Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL drafta ieguvēji un zaudētāji

Juris Miņins
Juris Miņins

NHL drafta ieguvēji un zaudētāji
NHL drafta pirmās trīs izvēles.
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajās divās dienās Minesotā norisinājās Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju izvēles ceremonija. Kuras komandas šogad bija uzdevumu augstumos, un kurām ir jāaizdomājas par nākotnes perspektīvām?

Neapšaubāmi, vakarnakt, izejot no "Xcel Energy Center" apmierināti par paveikto varēja justies augstāko drafta izvēļu tiesību turētāji – Kolorado "Avalanche" un Edmontonas "Oilers", arī mājniekiem, "Wild" vienībai, šis drafts ir ieskaitāms komandas aktīvā. Labi ir pastrādājuši arī Čikāgas "Blackhawks" un Detroitas "Red Wings" skauti un menedžeri.

Savukārt pilnīgi pretēja situācija ir Sanhosē "Sharks" un šīs sezonas finālisti Vankūveras "Canucks", bet Vašingtonas "Capitals" vienībai šis drafts vispār bija formalitāte, jo vienībai nebija izvēles tiesību nevienā no pirmajām trīs izvēles ceremonijas kārtām.

Protams, kā galvenie ieguvēji no šī gada drafta ir jāmin Edmontonas "Oilers", taču šāds vērtējums ir ne tikai dēļ viņu pirmās izvēle – Raiens Nūdžents-Hopkinss, bet tas, kas sekoja pēc viņa. Dēļ pirmās izvēles nemanāmi garām ir "paslīdējusi" Edmontonas otrā izvēle pirmajā kārtā, aizsargs Oskars Klefboms, kura personā "Oilers" cer iegūt jaunu aizsardzības līderi (un kompensēt Adama Larsona neizvēlēšanos ar kopējo pirmo numuru). Tāpat pieminēšanas vērti ir otrajā dienā izvēlētie hokejisti – Deivids Musils, kurš arī varētu atjaunināt aizsardzības rindas un somu vārtsargs Samu Perhonens, kurš arī bija garākais spēlētājs starp "Oilers" izvēlēm un kuram paredz vietu Edmontonas kluba vārtos jau tuvāko divu-trīs sezonu laikā.

Kolorado "Avalanche" šajā draftā izvēlējās kā otrie, arī viņiem bija divas izvēles tiesības pirmajā kārtā un Denveras klubs prata izmantot šo iespēju. Vispirms viņi ieguva spēlētāju, kurš starp pārējām alternatīvām ir "vislabāk gatavais profesionālajam hokejam" – Garbrielu Landeskogu, bet vēlāk tika pie masīva aizsarga Dankana Sīmensa personā. Ja vēl pieskaita klāt ceturtajā kārtā izvēlēto zviedru Joakimu Nermarku, kurš īsi pirms drafta zaudēja vairākas pozīcijas, tad "Avs" ir veikuši nelielu pārbūvi jau tagad.

Savukārt mājnieku vienība, Minesotas "Wild", savu draftu sāka mazliet agrāk (mājas laukuma priekšrocības? :)), jo aizmainot Brentu Bērnsu uz Sanhosē "Sharks", viņi savās rindās ieguva Čārliju Koilu, pagājušā gada drafta 28. numuru, kurš sevi lieliski pierāda spēlējot Bostonas Universitātes komandā, kā arī ASV U-20 izlasē. Savukārt jau šī gada draftā, pirmajā kārtā, tika iegūts Jonass Brodins, kuram nākotnē būs jāaizstāj jau pieminētais Bērnss, un enerģiskais Zaks Filipss.

Pievēršoties pārējām komandām, jāsaka, ka šogad, lielākoties, katra no vienībām kaut ko ieguva, kā arī gandrīz vai katrai dažas izvēles bija ne līdz galam saprotamas.

