Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Latvijas Profesionālā boksa federācijas prezidents iekļauts valsts melnajā sarakstā

Agris Suveizda

Latvijas Profesionālā boksa federācijas prezidents iekļauts valsts melnajā sarakstā
LPBF prezidents Andrejs Ahmedovs (no labās), ģenerālsekretāre Jekaterina Krilova un Latvijas Boksa federācijas ģenerālsekretārs Genādijs Glazkovs. Foto: LPBF

LETA. Iekšlietu ministrs melnajā sarakstā iekļāvis Latvijas Profesionālā boksa federācijas prezidentu, Krievijas pilsoni Andreju Ahmedovu, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Valsts drošības dienesta rīcībā ir informācija, ka konkrētās personas ieceļošana un uzturēšanās Latvijā rada Krievijas noziedzīgās vides nostiprināšanās un izlūkošanas riskus. Latvijas Profesionālā boksa federācija darbojas līdztekus Latvijas Boksa federācijai, kuras prezidents ir Nils Žuravļovs. Ahmedova vadītā organizācija ir Žuravļova federācijas biedre. Sporta vidē ir pretrunīgas atsauksmes par Ahmedova vadītās biedrības darbu, noskaidroja raidījums.

Iekšlietu ministrs (AP) Kristaps Eklons skaidroja, ka Ahmedova iekļaušanai "melnajā sarakstā" neesot sakara ar to, ka viņš ir Boksa federācijas pārstāvis, jo būtiskākās ir viņa darbības Latvijā un kontakti Krievijā. Vērtējot visas šīs aktivitātes, drošības iestādes viņu ierosināja iekļaut valsts "melnajā sarakstā", jo viņš rada apdraudējumu nacionālajai drošībai. Iekšlietu ministrs savu lēmumu par Ahmedova iekļaušanu melnajā sarakstā balstīja uz Valsts drošības dienesta sniegto atzinumu. Dienests raidījumam rakstīja, ka tā "rīcībā esošā informācija liecina, ka konkrētās personas ieceļošana un uzturēšanās Latvijā rada Krievijas noziedzīgās vides nostiprināšanās un izlūkošanas riskus".

"Nekā personīga" saņēma anonīmu e-pastu no kāda sportista, ka augustā uz sporta zāli nākusi Latvijas Profesionālā boksa federācijas ģenerālsekretāre Jekaterina Krilova un prasījusi parakstīties Ahmedova atbalstam. Sportistiem vajadzējis apliecināt, ka viņi augstu vērtē Ahmedova centienus Latvijas sporta attīstībā un viņus pārsteigusi sporta funkcionāra izraidīšana no Latvijas. Krilova, kas ir Ahmedova dzīvesbiedre, skaidro, ka ideja par vēstuli esot nākusi no pašiem sportistiem, kopumā savācot ap 100 parakstiem. Sagatavotā veidlapā bijis norādīts, ka tā paredzēta iesniegšanai Administratīvajā apgabaltiesā. Pēc Krilovas vārdiem, vēstule esot bijusi vajadzīga, lai tiesnese saprastu, "par kādu cilvēku vispār ir runa". Vēl tiesai tika iesniegta vēstule no Eiropas Boksa savienības, kurā Ahmedovs raksturots pozitīvi. Taču sportistu atbalsta vēstules tiesa lietai nepievienoja.

Šonedēļ Administratīvā apgabaltiesa skatīja Ahmedova sūdzību par viņa iekļaušanu Latvijai nevēlamo personu sarakstā, lēmumu atstājot nemainīgu. Spriedums stājas spēkā nekavējoties un nav pārsūdzams. Sašutumu par šādu iznākumu neslēpj Ahmedova dzīvesbiedre, solot vērsties Eiropas cilvēktiesību tiesā un citur. ECT gan nacionālās tiesas spriedumus neatceļ, un Ahmedovam ir tiesības lūgt Latvijas iestāžu lēmumu pārskatīt tikai pēc trim gadiem. Krilova uzsvēra, ka ir ļoti satraukta un dusmīga par to, "ka visu to dara mana dzimtene, mana valsts", solot darīt visu, lai paliktu Latvijā, jo viņa nekur braukt nevēlas. "Es esmu pilsone, mans dēls ir pilsonis, manam vīram bija pastāvīgā uzturēšanas atļauja. Tas ir stulbums! Man vispār nenāk prātā domas, kā viņi varēja to izdarīt ar cilvēku, kurš ir nodzīvojis 22 ar pusi gadus šeit un ir Latvijas Profesionālā boksa federācijas prezidents!" raidījumam pauda Krilova. Ahmedova pārstāvis zvērināts advokāts Ainārs Leičenko norādīja, ka dienests, aizbildinoties ar slepenību, neesot vēlējies atklāt, vai saistībā ar Ahmedova darbībām ir uzsākts kāds kriminālprocess.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā pēc VDD rosinājuma iekšlietu ministrs tā dēvētajā melnajā sarakstā ir iekļāvis 109 ārvalstniekus. 48 no tiem ir Krievijas pilsoņi, 14 - Baltkrievijas pilsoņi. Ārvalstnieki "melnajā sarakstā" iekļauti galvenokārt saistībā ar izlūkošanas riskiem, iespējamu apdraudējumu Latvijas konstitucionālās iekārtai un atbalsta sniegšanu Krievijas vai Baltkrievijas ārpolitikas interešu sasniegšanai.

