Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makdeivids ar 31. vārtiem sezonā atnes ''Oilers'' uzvaru, ''Bruins'' zaudē Otavā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Makdeivids ar 31. vārtiem sezonā atnes ''Oilers'' uzvaru, ''Bruins'' zaudē Otavā
Konors Makdeivids. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Naktī uz trešdienu jau 16. spēlē pēc kārtas ar vismaz vienu rezultativitātes punktu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) izcēlās Edmontonas ''Oilers'' līderis Konors Makdeivids, kurš ar vārtiem atnesa tai uzvaru ar 2:1 pār Kalgari ''Flames''. Citā spēlē tikai piekto zaudējumu sezonā piedzīvoja līgas līdere Bostonas ''Bruins'', kas izbraukumā ar 2:3 piekāpās Otavas ''Senators''.

• 16. spēlē pēc kārtas rezultativitātes punktu izcīnīja Edmontonas ‘’Oilers’’ līderis Konors Makdeivids, palīdzot viņa pārstāvētajai vienībai ar 2:1 pārspēt Kalgari ‘’Flames’’.

• Tieši Makdeivids trešā perioda astotajā minūtē ar precīzu metienu vairākumā nodrošināja ‘’Oilers’’ panākumu. Tie bija viņa sezonas 31. vārti un šajā rādītājā viņš ir līgas līderis.

• Kopumā ‘’Oilers’’ kapteinis šajā sezonā jau sakrājis 67 rezultativitātes punktus (31+36). Pēdējās divās sezonās viņš regulārajā turnīrā sakrājis vismaz 100 punktus – pirms diviem gadiem 105 (33+72), bet pirms gada 123 (44+79).

• ‘’Oilers’’ uzvaru sekmēja arī vārtsargs Stjuarts Skiners, kurš atvairīja 46 no ‘’Flames’’ izdarītajiem 47 metieniem. Edmontona uz pretinieku vārtiem meta vairāk nekā divas reizes mazāk (22).

• Edmontona izcīnīja piekto uzvaru pamatlaikā pēdējo desmit spēļu laikā. Ar 40 punktiem tā šobrīd ieņem astoto vietu Rietumu konferencē. Pretiniece atrodas tieši aiz ‘’Oilers’’ – Kalgari ir devītā ar vienu punktu mazāk (39).

• Citā spēlē pirmo zaudējumu pēcspēles metienos piedzīvoja līgas līdere Bostonas ‘’Bruins’’, kas ar 2:3 izbraukumā piekāpās Otavas ‘’Senators’’.

• Bostona sezonā līdz ar to piedzīvoja piekto zaudējumu – līdz šim visas neveiksmes bijušas izbraukumā, kamēr 20 mājās spēlēs svinēti tikai panākumi.

• ‘’Bruins’’ trešā perioda izskaņā spēja atspēlēties no 1:2 un panākt neizšķirtu, taču spēles uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienos.

• Par galveno varoni kļuva Alekss Debrinkats, kurš kā vienīgais spēja realizēt savu bullīti. Pie tam, spēles laikā hokejists guva ‘’Senators’’ otros vārtus, kas viņam pašam bija 11. vārti sezonā.

• Bostona uz Otavas vārtiem meta 51 reizi, un veiksmīgi ‘’Senators’’ vārtos stāvēja Kems Talbots, atvairot 49 pretinieku metienus.

• Ja ‘’Bruins’’ ir turnīra līdere ar 57 punktiem, tad Otava ar 33 atrodas Austrumu konferences 13. vietā.

NHL spēles 28. decembrī

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Senators - Bruins3:2 PMHurricanes - Blackhawks3:0
Rangers - Capitals0:4Islanders - Penguins1:5
Predators - Stars2:3Jets - Wild1:4
Blues - Maple Leafs4:5 PCoyotes - Avalanche6:3
Flames - Oilers1:2Canucks - Sharks6:2
Kings - Golden Knights4:2

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay" platformā.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...