Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Boksa farss Polijā: Ramlavu pasludina par čempionu un pēc tam brutāli atņem jostu

Rolands Eliņš

Boksa farss Polijā: Ramlavu pasludina par čempionu un pēc tam brutāli atņem jostu
Artjoms Ramlavs ar komandu mirkli pēc cīņas svin uzvaru, vēl nenojaušot, kāds farss viņu sagaida. Foto: LNK Boxing

Latvijas bokseris Artjoms Ramlavs vakardien Polijā aizvadīja cīņu par IBO "Continental" čempiona titulu pret poli Damianu Všesinski un pēc cīņas tika pasludināts par uzvarētāju un saņēma čempiona jostu. Taču sekoja farsa cienīgi notikumi, tiesnešiem pēkšņi aptverot, ka kā uzvarētājs nosaukts nepareizais bokseris, un viens no cīņas organizētājiem ar spēku atņēma Ramlavam jostu, lai pasniegtu to Všesinskim. Protams, Ramlavs un viņa komanda savu sašutumu neslēpa un jau pieprasījusi revanšu, ko nokaunējušies Všesinska pārstāvji arī gatavi dot.

Artjoms Ramlavs (15-2) aizvadīja savu otro cīņu ārzemēs un otro titulcīņu. Viņš piekrita Damiana Všesinska (25-2-2) izaicinājumam un cīnījās par Starptautiskās boksa organizācijas (IBO) kontinentālā čempiona jostu vieglajā svarā. Šī organizācija kotējas līmeni zemāk nekā četras vadošās boksa organizācijas, un vakardienas aizvadītā cīņa droši vien labi apliecina, kādēļ tā.

Ramlavs nebija cīņas favorīts, taču aizvadīja ļoti labu cīņas sākumu, kas kulminējās ar pretinieka nosūtīšanu nokdaunā piektajā raundā. Pēc tam Všesinskis gan pārņēma iniciatīvu, un Ramlavam pamatīgi asiņoja seja, taču viņš izturēja visus pretinieka uzbrukumus un nokdaunā nekrita, kas pēc desmit aizvadītiem raundiem noveda pie tiesnešu vērtējuma.

Arī tiesnešu vērtējums sākotnēji lielus jautājumus neizsauca – tika nosaukti rezultāti 95:94, 95:94 un 96:95, kas liecināja par spraigu cīņu, un pēc tam ringā tika nosaukts uzvarētāja vārds, proti, Artjoms Ramlavs. Ringa tiesnesis pacēla Latvijas boksera roku, pretinieks viņu apsveica un pat paspēja sniegt interviju Polijas televīzijai, kurā Všesinskis teica, ka viņam jāsamierinās ar tiesnešu lēmumu acīmredzami ļoti sīva cīņā, kur punktu starpība bijusi tik neliela.

Taču tad sekoja pamatīgi brīnumi, kas profesionālajā boksā diemžēl nav nekāds retums. Sev vārdu ringā pieteica cīņu vakara rīkotājs Mateušs Boreks no "MB Promotions", aicinot visus vēl neizklīst, jo vēl tiek pārskaitīti punkti. It kā tiesneši vairs neesot droši, kura stūra bokserim tad atdevuši uzvaru. Pēc laiciņa ringā atgriezās arī IBO pārstāvis, kurš devās pie Ramlava, skaidrojot, ka notikusi kļūda un tiesneši norādījuši nepareizo uzvarētāju.

Ramlavs neticībā uzklausīja viņu, bet čempiona jostu no rokām izlaist saprotamā kārtā nevēlējās. Iejaucās viens no poļu promouteriem Mariušs Grabovkis, "Tymex" promouteru grupas pārstāvis, kurš ar lamuvārdiem un spēku izrāva Ramlavam čempiona jostu. Tad tiesneši vēlreiz skaļi ringā paziņoja savu vērtējumu, punktu skaitu atstājot nemainīgu, bet kā uzvarētāju nosaucot Všesinski.

Šo farsu Ramlavs pēc tam komentēja savos sociālajos tīklos: "Cīnījos Polijā pret poļu bokseriem, labi zinot, ka visi tiesneši būs no Polijas. Tā bija manas komandas izvēle veikt šādu risku. Nocīnījos visus desmit raundus un nosūtīju pretinieku nokdaunā desmitajā raundā. Pēc pēdējā gonga tiku atzīts par uzvarētāju. Kamēr mēs svinējām un uztaisījām fotogrāfijas ar jostu, poļi izlēma, ka tiesneši pieļāvuši kļūdu. Taču kā viņi to var pēkšņi izlemt, ja vien cīņa nav bijusi sarunāta jau iepriekš? Mana pretinieka promouters pie manis pienāca ar vārdu "kurwa" uz lūpām un atņēma man jostu. Tā ir mana josta un mana uzvara!"

