Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" uz vairākām nedēļām paliek bez pirmā vārtsarga Mareja

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Penguins" uz vairākām nedēļām paliek bez pirmā vārtsarga Mareja
Meta Mareja un Jakuba Vorāčeka sadursme
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Pitsburgas "Penguins", kas gan 2016., gan 2017. gadā izcīnīja Stenlija kausu, savainojuma dēļ palicis bez pamatvārtsarga Meta Mareja. Tiek prognozēts, ka ierindā viņš varētu atgriezties divu līdz četru nedēļu laikā.

23 gadus vecais Mets Marejs savainojumā iedzīvojās pirmdien aizvadītajā spēlē pret Filadelfijas "Flyers". Vienatnē pret viņu izrāvās čehu uzbrucējs Jakubs Vorāčeks, kurš sadūrās ar vārtsargu un savainoja viņa kāju. Marejs laukumu pameta ar komandas biedru palīdzību un vārtos vairs neatgriezās. Pitsburgas "Penguins" izcīnīja uzvaru pagarinājumā, pateicoties kapteiņa Sidnija Krosbija precīzajam metieniem.

Pitsburgas "Penguins" paziņoja, ka Marejs iekļauts savainoto spēlētāju sarakstā ar ķermeņa apakšdaļas traumu un ka atgriešanās ierindā gaidāma pēc vairākām nedēļām. Tikmēr situācijai tuvu stāvoši avoti vēsta, ka cietusi Mareja labā kāja. Tiek prognozēts, ka viņš laukumā atgriezīsies divu līdz četru nedēļu laikā. Tāpat izskanējušas runas, ka "Penguins" ar maiņu mēģinās tikt pie vēl viena vārtsarga.

Marejs sāka 20 no 26 komandas spēlēm, izcīnot 11 uzvaras, atvairot 90,6% pretinieku metienu un vidēji ielaižot 2,95 vārtus. Viņš bija Pitsburgas "Penguins" pirmais numurs gan šajā, gan 2016. gada pavasarī, palīdzot komandai divas reizes pēc kārtas izcīnīt Stenlija kausu. 2017. gada izslēgšanas mačos viņš atvairīja 93,7% metienu.

Pret Filadelfijas "Flyers" viņu nomainīja Tristans Džarijs, kurš atvairīja astoņus no desmit metieniem. 22 gadus vecais vārtsargs nevar lepoties ar lielu pieredzi Nacionālajā hokeja līgā – četras spēles šajā un viena spēle pagājušajā sezonā. Iepriekš Marejs vārtus dalīja ar Marku Andrē Flerī, kurš paplašināšanās drafta rezultātā pārcēlās pie Lasvegasas "Golden Knights".

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/pens-murray-week...

     [+] [-]

, 2017-11-29 19:39, pirms 7 gadiem
Diezcik labs tas Marejs nav,ja paskatās cik pingvīni golus ielaiduši...