Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Četrus mēnešus izlaidušais Toronto aizsargs Mazins šosezon laukumā neatgriezīsies

Agris Suveizda

Četrus mēnešus izlaidušais Toronto aizsargs Mazins šosezon laukumā neatgriezīsies
Džeiks Mazins. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Toronto "Maple Leafs" pavēstījusi, ka kanādiešu aizsargam Džeikam Mazinam, kuram šonedēļ apritēja 34 gadi, sezona ir beigusies.

Mazins šosezon ir aizvadījis tikai četras spēles, izdarot vienu rezultatīvu piespēli, un laukumā nav bijis kopš 17. oktobra. Novembrī komanda ziņoja, ka kanādietis lazaretē ievietots uz nenoteiktu laiku, bet nu pēc konsultācijām ar vairākiem speciālistiem nolemts, ka viņš šosezon ierindā tā arī neatgriezīsies. Mazinam ir mugurkaula kakla daļas savainojums.

2019. gada janvārī Mazins no Losandželosas "Kings" tika aizmainīts uz Toronto "Maple Leafs", taču tā arī ir pagaidām pēdējā sezona, kurā viņš aizvadījis vairāk par 53 spēlēm. 2020. gada februārī viņš gan parakstīja jaunu četru gadu līgumu par 22,5 miljoniem dolāru, kurā pašlaik rit trešā sezona, taču kanādieti jau ne pirmo sezonu moka dažādas veselības likstas.

Mazins ar vidējo algu 5,625 miljoniem ASV dolāru sezonā ir otrais vislabāk apmaksātais aizsargs komandā aiz Railija Morgana, kuram šī ir pirmā sezona astoņu gadu līgumā par 60 miljoniem dolāru jeb vidēji 7,5 miljoniem. Toronto "Maple Leafs" ar 78 punktiem 58 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā.

Pagājušajā sezonā Mazins 47 spēlēs sakrāja 14 (3+11) punktus, 16 soda minūtes un negatīvu lietderību -6, bet NHL karjerā 683 spēlēs ticis pie 294 (69+225) punktiem, 399 soda minūtēm un pozitīvas lietderības +62. Stenlija kausā kanādietim 72 spēlēs ir 28 (11+17) punkti, 24 soda minūtes un pozitīva lietderība +4. Ar Kanādas izlasi kļuvis par 2015. gada pasaules čempionu, 10 spēlēs izdarot astoņas rezultatīvas piespēles un izceļoties ar pozitīvu lietderību +14.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/mapleleafs/news...