Pretēji iepriekšējos gados redzētajam, kad Stenlija kausa ieguvēji, dēļ zemajām izvēles tiesībām, drftos rāda vāju sniegumu, Bostonas "Bruins" šovasar ir paveikusi labu darbu, tiekot pie Dagija Hamiltona, kurš ir šī gada drafta viens no labākajiem aizsargiem, bet otrā izvēle, Aleksandrs Koklačovs, pēc Ziemeļamerikas hokeja ekspertu domām, ir ļoti interesanta, jo uzbrucējs, lai arī neizceļas ar fiziskajiem rādītājiem vai slidošanu, vienalga spēj būt produktīvs uzbrukumā.

Ja pievēršas otrai komandai, kas šovasar cīnījās par Stenlija kausu, Vankūveras "Canucks", tad jāsaka, ka viņiem gan šis drafts bija ļoti viduvējs, jo pirmajā kārtā draftētais dāņu uzbrucējs Niklass Jensens, nav spēlētājs, kas varētu vienībai dot kādu jaunu spēles elementu, līdz ar to, vispārējā talantu pārbagātībā, viņš varētu "pazust". Otrā izvēle, Davids Honziks, čehu vārtsargs, arī nav vērtējama pārāk augstu, jo viņa spēle QMJHL rāda, ka šim jaunietim vēl ir daudz jāstrādā, lai nākotnē viņš vispār tiktu izskatīts kā NHL līmeņa vārtsargs.

Savukārt absolūtie drafta zaudētāji ir Vašingtonas "Capitals". Dēļ iepriekšējo sezonu aktīvās darbības, lai vienībai piesaistītu veterānus, viņi palika bez pirmo trīs kārtu izvēles tiesībām. Līdz ar to viņiem nācās samierināties ar ceturtās līdz septītās kārtas izvēlēm. Kas jau nu palika. Bet nepalika daudz – norvēģu vārtsargs, kanādiešu aizsargs un divi amerikāņi – centrs un aizsargs. Maza iespēja, ka šie hokejisti kādreiz kļūs par "Caps" pamatsastāva spēlētājiem.

Tagad visiem draftētajiem un arī komandu vadībām būs jāgaida pirmie treniņi, lai jaunos talantus novērtētu darbībā. Savukārt līdzjutējiem šie censoņi tiks atrādīti rudenī.

  +6 [+] [-]

, 2011-06-26 14:32, pirms 13 gadiem
Pēc pāris gadiem redzēsim, kas būs iegūvēji vai zaudētāji!

     [+] [-]

, 2011-06-26 14:35, pirms 13 gadiem
Juatājums vai Nudžents-Hopkinss gatavs jau šogad spēlēt NHL,vai arī šoreiz pirmais drafta numurs vēl junioros kapās Brentam Sateram piederošajos ''Rebels''?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-26 14:53, pirms 13 gadiem
Es savukārt uzskatu, ka Filadelfija ir ļoti veiksmīgi draftā ieguvusi Kuturjē! Šis ir viens no tiem kurš būs gatavs reāli arī uzspēlēt jau nākamsezon! I augums čalim labs, kā centram pieklājas, i uzmest var, cīnās labi, vispār man viņš jau no Kanādas u-20 iekrieta acīs!

     [+] [-]

, 2011-06-26 15:02, pirms 13 gadiem
Vynilz rakstīja: Juatājums vai Nudžents-Hopkinss gatavs jau šogad spēlēt NHL,vai arī šoreiz pirmais drafta numurs vēl junioros kapās Brentam Sateram piederošajos ''Rebels''?!
Personīgi uzskatu, ka noteikti nē! Puikam vēl krietni putra jāēd un jāpadzīvojas pa svaru zāli! Domāju, ka nākamsezon viņam vēl par agru debitēt NHL, Juris Miņins tev noteikti varētu daudz plašāk visu apstāstīt, kas un kā!

