Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vārtus guvušais "Bruins" vārtsargs Ullmarks netiek atzīts par NHL nedēļas pirmo zvaigzni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vārtus guvušais "Bruins" vārtsargs Ullmarks netiek atzīts par NHL nedēļas pirmo zvaigzni
Līnuss Ullmarks. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) izvēlējusies aizvadītās nedēļas trīs zvaigznes. Atzinība tikusi Edmontonas "Oilers" centram Konoram Makdeividam, Bostonas "Bruins" vārtsargam un vārtu guvējam Līnusam Ullmarkam, kā arī Anaheimas "Ducks" vārtu vīram Džonam Gibsonam.

Edmontonas "Oilers" kapteinis Konors Makdeivids tika atzīts par nedēļas pirmo zvaigzni. Viņš trīs spēlēs iekrāja sešus vārtus un 11 punktus, abos rādītājos būdams labākais. Makdeivids četrus punktus guva vairākumā, bet divus vārtus iemeta mazākumā. Pret Filadelfiju viņš atzīmējās ar 2+1, bet pret Kolumbusu un Pitsburgu guva 2+2.

Makdeivids kļuva par piekto ātrāko (545 spēlēs) un piekto jaunāko (26 gados un 39 dienās) spēlētāju NHL vēsturē, kurš sasniedzis 800 punktu atzīmi. Makdeivids divas sezonas pēc kārtas bijis NHL rezultatīvākais hokejists, un titulam viņš tuvojas arī šajā sezonā.

Otrās zvaigznes gods ticis Līnusam Ullmarkam, kurš sestdien guva vārtus Bostonas "Bruins" uzvarā pret Vankūveras "Canucks", kad bija nomainīts Artūrs Šilovs. Tādējādi zviedrs kļuva par pirmo vārtsargu "Bruins" vēsturē, kurš guvis vārtus. Pagājušajā nedēļā Ullmarks izcīnīja divas uzvaras un atvairīja 96,6% metienu.

Džons Gibsons no Anaheimas "Ducks" ticis atzīts par trešo zvaigzni. Viņš izcīnīja divas uzvaras un palīdzēja nopelnīt vēl punktu, tiekot galā ar 94,7% metienu un vidēji ielaižot 2,64 ripas. Uzvarā pret NHL otrās vietas īpašnieci Karolīnas "Hurricanes" (3:2) Gibsons atvairīja 51 no 53 metieniem, kamēr "Ducks" pretinieku vārtus apdraudēja tikai 16 reizes.

Izmantotie resursi:
https://media.nhl.com/public/news/1...