Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Divas reizes Stenlija kausu ieguvušais Šo veselības problēmu dēļ beidz karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Divas reizes Stenlija kausu ieguvušais Šo veselības problēmu dēļ beidz karjeru
Endrjū Šo. Foto: imago images/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Čikāgas “Blackhawks” rindās divas reizes Stenlija kausu virs galvas cēlušais uzbrucējs Endrjū Šo 29 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām.

Endrjū Šo šajā sezonā piedalījās 14 spēlēs, izceļoties ar 2+2. Karjeras pēdējo spēli viņš aizvadīja 9. februārī, kad uzvarā pret Dalasas “Stars” iedzīvojās smadzeņu satricinājumā un pēc tam tika ievietots savainoto spēlētāju sarakstā. Čikāgas “Blackhawks” ārstu korpuss rekomendējis Šo noslēgt karjeru, lai izvairītos no ilgtermiņa veselības problēmām.

“Katra sportista dzīvē pienāk brīdis, kad jāsaprot – prioritāte ir veselība un nākotnē kopā ar ģimeni. Esmu sasniedzis šo punktu. Pēc tam, kad esmu iedzīvojies vairākos smadzeņu satricinājumos, ārsti stingri rekomendēja beigt spēlēt spēli, ko mīlu. Pirmo reizi mūžā ieklausīšos viņos,” pauda Šo, kurš atzina, ka ļoti lepojas ar karjeras laikā paveikto. “Izcīnīju divus Stenlija kausus, ieguvu draugus – un ienaidniekus – uz dzīvi.”

Uzbrucējs par čempionu kļuva 2013. un 2015. gadā. Pirmajā reizē viņš finālā spēkojās pret Bostonas “Bruins”, un tieši Šo guva uzvaras vārtus sērijas pirmās spēles trešajā pagarinājumā. Karjeras laikā Šo piedalījās 544 spēlēs un iekrāja 247 punktus. Savukārt 72 play-off cīņās viņa kontā 35 punkti.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/andrew-sha...

     [+] [-]

, 2021-04-26 19:12, pirms 3 gadiem
No Blackhawks leģendārā sastāva paliek vairs tik 3 ja Toews atgriezīsies,nākamais visdrīzāk ir Keith kurš pakarinās slidas..Kaners domājams vēl ilgi priecēs!