  +8 [+] [-]

, 2011-06-26 15:23, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: ieguveji ir tie,kuri savas rindas savac labakos 25-35 gadigos speletajus,tiem draftiem neredzu nekadas realas jegas,vienigi ja pardot jeb aizmainit kadu reali no nodraftetajiem speletajiem savos "draftetaju"klubos spele 10-15 % vispar,si sistema ir absoluti stulba.kja var aizleigt speletajam un klubam izveleties vienam otru,tikai tapec kak kads jenkiu naudasmaiss ir "PRIHVATIZEJIS" uz attiecigu speletaju tiesibas? no sirds velos,lai apgazas ta smirdiga naudas maisu piramida,ka USA 30.gados lai speletajiem un klubiem butu BRIVA izvele,kur, ka un kad spelet.to pasu gribas teikt ari par KHL,kura ir parnemusi visu netiro NHL kodolu
Tieši pateicoties labam draftam Pitsburgieši atdzima un izcīnīja Stenlija kausu,arī par Čikago var teikt to pašu.Protams arī veiksmīgām maiņām arī ir lielanozīme,bet tas nekādi nemazina drafta nozīmi.

     [+] [-]

, 2011-06-26 16:23, pirms 13 gadiem
Ļoti žēl, ka Ducks nedabūja Armiu. Bufalo viņu paņēma, un manuprāt, būs pamatīgi ieguvēji. Bet tomēr, ļoti patīkami, ka ''ne par ko'' dabūja pirms drafta vislabāk vērtēto vārtsargu Džonu Gibsonu. ''Ne par ko'' dabūja, jo aizmainīja savu 22. izvēli pret 30. un 39 (Gibsons).
Ar 30. tāpat dabūja Rekelu, ko viņi drošvien būtu ņēmuši arī ar 22. Rekels drošvien nebūs nekāds ''franchise player'' toties ļoti labs 2-3 maiņas spēlētājs gan, izskatās, ka sanāks.
Arī parējās izvēles bija diezgan labas, manuprāt.

Nu, tik labs drafts, kā iepriekšējais jau nesanāca (Faulers, Etems), bet tāpat labs.

  +1 [+] [-]

, 2011-06-26 16:24, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Tieši pateicoties labam draftam Pitsburgieši atdzima un izcīnīja Stenlija kausu,arī par Čikago var teikt to pašu.Protams arī veiksmīgām maiņām arī ir lielanozīme,bet tas nekādi nemazina drafta nozīmi.
Edmontona, manuprāt, būs nākamā Pitsburga vai Čikāga, pateicoties pēdējiem draftiem. Manuprāt, ļoti labas izvēles. Avs arī varētu pretendēt, bet ne tik ''spēcīgi''.

  +4 [+] [-]

, 2011-06-26 17:21, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: ieguveji ir tie,kuri savas rindas savac labakos 25-35 gadigos speletajus,tiem draftiem neredzu nekadas realas jegas,vienigi ja pardot jeb aizmainit kadu reali no nodraftetajiem speletajiem savos "draftetaju"klubos spele 10-15 % vispar,si sistema ir absoluti stulba.kja var aizleigt speletajam un klubam izveleties vienam otru,tikai tapec kak kads jenkiu naudasmaiss ir "PRIHVATIZEJIS" uz attiecigu speletaju tiesibas? no sirds velos,lai apgazas ta smirdiga naudas maisu piramida,ka USA 30.gados lai speletajiem un klubiem butu BRIVA izvele,kur, ka un kad spelet.to pasu gribas teikt ari par KHL,kura ir parnemusi visu netiro NHL kodolu
Pirmkārt jau NHL komanda iegūst tiesības uz spēlētāju tikai NHL ietvaros. Otrkārt... ai es nemaz neturpināšu.

     [+] [-]

, 2011-06-26 17:22, pirms 13 gadiem
Kalvinators rakstīja: Edmontona, manuprāt, būs nākamā Pitsburga vai Čikāga, pateicoties pēdējiem draftiem. Manuprāt, ļoti labas izvēles. Avs arī varētu pretendēt, bet ne tik ''spēcīgi''.
Uz to viss iet. Katrā ziņā Eberle, Hols un Svensons jau sevi ir pierādījuši kā labas klases uzbrucējus un gan jau ka arī Hopkinss to paveiks.+ vēl Ganjērs.

     [+] [-]

, 2011-06-26 17:25, pirms 13 gadiem
kino rakstīja: Uz to viss iet. Katrā ziņā Eberle, Hols un Svensons jau sevi ir pierādījuši kā labas klases uzbrucējus un gan jau ka arī Hopkinss to paveiks.+ vēl Ganjērs.
Un moš Umarks atvērsies...

