Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins arī šovasar piedalīsies "Blue Jackets" attīstības nometnē

Merzļikins arī šovasar piedalīsies "Blue Jackets" attīstības nometnē
Elvis Merzļikins
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

21 gadus vecais latviešu hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins arī šovasar piedalīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" attīstības nometnē.

Merzļikins "Blue Jackets" attīstības nometnē būs viens no trim vārtsargiem. Bez viņa tajā piedalīsies arī 21 gadu vecais zviedrs Oskars Dansks un viņa vienaudzis, soms Jonass Korpisalo. "Blue Jackets" attīstības nometne risināsies no 29. jūnija līdz 2. jūlijam.

Pagājušā gada NHL draftā "Blue Jackets" izvēlējās latvieti trešajā kārtā ar 76. numuru. Arī pagājušajā vasarā Merzļikins piedalījās kluba attīstības nometnē.

Pēdējās divas sezonas Merzļikins ir spēlējis HC "Lugano" komandā Šveices čempionātā. Aizvadītajā sezonā viņš piedalījās 22 spēlēs, vidēji mačā ielaižot 2,61 ripu un atvairot 91,3% pretinieku metienu, bet play-off spēlēs viņš piedalījās vienā mačā, atvairot 84,6% metienu. Latvijas valstsvienībā Merzļikins debitēja pirms gada, bet pasaules čempionāta sastāvā pagaidām viņam vēl nav izdevies iekļūt.

Tikmēr Amerikas hokeja līgas (AHL) klubs Sirakūzas "Crunch", kuru pārstāv arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, parakstījis līgumu ar vārtsargu Allenu Jorku. 26 gadus vecais Jorks pagājušajā sezonā "Crunch" rindās aizvadīja astoņas spēles (vidēji mačā ielaisti 3,26 vārti), bet 26 mačus viņš sargāja ECHL komandas Floridas "Everblades" vārtus (2,63).

Izmantotie resursi:
bluejackets.nhl.com
syracusecrunch.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-06-23 22:02, pirms 9 gadiem
golsss rakstīja: Yorks tas ir tas, kas pietruukst RiigasDinamo.
Dinamiešiem vārtusargi ir patspēdējais, kas var pietrūkt.

     [+] [-]

, 2015-06-24 15:11, pirms 9 gadiem
blu3 rakstīja: Dinamiešiem vārtusargi ir patspēdējais, kas var pietrūkt.
Labāk spēlētājus likt vārtos nekā dinamiešu vārtusargus!

     [+] [-]

, 2015-06-24 15:36, pirms 9 gadiem
kalniņš pat ir loboks par yorku