Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canucks" mazākuma treneris devies prom, jo piedāvāts līgums tikai uz vienu sezonu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Canucks" mazākuma treneris devies prom, jo piedāvāts līgums tikai uz vienu sezonu
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks", ko pārstāv Teodors Bļugers un Artūrs Šilovs, otrdien pameta galvenā trenera Rika Toketa asistents Maiks Jeo, kurš bija atbildīgs par mazākumu. Kā iemesls aiziešanai tiek norādīts piedāvājums pagarināt līgumu tikai uz vienu sezonu.

Stenlija kausa izcīņā Vankūveras "Canucks" neitralizēja 81% sāncenšu vairākumu, kamēr regulārajā sezonā ar 79,1% "Canucks" bija meklējama NHL vidusdaļā – 17. vietā. Gan izslēgšanas spēlēs, gan regulārajā sezonā vadošais Vankūveras mazākuma uzbrucējs pēc spēles laika bija Teodors Bļugers.

Maiks Jeo iepriekš strādājis kā Minesotas "Wild" un Sentluisas "Blues" galvenais treneris, bet Vankūverai pievienojās vēl pirms Rika Toketa atnākšanas. 50 gadus vecajam speciālistam tika piedāvāts pagarināt līgumu ar "Canucks", taču tikai uz vienu sezonu, un Jeo izvēlējies meklēt citas iespējas.

Tiek vēstīts, ka viņu kā kandidātu saredz divas citas Kanādas komandas – Otavas "Senators" un Toronto "Maple Leafs", asistentu meklējot gan Trevisam Grīnam, gan Kreigam Berubī, kurš ar Jeo sastrādājies Sentluisā. Toreiz lomas bija mainītas – Jeo strādāja kā galvenais treneris, bet Berubī bija asistents. Pēc tam, kad Jeo sezonas gaitā tika atlaists, "Blues" vadību pārņēma Berubī, aizvedot komandu līdz Stenlija kausam.

Izmantotie resursi:
https://ottawacitizen.com/sports/fo...