  +1 [+] [-]

, 2011-06-26 17:27, pirms 13 gadiem
kino rakstīja: Uz to viss iet. Katrā ziņā Eberle, Hols un Svensons jau sevi ir pierādījuši kā labas klases uzbrucējus un gan jau ka arī Hopkinss to paveiks.+ vēl Ganjērs.
Plus vēl Raiens Smits ir atpakaļ, kā reiz varēs jaunuļiem labāk ierādīt kas un kā!

  -2 [+] [-]

, 2011-06-26 17:41, pirms 13 gadiem
Spaceman rakstīja: Plus vēl Raiens Smits ir atpakaļ, kā reiz varēs jaunuļiem labāk ierādīt kas un kā!
Vai tad Smits ir atpakaļ?

     [+] [-]

, 2011-06-26 17:53, pirms 13 gadiem
Smita darījums nav apstiprināts un šobrīd pat izskatās, ka varētu izjukt, vai arī Edmontonas vietā varētu būt kāda cita komanda.
Principā sarežģījumi radušies, jo ir bažas par Brulē veselības stāvokli. Kings ar šo darījumu plānoja atbrīvot cap space, lai varētu brīvāk rīkoties tirgū, un tiek lēsts, ka attiecībā uz Brulē viņi būtu plānojuši izpirkt viņa līgumu, bet NHL noteikumi aizliedz izpirkt līgumu spēlētājam, kurš ir savainots.

     [+] [-]

, 2011-06-26 18:30, pirms 13 gadiem
kino rakstīja: Uz to viss iet. Katrā ziņā Eberle, Hols un Svensons jau sevi ir pierādījuši kā labas klases uzbrucējus un gan jau ka arī Hopkinss to paveiks.+ vēl Ganjērs.
Es domāju, ka pirmās divas uzbrukuma maiņas Edmontonai ir nodrošinātas ar pēdējo gadu draftētajiem. Būs arī kas spēlēs ''enerģijas'' maiņās, plus vēl aizsargi arī drīz šiem nāks no sistēmas ārā (lai gan, aizsargiem parasti vajag ilgāku laiku lai ''izsistos''), klāt nāks vēl Raiens Vitnis, kurš pagājušosezon līdz traumai spēlēja ļoti labi (atšķirībā no Anaheimas un nosacīti arī Pitsburgas). Vārtsargi arī šķiet sistēmā viņiem ir labi, un ja arī nav, tad FA tirgū būs laiks tādu dabūt tuvākajās sezonās. Varbūt coffijs zin ko vairāk?

Principā, manuprāt, ļoti laba nākotne Edmontonai, kaut arī tas prasīs, vismaz 3 gadus, bet elitē viņi atkal būs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-26 19:03, pirms 13 gadiem
edzinss rakstīja: Smita darījums nav apstiprināts un šobrīd pat izskatās, ka varētu izjukt, vai arī Edmontonas vietā varētu būt kāda cita komanda.
Principā sarežģījumi radušies, jo ir bažas par Brulē veselības stāvokli. Kings ar šo darījumu plānoja atbrīvot cap space, lai varētu brīvāk rīkoties tirgū, un tiek lēsts, ka attiecībā uz Brulē viņi būtu plānojuši izpirkt viņa līgumu, bet NHL noteikumi aizliedz izpirkt līgumu spēlētājam, kurš ir savainots.
Es kaut kā nevienu reālāku komandu par Oilers uz Smitu neredzu! Kas attiecās uz Brulē, tad ja arī neiznāks ar viņu ,tad gan jau, Edmontona atradīs kaut ko citu, ko LA piedāvāt! Viņiem tur ir visādi, kas pašiem nav īsti vajadzīgi, bet priekš LA rostera vai ceturtās maiņas, kā kulaks uz acs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-06-26 20:03, pirms 13 gadiem
Edge36 rakstīja: Tāpēc, ka viņi pārstāv Pitsburgu varbūt?
Kad, teiksim, kanādietis Lemjē pārstāv Pitsburgu visu savu karieru un ''pēc-karieru'' tas ir pat vēl lielāks pagodinājums, vai, teiksim, Orrs Bostonu.

