Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Panthers" treneris Morīss: "Ļoti vēlos beidzot uzvarēt"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Panthers" treneris Morīss: "Ļoti vēlos beidzot uzvarēt"
Floridas "Panthers" hokejisti un galvenais treneris Pols Morīss. Foto: Jeff Vinnick/AFP/Scanpix

Gaidāmajā naktī izšķirsies Stenlija kausa jaunais ieguvējs – finālsērijā 3-0 pārsvaru izsējusī Floridas "Panthers" uzņems Edmontonas "Oilers". Panteru galvenais treneris Pols Morīss ir viens no Nacionālajā hokeja līgā (NHL) visilgāk strādājošajiem speciālistiem.

"Katrs treneris ir [ar kaut ko] citādāks no pārējiem. Šķiet, ka ar lielāku vecumu tu gūsti skaidrāku skatu tajā, kas dzīvē ir svarīgākais. Man nepieciešams vismaz viens Stenlija kauss. Tas [manā dzīvē] būtiski neizmainīs to, kas nav saistīts ar hokeju, tomēr es vismaz uzzināšu kā tas ir – uzvarēt," izteicās Morīss.

Viņš piebilda: "Ļoti labi saprotu, kā tas ir, kad cīņa ir beigusies un tu esi tās zaudētājs. Zaudējumi [izšķirošās spēlēs] gājuši viscaur manai karjerai, jau no agra vecuma. Ļoti vēlos uzzināt kā tas ir – uzvarēt [lielā turnīrā]. Pazīstu trenerus, kuri to ir paveikuši, taču gribu piedzīvot to pats, lai nevienam vairs to nebūtu man jāapraksta [no malas]."

Morīss trenera karjeru NHL uzsāka 1995. gadā, kad strādāja uz Hārtfordas "Whalers" komandtiltiņa. Pēcāk šī organizācija pārtapa par Karolīnas "Hurricanes". Morīsa vadītā "Hurricanes" 2002. gada finālsērijā ar 1-4 kapitulēja Detroitas "Red Wings". Turpinājumā Morīss trenēja arī Toronto "Maple Leafs" un Vinipegas "Jets".

Šobrīd 57 gadus vecais kanādietis 2014. gadā Minskā trenēja Kanādas valstsvienību, kura pasaules meistarsacīkstēs sasniedza finālu.

"Panthers" un "Oilers" sērijas izšķirošā kauja sāksies neilgi pēc trijiem naktī.

Izmantotie avoti:
https://www.sportsnet.ca/nhl/articl...

     [+] [-]

, 2024-06-24 15:47, pirms 4 dienām
Morris’s ir strādājis arī Eiropas spécīgākajā līgā KHL