Izmantotie resursi:
TV3 raidījums "Nekā personīga"
LETA

  +6 [+] [-]

, 2022-10-23 21:55, pirms 2 gadiem
Sen bija laiks... Un ne tikai šo.

  +5 [+] [-]

, 2022-10-23 21:56, pirms 2 gadiem
Kā vispār ar Latvijas valsts vārdu saistītā federācijā (vai jebkurā citā iestādījumā/uzņēmumā) par prezidentu/vadītāju var būt kāds, kurš nav Latvijas pilsonis?

  -3 [+] [-]

, 2022-10-23 22:30, pirms 2 gadiem
Viņam sieva galvas tiesu garāka par pašu?!

  -3 [+] [-]

, 2022-10-23 22:33, pirms 2 gadiem
Sieva ar dēlu dzīvos latvijā, vīrs dzīvos Krievijā, ļoti jauka ģimenīte!

     [+] [-]

, 2022-10-23 22:33, pirms 2 gadiem
Kāpēc tas notika tikai tagad? Vai ņemot vērā sporta likumu viņam sen jau nebija jābūt ārā no boksa federācijas?

  +1 [+] [-]

, 2022-10-23 23:03, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Kāpēc tas notika tikai tagad? Vai ņemot vērā sporta likumu viņam sen jau nebija jābūt ārā no boksa federācijas?
Tas ko viņš vadīja ir parasta biedrība ar nosaukumu,ka ir boks profesionālā federācija, neviens nav viņus akceptējis kā federāciju. Viņi ir biedri īstajai boksa federācijai, kas ļauj viņiem organizēt sacensības un kopā abas apmainās ar naudām.

  +4 [+] [-]

, 2022-10-23 23:20, pirms 2 gadiem
Mairi Briedi arī lūdzu ieperdelējat visos iespējamos melnajos sarakstos, lai ar savu sievu krieveni pis** dzivot uz Maskavu!

  +1 [+] [-]

, 2022-10-23 23:23, pirms 2 gadiem
runcels23 rakstīja: Tas ko viņš vadīja ir parasta biedrība ar nosaukumu,ka ir boks profesionālā federācija, neviens nav viņus akceptējis kā federāciju. Viņi ir biedri īstajai boksa federācijai, kas ļauj viņiem organizēt sacensības un kopā abas apmainās ar naudām.
Bet tajā brīdī, kad apmainās ar naudām, sanāk, ka viņš ir funkcionārs un funkcionāriem, kas saņem naudiņu no rus puses, tā kā tiešā veidā darbojās Sporta likums

  +1 [+] [-]

, 2022-10-24 00:03, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Bet tajā brīdī, kad apmainās ar naudām, sanāk, ka viņš ir funkcionārs un funkcionāriem, kas saņem naudiņu no rus puses, tā kā tiešā veidā darbojās Sporta likums
Mums jau daudzi laiž gar ausi, ka tā ir rus nauda...vai noformē savādāk, vai izliekās neredzami,jo ka tik nauda nāk. Tagad jau sāk nedaudz tam pievērst uzmanību, cerams sports attīrīsies no vieglās rus naudas

     [+] [-]

, 2022-10-24 00:05, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Kāpēc tas notika tikai tagad? Vai ņemot vērā sporta likumu viņam sen jau nebija jābūt ārā no boksa federācijas?
Vispār jau viņš ir pasen šai melnajā sarakstā, ja nekļūdos kaut kad jūnijā, un izdzīts no Latvijas.
Tikai tagad šis info ir publiskots.

     [+] [-]

, 2022-10-24 12:16, pirms 2 gadiem
oxa, Tevis minētais ğimenes modelis ir tūkstošiem latviešu ğimeņu.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-24 17:39, pirms 2 gadiem
petravicus rakstīja: Kā vispār ar Latvijas valsts vārdu saistītā federācijā (vai jebkurā citā iestādījumā/uzņēmumā) par prezidentu/vadītāju var būt kāds, kurš nav Latvijas pilsonis?
A šo gan es nesaprotu. Kāpēc par federācijas prezidentu varētu būt tikai Latvijas pilsonis? Ja federācija vēlas, kāpēc lai tā nedrīkstētu piesaistīt kompetentu vadītāju no citas valsts?

     [+] [-]

, 2022-10-24 21:03, pirms 2 gadiem
marcy rakstīja: A šo gan es nesaprotu. Kāpēc par federācijas prezidentu varētu būt tikai Latvijas pilsonis? Ja federācija vēlas, kāpēc lai tā nedrīkstētu piesaistīt kompetentu vadītāju no citas valsts?
whoa whoa, pārāk loģisku jautājumus lūdzu neuzdot