Ramlava pārstāvētā "LNK Boxing" savos sociālajos tīklos ierakstīja: "Ramlavs šajā cīņā uzvarēja, un mēs pieprasām revanšu Rīgā."

Artjoms Ramlavs won this fight and we demand a rematch in Riga! 🥊

Posted by LNK Boxing on Sunday, October 23, 2022

Latvijas boksera puse gan nebija vienīgā, kas dusmojās par situāciju. Poļu boksa līdzjutēji sociālajos tīklos aktīvi izsmēja cīņas organizētājus, kamēr Boreks televīzijā vainu novēla uz cīņas inspektoru no IBO, sakot, ka tā ir liela problēma boksā, ka tik svarīgus pienākumus pilda tik veci cilvēki, un šoreiz IBO inspektors esot sajaucis tiesnešu kartītēs norādītos rezultātus. Kad tiesneši to sapratuši, viņi vērsušies pie cīņas organizētājiem. Tiesa, arī tiesnešu iesniegtajās kartītēs pamanāma rupja kļūda – tiesnesis Roberts Gortats Ramlavam saskaitīja rezultātu 95:96, lai gan pa raundiem punktu summa sanāk 93:96. Cīņas rezultātu gan šāda kļūda nemaina, un tiesnešu oriģinālās punktu kartītes patiešām liecina par Všesinska uzvaru.

Polijas televīzijas TVP portālā rakstā par cīņu norādīts, ka šāda situācija jebkurā gadījumā Polijas boksam slavu nedara, kā arī izteikta nožēla, ka no šī sajukuma vislielākie cietēji ir abi bokseri – Ramlavs, kuram tika atņemta josta, un Všesinskis, kuram droši vien liela prieka no pēc tam pasniegtās jostas vairs nav.

Savukārt Grabovskis, kurš ringā rupji atņēma Ramlavam jostu, publiski atvainojās, sakot, ka emocijas ņēmušas virsroku, taču viņš atzīst, ka tā rīkoties nedrīkstēja. Gan Grabovskis, gan Boreks norādīja, ka noteikti piedāvās Ramlavam revanša iespēju, tiesa, neko neminēja par cīņas vietu. No "LNK Boxing", protams, skaidri saprotama vēlme revanšu Polijā vairs neaizvadīt.

  +3 [+] [-]

, 2022-10-23 15:04, pirms 2 gadiem
Nenormāls stāsts. Kā var uzvarēt polis,ja zaudē pēc punktiem?????

  +3 [+] [-]

, 2022-10-23 15:37, pirms 2 gadiem
Nu kaut kas jau tur nav tīrs. Bet amatieri Tu lasīt māki? Atņēma jostas, jo ķip tieši polis vinnēja pēc punktiem. Vnk kļūdījušies 😂

  +2 [+] [-]

, 2022-10-23 15:40, pirms 2 gadiem
Brīdī, kad atņēma jostu bokserim uzreiz pēc smagas cīņas, viņa komandas biedri bija pilnībā pasīvi, neaizstāvēja, noraudzījās... KAUNS!

  +5 [+] [-]

, 2022-10-23 16:04, pirms 2 gadiem
It kā nopietna organizācija IBO, bet poļu klauni to cīņu un tās beigās pārvērta balagānā. Tad jau Bolderājas 3.blokmājas 2.padjezda atklātais čempionāts Anželas versijā, svarā no 72 līdz 72,5 kg tiek organizēts daudz profesionālāk!

  +3 [+] [-]

, 2022-10-23 17:26, pirms 2 gadiem
Futbolā arī tā varētu. Piemēram, pēc spēles pateikt, ka laukuma puses bija izlozētas nepareizi un tāpēc tie, kas iesita vairāk vārtus, patiesībā bija situši savos vārtos un zaudējuši spēli.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-23 22:40, pirms 2 gadiem
Kurwa je kurwa!!!

  +2 [+] [-]

, 2022-10-24 00:06, pirms 2 gadiem
Kolhozs

     [+] [-]

, 2022-10-24 08:58, pirms 2 gadiem
austrumeiropas līmenis