Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ņujorkas "Islanders" paraksta trīs līgumus, rezultatīvajam aizsargam Dobsonam tiek 12 miljoni

Agris Suveizda

Ņujorkas "Islanders" paraksta trīs līgumus, rezultatīvajam aizsargam Dobsonam tiek 12 miljoni
Noā Dobsons. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Ņujorkas "Islanders" pavēstījusi par līgumu parakstīšanu ar trim ierobežoti brīvajiem aģentiem Noā Dobsonu, Aleksandru Romanovu un Kīferu Belouzu.

Ņujorkas "Islanders" ar 22 gadus vecajiem aizsargiem Dobsonu un Romanovu parakstīja trīs gadu līgumus, bet 24 gadus vecais uzbrucējs Belouzs ticis pie vēl viena līguma uz vienu sezonu. Atalgojumu komanda neatklāja, taču Ziemeļamerikas mediji lēš, ka Dobsons trijos gados saņems 12,0 miljonus ASV dolāru, Romanovs – 7,5 miljonus, bet Belouzs nākamsezon tiks pie 1,2 miljoniem. Iepriekš Dobsonam bija trīs gadu līgums par 4,4 miljoniem, Romanovam – par 3,5 miljoniem, bet Belouza iepriekšējais viena gada līgums bija 750 tūkstošu vērtībā.

2018. gadā Dobsons tika draftēts ar 12. numuru, un iepriekšējā sezona bija pārliecinoši labākā viņa līdzšinējā karjerā. Pirmajās divās sezonās 80 spēlēs ticis pie 21 (4+17) punkta, 16 soda minūtēm un neitrālas lietderības, pagājušajā sezonā kanādietis bija trešais rezultatīvākais komandā – 80 spēlēs 51 (13+38) punkts, 18 soda minūtes un negatīva lietderība -3.

Monreālas "Canadiens" 2018. gadā Romanovu draftēja ar 38. numuru, bet pirms šā gada drafta krievu kopā ar ceturtās kārtas izvēli aizsūtīja uz "Islanders", pretī saņemot pirmās kārtas izvēli. Romanovs iepriekšējā sezonā 79 spēlēs atzīmējās ar 13 (3+10) punktiem, 53 soda minūtēm un negatīvu lietderību -9. Savukārt 2016. gada drafta 19. numurs Belouzs iepriekšējā sezonā 45 spēlēs tika pie 19 (6+13) punktiem un ar ASV izlasi ieņēma ceturto vietu pasaules čempionātā, 10 spēlēs nopelnot piecus (3+2) punktus.

Ņujorkas "Islanders" ar 84 punktiem 82 spēlēs Austrumu konferencē ieņēma devīto vietu, taču no pēdējās vietas uz Stenlija kausu atpalika par 16 punktiem.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/new-york-islande...
https://www.nhl.com/islanders/news/...
https://www.nhl.com/islanders/news/...
https://www.nhl.com/islanders/news/...