Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Visilgāk NHL ģenerālmenedžera amatā pavadījušais Poils pēc sezonas noslēgs karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Visilgāk NHL ģenerālmenedžera amatā pavadījušais Poils pēc sezonas noslēgs karjeru
Deivids Poils. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Nešvilas "Predators" ģenerālmenedžeris Deivids Poils 30. jūnijā pametīs amatu un noslēgs ilgo karjeru, bet viņa vietā stāsies Berijs Trocs, kurš labāk pazīstams kā galvenais treneris.

Deivids Poils laika posmā no 1982. līdz 1997. gadam bija Vašingtonas "Capitals" ģenerālmenedžeris, bet 1997. gada 9. jūlijā Nešvilas "Predators" viņu nolīga par savā vēsturē pirmo ģenerālmenedžeri, un Poils amatu nav pametis. Viņš NHL strādā jau 41. sezonu pēc kārtas.

Poila veidotā komanda 2017. gadā sasniedza Stenlija kausa finālu, kurā piekāpās Pitsburgas "Penguins", bet nākamajā sezonā saņēma Prezidenta trofeju kā NHL regulārās sezonas uzvarētāja.

Pagājušā gada oktobrī Poils kļuva par pirmo ģenerālmenedžeri NHL vēsturē, kurš amatā pavadījis 3000 regulārās sezonas spēles, bet mēnesi vēlāk viņš kļuva par pirmo ģenerālmenedžeri, kurš izcīnījis 1500 uzvaras. Otrā vieta ar 1320 uzvarām pieder Glenam Sateram.

Poils ir vienīgais ģenerālmenedžeris NHL vēsturē, kurš ar divām komandām aizvadījis 1000 spēles un izcīnījis 500 uzvaras.

Ja Poils bija pirmais ģenerālmenedžeris "Predators" vēsturē, tad Berijs Trocs kļuva par Nešvilas pirmo galveno treneri, amatā pavadot 15 sezonas. Pēcāk viņš četrus gadus vadīja Vašingtonas "Capitals", 2018. gadā izcīnot Stenlija kausu, bet vēlāk pārcēlās uz Ņujorkas "Islanders".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/barry-trot...

     [+] [-]

, 2023-02-28 10:05, pirms 2 gadiem
Ja nu kas, viņam ir 73 gadi.