Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL drafta 15. numuram Amirovam konstatēts smadzeņu audzējs

Rolands Eliņš

NHL drafta 15. numuram Amirovam konstatēts smadzeņu audzējs
Rodions Amirovs Krievijas U20 izlases sastāvā. Foto: AP/Scanpix

NHL komanda Toronto "Maple Leafs" pavēstījusi, ka tās sistēmā esošais jaunais hokejists Rodions Amirovs, kurš šosezon spēlēja KHL klubā "Salavat Yualev", saņēmis veselībai bīstamu diagnozi – viņam konstatēts smadzeņu audzējs.

"Nožēloju, ka man jāsniedz mūsu līdzjutējiem šādas ziņas, bet Rodionam Amirovam konstatēts smadzeņu audzējs," paziņojumā citēts "Maple Leafs" ģenerālmenedžeris Kails Dubass. "Rodions šo sezonu aizvadīja KHL komandā "Salavat Yulaev", taču sezonas sākumā guva savainojumu. Atveseļojoties no savainojuma, viņam radās jauni un ar šo traumu nesaistīti simptomi, kuru dēļ bija vajadzīgas papildu medicīniskās pārbaudes iepriekšējos mēnešos."

Dubass informēja, ka Amirovs šobrīd ārstējas Vācijā un šosezon laukumā vairs nedosies, taču Toronto klubs turpinās viņu atbalstīt, kā vien iespējams, un palīdzēs nodrošināt nepieciešamo medicīnisko palīdzību.

Amirovs tika izvēlēts 2020. gada drafta pirmajā kārtā ar 15. numuru. Amirovs iepriekšējā sezonā KHL 39 spēlēs guva deviņus vārtus un noslēdza līgumu ar "Maple Leafs", taču vēl uz gadu palika Krievijā, lai turpinātu savu izaugsmi. Taču šosezon traumu dēļ viņš spēlējis ļoti maz un nebija devies laukumā kopš decembra.

Pats spēlētājs intervijā "Sportsnet" pēc kluba paziņojuma norādīja, ka cenšas saglabāt pozitīvu attieksmi un nevēlas saņemt īpašu žēlumu no apkārtējiem: "Daudzi cilvēki cieš no smagām slimībām. Vēlos rādīt piemēru un dot citiem cerību."

Intervijā Amirovs izteica pateicību Toronto un Ufas klubiem, ne tikai par sniegto medicīnisko nodrošinājumu, bet arī to, ka nepubliskoja viņa diagnozi līdz brīdim, kad viņš pats tam deva piekrišanu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...
https://www.sportsnet.ca/nhl/articl...

  +8 [+] [-]

, 2022-02-23 20:18, pirms 2 gadiem
Veselību!

     [+] [-]

, 2022-02-24 03:20, pirms 2 gadiem
Puikam jānovēl veselību, bet ārstēties brauc pie fašistiem!

  -1 [+] [-]

, 2022-02-24 11:27, pirms 2 gadiem
Sīkums, bet patīkami