Eh, bet nu ko tur daudz ar viņu strīdēties.

  +1 [+] [-]

, 2011-06-26 20:11, pirms 13 gadiem
Spaceman rakstīja: Es kaut kā nevienu reālāku komandu par Oilers uz Smitu neredzu! Kas attiecās uz Brulē, tad ja arī neiznāks ar viņu ,tad gan jau, Edmontona atradīs kaut ko citu, ko LA piedāvāt! Viņiem tur ir visādi, kas pašiem nav īsti vajadzīgi, bet priekš LA rostera vai ceturtās maiņas, kā kulaks uz acs!
Tikko darījums tika apstiprināts, tik nedaudz citādā formā. Smits uz Edmontonu, LA pretī Frasneru un 7. kārtas izvēli nākamā gada draftā.

     [+] [-]

, 2011-06-26 20:17, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: nekad nesapratisu NHL sistemas jegu(pasu butib es izprotu,runaju par JEGU) kada jega piemeram,PITSBURGAs faniem fanot par savu klubu,ja tani nav PITSBURGAS hokeja skolas audzekni? tas pats attiecas uz visiem klubiem,kuros speletaji rotejas ka karuselios ik gadu nav tada jedziena ka VIETEJIE,jeb MUSEJIE.kaut kads naudas inkubators,nekas vairak.un plus vel aizokeana monopols par visu pasaules hokeju,kurs butu driz jalikvide ar IIHF spekiem.ka kosmiskais melnais caurums,kurs iesuc sevi visu labako,kas pasaule ir,pec tam izmet ara ka izzniaugtu lupatu vislielaka skrobe man ir,ka netiek uz savu valstu izlases spelem del si stulba monopola ne tikai aktivie NHL ve4i,bet ari no viniu farmiem.lioti velos lai atkartojas lokauts,un NHL lidz ar to paslikvidejas cik tur truka,lai ta notiktu 7-8 gadu atpakalj.uzpusts burbulis,kuram agri vai velu ir JASPRAGST!!! ka visam parejam naudas maisu piramidam
Cik padomju laikos ceskā bija savu spēlētāju,vai arī tagad Salavatā un citos vadošajos krievu klubos.

     [+] [-]

, 2011-06-26 20:19, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: nekad nesapratisu NHL sistemas jegu(pasu butib es izprotu,runaju par JEGU) kada jega piemeram,PITSBURGAs faniem fanot par savu klubu,ja tani nav PITSBURGAS hokeja skolas audzekni? tas pats attiecas uz visiem klubiem,kuros speletaji rotejas ka karuselios ik gadu nav tada jedziena ka VIETEJIE,jeb MUSEJIE.kaut kads naudas inkubators,nekas vairak.un plus vel aizokeana monopols par visu pasaules hokeju,kurs butu driz jalikvide ar IIHF spekiem.ka kosmiskais melnais caurums,kurs iesuc sevi visu labako,kas pasaule ir,pec tam izmet ara ka izzniaugtu lupatu vislielaka skrobe man ir,ka netiek uz savu valstu izlases spelem del si stulba monopola ne tikai aktivie NHL ve4i,bet ari no viniu farmiem.lioti velos lai atkartojas lokauts,un NHL lidz ar to paslikvidejas cik tur truka,lai ta notiktu 7-8 gadu atpakalj.uzpusts burbulis,kuram agri vai velu ir JASPRAGST!!! ka visam parejam naudas maisu piramidam
Uzpūsts burbulis ir KHL, nevis NHL
Par šo tēmu Tev tikko uzrakstīju garu komentāru, taču, diemžēl, manas kļūdas dēļ tas izdzēsās, un nerakstīšu vairs tik gari.

     [+] [-]

, 2011-06-26 20:22, pirms 13 gadiem
edzinss rakstīja: Tikko darījums tika apstiprināts, tik nedaudz citādā formā. Smits uz Edmontonu, LA pretī Frasneru un 7. kārtas izvēli nākamā gada draftā.
Nu vo, un visiem labi! Es pat pieļāvu tādu iespēju, ka Edmontona pret Smitu atdod Kogliani, bet nu viss labs, kas labi beidzās!

