'' par kluba galveno treneri teica ''Penguins'' ģenerālmenedžeris Rons Hekstāls.

Bez ''Penguins'' trenēšanas Maiks Salivans no 2003. līdz 2006. gadam strādāja citā NHL klubā - Bostonas ''Bruins''.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/mike-sulli...

     [+] [-]

, 2022-08-31 14:07, pirms 2 gadiem
uzpurņa nēsāšana uz zoda ir palīdzējusi čalim.