Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Aikels priecājas par veselības atgriešanos un sola pamanāmu nākamo sezonu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aikels priecājas par veselības atgriešanos un sola pamanāmu nākamo sezonu
Džeks Aikels. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Lasvegasas "Golden Knights" centra uzbrucējs Džeks Aikels pagājušās sezonas sākumu izlaida kakla savainojuma dēļ. Šovasar viņš varējis trenēties bez ierobežojumiem un gaida atgriešanos laukumā.

25 gadus vecais Džeks Aikels nespēja vienoties ar Bufalo "Sabres" par kaklam nepieciešamo operāciju, tāpēc kapteinis tika aizmainīts uz Lasvegasas "Golden Knights", kas bija mierā ar hokejista izvēlēto metodi. Atveseļošanās ritēja raiti, un Aikels uz ledus atgriezās 16. februārī. Kopumā viņš pagājušajā sezonā aizvadīja 34 spēles un tika pie 25 punktiem – 14 vārtiem un 11 piespēlēm.

"Starpsezona aizritējusi patīkami. Iepriekš traucēja kovids, bet pagājušajā vasarā bija citas problēmas… Ir labi. Ķermenis jūtas labi. Ir patīkami, ka veselība atgriezusies, un ar nepacietību gaidu nākamo sezonu," pauda Aikels. Operācija viņam tika veikta astoņas dienas pēc aizmainīšanas uz Lasvegasu. Viņš kļuva par pirmo hokejistu, kuram veikta muguras diska aizvietošana, bet turpinājumā Aikela pēdās sekojuši arī citi NHL spēlētāji.

"Negribu nekādus attaisnojumus. Nedomāju, ka pagājušajā sezonā spēlēju labi – ne savās acīs, ne citu cilvēku acīs. No sevis sagaidu vairāk, jo zinu, ka varu dot vairāk. Reizē – nedrīkst aizmirst, ka atgriezos laukumā pēc nopietnas operācijas, pirms tam nespēlējot gadu. Vienmēr nepieciešams laiks, lai atgrieztos pareizās sajūtas," skaidroja Aikels.

"Gribu laukumā atkal justies kā es pats. Pārliecināts katrā spēlē, palīdzot komandai katrā spēlē. Palīdzēt iespējams dažādos veidos – krājot punktus, uzvarot iemetienus, spēlējot atbildīgi savā zonā. Gribu atkal būt dinamisks hokejists, un zinu, ka nākamajā sezonā man tas izdosies."

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/jack-eiche...