Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts vērtē NHL sākumu, Virslīgas beigas un vienmēr skaisto boksu

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts vērtē NHL sākumu, Virslīgas beigas un vienmēr skaisto boksu
Elvis Merzļikins. Foto: Columbus Blue Jackets

Oktobra beigas Latvijas sportā tiek sagaidītas ar pārdomām, vai pēc mēneša kāds vispār atcerēsies, ka bija arī tāds sports kā skeletons, pārdomām par vietējās hokeja līgas neintrigu un pārdomām par vietējās futbola līgas satraukumiem, taču tam visam pa vidu Dīvāna eksperts liek galdā arī neapšaubāmi objektīvu analīzi par NHL sezonas sākumu.

Nacionālajā hokeja līgā pirmajās spēlēs gan Zemgus Girgensons, gan Rūdolfs Balcers paspējuši iemest pa diviem vārtiem. "Sabres" veterānam Zemgum tas nozīmē, ka 20% no pagājušās NHL sezonas progresa jau ir sasniegti. Viņa komanda šobrīd ieņem augsto ceturto vietu Austrumu konferencē, taču Bufalo kluba sakarā šī dziesma iepriekšējos gados dziedāta jau tik bieži, ka vairs nav spēka, un arī Dīvāna eksperts vairs nespēj neko citu kā vien saplakt kā pūpēdis un gaidīt "Sabres" neizbēgamo kritienu uz kopvērtējuma apakšgalu.

Pagaidām izskatās, ka "Sabres" tur kompānijā atradīs Elvi Merzļikinu un "Blue Jackets", kas pagaidām ieņem 15. vietu konferencē un paspējusi ielaist 27 vārtus, kas ir sliktākais rādītājs Austrumu konferencē. Visas līgas kontekstā Kolumbusas dzīve gan nerādās tik melnās krāsās, jo ar sešiem punktiem, kas liek būt priekšpēdējā vieta Austrumos, Rietumu konferencē šobrīd ļauj tikt pat pie piektās vietas.

Merzļikins pirms sezonas veica savu nu jau ierasto publisko pieteikumu Vezina balvai. Vidēji spēlē ielaižot 4.19 vārtus un atvairot 86.4% metienu gan par vārtsargu sezonas MVP titulam gan diez vai sanāks. Iespējams, nevajadzētu tik vieglu roku mētāties ar iespaidīgiem mērķiem, taču ne jau Dīvāna eksperts, kurš no hokeja izlases pieprasa PČ medaļas jau kopš 1997. gada, ir īstais, kurš te var izteikties.

Diemžēl šosezon "Viaplay" NHL tiešraidēs vēl nav redzēts Teodors Bļugers, kuram trauma liegusi uzspēlēt "Penguins" sastāvā. Nav gan tā, ka Pitsburgai bez Teodora neizdodas tikt ārā no savas zonas – "Penguins" ir uzvarējusi gandrīz visās spēlēs, atrodas līgas augšgalā tieši blakus Balceram un Floridai un iekrājusi vārtu attiecību 26:11.

26:11 izklausās spēcīgi, taču par to no statistikas grāmatu augšas var pasmīnēt mūsu pašu "Mogo/LSPA" hokeja komanda, kas savā līgā 12 spēlēs iemetusi 86 vārtus, bet ielaidusi tikai 21. Latvijas un Lietuvas hokeja līga arvien izteiktāk kļūst par to, kurā vārtsargiem iekrāt normālu statistiku ir neiespējami – pat līgas vājākās komandas izceļas ar vairāk nekā diviem vārtiem vidēji spēlē.

Daudz vārtu gan nenozīmē, ka šīs spēles liek līdz pēdējām sekundēm trīcēt par rezultātiem hokeja lielvalsts čempionātā. Patiesību sakot, Dīvāna eksperts spiests secināt, ka iepriekšējā nedēļā bija piecas OHL spēles un visās piecās beigu rezultātā bija vismaz četru vārtu starpība (8:2, 8:1, 6:0, 5:1 un vispār trakais 13:5). Bet nu ja regulārajā sezonā galvenais uzdevums ir tikt labāko astotniekā deviņu komandu konkurencē, laikam nav godīgi kaut ko šobrīd ļoti pārmest.

Māra Verpakovska atgriešanās futbolā trenera Jurija Žigajeva vadībā (runā, ka Žiga šo faktu licis ierakstīt arī pasē blakus saviem dzimšanas datiem) bija labs atgādinājums, ka futbola sezona vēl nav beigusies. Pat vēl labāk, tur gaidāmas tīri jautras dienas – atlikušas trīs kārtas, un līdere "Valmiera" ir vairs tikai trīs punktus priekšā "Riga", kamēr čempione RFS steidzami zvana "Red Bull" par iespējamo sadarbību – nav gluži tā, ka Dīvāna eksperts ir fiziskās un psiholoģiskās sagatavotības eksperts, bet, ja divu nedēļu laikā jāaizvada UEFA Konferences līgas spēles pret "Hearts" un pat dažām Latvijas mājsaimniecēm dzirdēto "Fiorentina" un izšķirošās Virslīgas spēles pret visam trim galvenajām konkurentēm "Riga", "Valmiera" un "Liepāja", tad enerģijas dzēriens nebūs lieks.

Konferences līgas mači būs pieejami "Viaplay" tiešraidēs, kamēr Virslīgas beigas sarūpē nu jau tradicionālo pirti TV4 producentu vidū – kā zināms, Virslīgas divās pēdējās kārtās visi mači tiek aizvadīti vienlaicīgi, un tagad paplašinātās līgas dēļ reizē tiks aizvadītas uzreiz piecas spēles.

Dīvāna eksperts arī nevarēja palaist garām nedēļas nogales iespaidīgāko lietu boksā, kad Polijā mūsu bokserim Artjomam Ramlavam piešķīra uzvaru, pasniedza čempiona jostu un pat paspēja nointervēt pretinieku, kad tiesneši saprata, ka cīņas inspektors mājās aizmirsis brilles, lēcas vai pat acis un nolasījis nepareizo uzvarētāju. Poļu boksa menedžeri arī nav īsti pazīstami ar savu lēnprātību un iejūtību, un viens no viņiem gandrīz vai sakāvās ar Ramlavu, atņemot viņam jostu. Dīvāna eksperts varētu iebilst, ka iet kauties ar profesionālu bokseri tikko pēc viņa titulcīņas varētu nebūt pati gudrākā ideja pat tad, ja tev ir 20 kilogramu priekšroka, taču reizē Dīvāna eksperts arī domā, ka prastu ierakstīt uzvarētāja punktus uzvarētāja lapiņā, tad nu ko tur daudz.

Taču ziņa par šo stulbumu izrādījās tik interesanta, ka savu mīļāko ziņu portālu Sportacentrs.com atvēra arī Mairis Briedis (bokseris, arī diplomātijas, imunoloģijas un energoresursu eksperts, kurš vēl meklē taisnību, kādēļ Ukraina karo savā Ukrainā). Kā Dīvāna eksperts to zina? Jo Briedis pats publicēja attēlu ar ziņas virsrakstu un foto, rakstot, ka sagaida rīcību no Ramlava promouteriem "LNK Boxing". Teorētiski šeit savu vārdu varētu teikt arī Latvijas Profesionālā boksa federācija, bet tur notiek pat vēl jautrākas lietas un tur ar cerību, ka Latvijas valsts melnajā sarakstā ierakstīts nepareizais boksa prezidents, laikam īsti tālu netiksi.