Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vairākas zvaigznes zaudējusī "Blue Jackets" noslēdz 57,5 miljonu vērtu līgumu ar Verenski

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vairākas zvaigznes zaudējusī "Blue Jackets" noslēdz 57,5 miljonu vērtu līgumu ar Verenski
Zaks Verenskis. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Kolumbusas "Blue Jackets", ko pārstāv latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, noslēdzis ilgtermiņa līgumu ar savu vadošo aizsargu Zaku Verenski. Vienošanās panākta uz sešiem gadiem par 57,5 miljoniem dolāru, padarot Verenski par vienu no vislabāk apmaksātajiem aizsargiem līgā.

24 gadus vecais Zaks Verenskis pagājušajā sezonā laukumā devās 35 spēlēs, izceļoties ar septiņiem vārtiem un 13 piespēlēm. Viņa sezona savainojuma dēļ beidzās priekšlaicīgi, un Kolumbusas "Blue Jackets" negaidīti ierindojās savas divīzijas pēdējā vietā.

Verenskim vēl vienu sezonu būs spēkā iepriekšējais līgums, kura ietvaros viņš saņems septiņus miljonus dolāru, bet 2022. gada vasarā sāksies jaunais kontrakts. Vidēji Verenskis gadā nopelnīs 9,583 miljonus, un starp NHL aizsargiem tā ir trešā augstākā alga, atpaliekot tikai no Ērika Kārlsona (11,5) un Drū Dautija (11).

Nule no "Blue Jackets" uz Čikāgas "Blackhawks" tika aizmainīts Sets Džounss, kurš jau laicīgi informēja Kolumbusas kluba vadību, ka līgumu nepagarinās. Viņš ar "Blackhawks" noslēdza astoņu gadu līgumu par 9,5 miljoniem sezonā, tādējādi Verenskis ir mazliet priekšā savam bijušajam pāriniekam.

Džounss nav vienīgais spēlētājs, kurš pēdējo pāris gadu laikā pametis "Blue Jackets". Prom devās Artēmijs Panarins, kurš noraidīja lielu līgumu, Sergejs Bobrovskis, kurš divas reizes tika atzīts par NHL labāko vārtsargu, un pagājušajā sezonā aizmainīšanu no Kolumbusas pieprasīja centra uzbrucējs Pjērs Liks Dibuā.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/news/blue-j...

     [+] [-]

, 2021-07-30 16:49, pirms 3 gadiem
Tagad teju 10 ļimaku līgums NHL pirmo maiņu spēlētājiem skaitīsies norma.