Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Sešas sezonas pēc kārtas vismaz 22 vārtus guvušais Hofmans paraksta pārbaudes līgumu

Agris Suveizda

Sešas sezonas pēc kārtas vismaz 22 vārtus guvušais Hofmans paraksta pārbaudes līgumu
Maiks Hofmans. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Sentluisas "Blues" paziņojusi par 31 gadu vecā kanādiešu uzbrucēja Maika Hofmana pievienošanos uz pārbaudes laiku līdz treniņnometnes beigām. Ziemeļamerikas mediji gan ziņo, ka līguma statuss ir tikai formalitāte un abas puses jau ir neoficiāli vienojušās par pilnvērtīgu viena gada līgumu.

Iepriekšējās divas sezonas statistikas ziņā bija labākās Hofmana karjerā. Skandāla dēļ pirms diviem gadiem no Otavas "Senators" ticis aizmainīts uz Sanhosē "Sharks" un vēlāk – uz Floridas "Panthers", kanādietis jau rudenī laboja "Panthers" rekordu, vismaz punktu nopelnot 17 spēlēs pēc kārtas. Pirmajā sezonā jaunajā komandā Hofmans 82 spēlēs izcēlās ar 70 (36+34) punktiem, kas ir viņa karjeras rekords, bet iepriekšējā sezonā viņš laboja karjeras rekordu vidējo punktu ziņā – 69 spēlēs 59 (29+30) punkti.

Hofmanam beidzās četru gadu līgums par 20,75 miljoniem ASV dolāru, un viņš kļuva par brīvo aģentu. Kopš teicamās 2013./14. g. sezonas fārmklubā, kad Hofmans 51 spēlē sakrāja 67 (30+37) punktus, kanādietis ir aizvadījis sešas pilnas sezonas līgā, visās gūstot vismaz 22 vārtus un tikai pirmajā sezonā nesakrājot vismaz 56 punktus. 2018. gada vasarā Otavas "Senators" Hofmanu aizmainīja skandāla dēļ – "Senators" līdera Ērika Kārlsona sieva iesūdzēja tiesā Hofmana sievu, vainojot viņu par milzīga skaita aizskarošu un nāvi vēlošu anonīmu komentāru publicēšanu.

Ar Hofmanu ir noslēgts pārbaudes laika līgums uz pirmssezonas treniņnometnes laiku, kas sāksies 3. janvārī. Šāds līgums neaizliedz Hofmanam runāt ar citām komandām un nedod Sentluisas "Blues" pirmtiesības uz spēlētāju, taču TSN ziņo, ka šāda līguma veids ir tikai formalitāte un izvēlēts algu budžeta taupīšanas nolūkos – kolīdz sāksies sezona un algu budžets samazināsies uz ilgtermiņa savainoto spēlētāju rezerves rēķina, ar Hofmanu vajadzētu parakstīt pilnvērtīgu līgumu uz vienu gadu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/blues/news/blue...
https://twitter.com/PierreVLeBrun/s...