Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Traģēdijā hokeja spēlē mūžībā aizgājis bijušais "Penguins" uzbrucējs Džonsons

Rolands Eliņš

Traģēdijā hokeja spēlē mūžībā aizgājis bijušais "Penguins" uzbrucējs Džonsons
Adams Džonsons. Foto: AP/Scanpix

Anglijas augstākās hokeja līgas (EIHL) klubs Notingemas "Panthers" šobrīd pavēstīja sēru vēsti - pēc nelaimes gadījuma vakardienas spēlē 29 gadu vecumā miris amerikāņu hokejists Adams Džonsons. Viņš vēl nesen vairākas sezonas aizvadīja Pitsburgas "Penguins" sistēmā.

"Notingemas "Panthers" ir patiesi satriekta paziņot, ka Adams Džonsons ir traģiski aizgājis mūžībā pēc drausmīgā negadījuma vakardienas spēlē pret Šefīldu," teikts kluba paziņojumā. "Mēs vēlamies izteikt līdzjūtību Adama ģimenei un visiem viņa tuviniekiem šajā īpaši smagajā brīdī."

"Mēs arī jūtam līdzi visiem faniem un abu komandu pārstāvjiem, it īpaši tiem, kas spēli vēroja klātienē vai sekoja tai citādi," norādīts "Panthers" paziņojumā.

Adams Džonsons smagu savainojumu guva EIHL spēlē sestdien, kad neveiksmīgā epizodē viņam ar slidu tika pārgriezts kakls. Džonsons centās atgriezties uz rezervistu soliņa, taču nespēja, un viņam tika sniegta pirmā palīdzība. Spēle tika pārtraukta, un līdzjutēji tika lūgti atstāt halli "ārkārtas apstākļu dēļ". Džonsons tika nogādāts slimnīcā, taču šorīt paziņots par viņa nāvi.

Džonsons aizvadīja savu pirmo sezonu Anglijas hokejā un bija viens no komandas līderiem. Viņš iepriekš spēlējis vairākās Ziemeļamerikas hokeja līgās, izsitoties arī līdz NHL, kur iekļuva Pitsburgas "Penguins" sistēmā un aizvadīja 13 NHL spēles.

Džonsons trīs sezonas spēlēja "Penguins" fārmklubā Amerikas Hokeja līgā, divās no šīm sezonām kopā ar Latvijas hokejistu Teodoru Bļugeru. Bļugers savu pirmo noraidījumu līdz spēles beigām NHL saņēma tieši par epizodi, kad 2019. gada oktobra spēlē pret "Ducks" metās aizstāvēt komandas biedru pēc pretinieku rupjības pret Džonsonu.

Džonsons AHL aizvadīja 257 spēles, kurās guva 137 punktus. Iepriekšējā sezonā viņš pārcēlās uz Eiropu, spēlējot Vācijas klubā "Panther", bet šoruden bija sācis jaunu dzīves posmu Anglijā.

Viņa mūžs aprāvās 29 gadu vecumā.

EIHL ir pārcēlusi visas šodien paredzētās spēles. "Panthers" klubs aicina cienīt Džonsona ģimenes, tuvinieku un kluba tiesības uz privātumu sēru laikā.