     [+] [-]

, 2011-06-26 20:23, pirms 13 gadiem
Kalvinators rakstīja: Edmontona, manuprāt, būs nākamā Pitsburga vai Čikāga, pateicoties pēdējiem draftiem. Manuprāt, ļoti labas izvēles. Avs arī varētu pretendēt, bet ne tik ''spēcīgi''.
Lai arī Flyers ir mans favorīts no 70 gadu beigām ,bet Oilers ļoti patika 80 gados tā kā būšu ļoti priecīgs ,ja viņi atkārtos kaut daļu no Grecka Mesjē Kofija Andersona Lova Kurri Fīra Hadija un citu sasniegtā.

     [+] [-]

, 2011-06-26 20:27, pirms 13 gadiem
Spaceman rakstīja: Nu vo, un visiem labi! Es pat pieļāvu tādu iespēju, ka Edmontona pret Smitu atdod Kogliani, bet nu viss labs, kas labi beidzās!
Prieks ka viņš atgriežas komandā ,kurai atdeva savus labākos gadus,varbūt par to tagad tiks atalgots.

     [+] [-]

, 2011-06-26 20:31, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Prieks ka viņš atgriežas komandā ,kurai atdeva savus labākos gadus,varbūt par to tagad tiks atalgots.
Komandai trūkst tāda īsta līdera, tieši Raiens Smits varētu ienest komandā psiholoģisko pārliecību, kas viņiem pietrūkst! Tāds īsts cīņā saucējs būs!

     [+] [-]

, 2011-06-26 20:33, pirms 13 gadiem
Kalvinators rakstīja: Uzpūsts burbulis ir KHL, nevis NHL
Par šo tēmu Tev tikko uzrakstīju garu komentāru, taču, diemžēl, manas kļūdas dēļ tas izdzēsās, un nerakstīšu vairs tik gari.
Piekrītu. KHL ir tas, kas balstās uz turīgu vīru naudas maisiem un viņu ambīcijām. Ja viņiem apniks, viss projekts sabruks kā kāršu namiņš. NHL balstās uz kapitālisma un biznesa likumiem.
Tieši tādas lietas kā drafts un algu griesti neļauj šim burbulim tā pūsties un a-burts pieminētā naudas maisa biezums to tik ļoti neietekmē.
Par ''savējo'' būšanu. Pirmkārt, Z-Amerikā cilvēki iet uz šovu un viņi grib redzēt vārtus un uzvaras, neatkarīgi no tā, kas to izpilda. Protams, ja ir izvēle starp vietējo vai Eiropieti, tad vietējam tiks dota priekšroka, bet tas nav ne tuvu tik izteikti kā pie mums.

     [+] [-]

, 2011-06-26 21:13, pirms 13 gadiem
edzinss rakstīja: Piekrītu. KHL ir tas, kas balstās uz turīgu vīru naudas maisiem un viņu ambīcijām. Ja viņiem apniks, viss projekts sabruks kā kāršu namiņš. NHL balstās uz kapitālisma un biznesa likumiem.
Tieši tādas lietas kā drafts un algu griesti neļauj šim burbulim tā pūsties un a-burts pieminētā naudas maisa biezums to tik ļoti neietekmē.
Par ''savējo'' būšanu. Pirmkārt, Z-Amerikā cilvēki iet uz šovu un viņi grib redzēt vārtus un uzvaras, neatkarīgi no tā, kas to izpilda. Protams, ja ir izvēle starp vietējo vai Eiropieti, tad vietējam tiks dota priekšroka, bet tas nav ne tuvu tik izteikti kā pie mums.
Pilnībā piekrītu.

     [+] [-]

, 2011-06-26 21:30, pirms 13 gadiem
Negribu nevienam pārmest, bet ja 2 reizes vārdu "dēļ" raksta paskaidrojošu vārdu priekšā, tad jājautā, vai skolā šī raksta autors ir gājis. Elementāras lietas tomēr ir jāzin!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja