Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ilggadējais Šveices kapteinis Štraits pēc 12 sezonām NHL nolemj beigt hokejista karjeru

Rolands Eliņš

Ilggadējais Šveices kapteinis Štraits pēc 12 sezonām NHL nolemj beigt hokejista karjeru
Marks Štraits savas NHL karjeras priekšpēdējā spēlē pret Zemgu Girgesonu
Foto: USA Today Sports/Scanpix

39 gadus vecais Šveices hokejists Marks Štraits, kuram drīzumā paredzēta pleca operācija, nolēmis pielikt punktu savai karjerai, vēsta Šveices medijs „Blick”.

Marks Štraits vasarā noslēdza vienas sezonas līgumu ar Monreālas „Canadiens”, taču aizvadīja tikai divas NHL spēles, pēc kurām līgums tika lauzts. Tika veiktas pārrunas ar Šveices komandu „Bern”, taču vienošanās netika panākta, un Šveices mediji vēsta, ka pieredzējušais spēlētājs vairs profesionālajā hokejā laukumā nedosies.

Štraits ir pirmais Šveices hokejists, kurš bijis NHL komandas kapteinis. Viņš pasaules spēcīgākajā līgā aizvadīs 12 sezonas, piedaloties 786 mačos, kuros „Canadiens”, „Flyers”, „Islanders” un „Penguins” komandu sastāvos guva 434 punktus (96+338). Viņš vienreiz piedalījās NHL zvaigžņu spēlē un aizvadītajā sezonā kopā ar „Penguins” ieguva Stenlija kausu, tiesa, komandā nespēlējot lielu lomu un aizvadot tikai trīs „play-off” mačus.

Filadelfijā un Ņujorkā Štraits vairākas sezonas bija kapteiņa asistents, bet 2011./12. gada sezonā arī „Islanders” kapteinis. Tāpat Štraits vairākos pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs bija Šveices izlases kapteinis – šajā statusā viņš debitēja tālajā 2002. gadā, bet pēdējoreiz laukumā kā Šveices izlases kapteinis izgāja 2015. gada pasaules čempionātā.

Kopumā Štraits piedalījās 13 pasaules čempionātos, 89 spēlēs gūstot 42 punktus. 2013. gadā, kad Šveice kļuva par vicečempioni, viņš gan sastāvā nebija.

Izmantotie resursi:
https://swisshockeynews.ch/index.ph...

  -1 [+] [-]

, 2017-10-30 23:20, pirms 7 gadiem
ViņA sastāvā gan nebija.

     [+] [-]

, 2017-10-31 08:53, pirms 7 gadiem
tas priecē, ja nu PČ2018 iznāks 1/4 saskrieties ar Šveici, vis jau lielākas cerības