Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blackhawks" aizsardzības līderis Kīts nespēlēs vismaz mēnesi

Rolands Eliņš

"Blackhawks" aizsardzības līderis Kīts nespēlēs vismaz mēnesi
Dankans Kīts
Foto: AFP/Scanpix

Stenlija kausa pašreizējā īpašniece Čikāgas "Blackhawks" turpmākās 4-6 nedēļas būs spiesta iztikt bez pirmās maiņas aizsarga Dankana Kīta, kuram veikta meniska operācija.

32 gadus vecais kanādiešu aizsargs Dankans Kīts vasaras sākumā tika atzīts par Stenlijas kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju un palīdzēja "Blackhawks" iegūt trešo Stenlija kausu piecos gados. Šīs sezonas pirmajās sešās spēlēs viņam divas rezultatīvas piespēles, bet līdz nākamajām uzvarām nāksies pagaidīt, jo "Blackhawks" medicīniskais personāls apstiprinājis, ka Kītam veikta meniska operācija, kuras dēļ nāksies izlaist vismaz mēnesi, taču atlabšanas termiņš var ieilgt arī uz sešām nedēļām.

Kīts ir izteikts "Blackhawks" aizsardzības līderis, kurš spēlē gan mazākumā, gan vairākumā. Šosezon viņš katrā mačā pārsniedza 21 nospēlētās minūtes robežu, bet kopš savas karjeras sākuma 2005./06. gada sezonā ir otrajā vietā aktīvo spēlētāju sarakstā laukumā pavadīto minūšu skaita ziņā, piekāpjoties vien "Blues" aizsargam Džejam Būmīsteram.

"Kīts vienmēr pārspēj uz sevi liktās cerības," izteicās "Blackhawks" kapteinis Džonatans Teivzs. "Domāju, ka šajā gadījumā beidzot pienācis brīdis, kad kaut kur bija jāpiekāpjas. Viņš pēdējos trīs gados laukumā atdeva visu, kas vien bija, spēlēja vairāk nekā jebkurš cits. Savainojumi gadās, ko tur izdarīt. Taču arī iepriekš esam spēlējuši bez saviem labākajiem vīriem, jāmēģina tagad darīt to pašu."

Iepriekšējās sezonās Čikāga uz ilgākiem laika sprīžiem palika bez Teivza, Patrika Keina un Patrika Šārpa, bet šobrīd paretināta tās aizsardzības līnija. Nopietnu potītes savainojumu ārstē pieredzējušais Mihals Rozivāls, no traumas pilnvērtīgi vēl nav atgriezies arī Kails Kamiskijs, kurš šobrīd AHL, un arī pirms Kīta savainojuma "Blackhawks" aizsargu rotācijā iesaistīja debitantus Trevoru van Rīmsdaiku un Viktoru Svedberju. Treniņā pēc Kīta operācijas Svedberjs bija ielikts vienā pārī ar Brentu Sībruku, van Rīmsdaiks kopā ar pieredzējušo Trevoru Deiliju, bet Niklass Jalmašons ar iepriekšējās spēlēs rezervē palikušo Deividu Rundbladu. Jāatgādina, ka starpsezonā Čikāga aizmainīja Džoniju Oduju.

Kīts visu savu NHL karjeru pavadījis tieši "Blackhawks" vienībā, 772 spēlēs gūtot 417 punktus un sakrājot lietderības koeficientu +135. Viņa rēķinā arī divas gada labākā NHL aizsarga balvas. "Blackhawks" sezonu sākusi ar trim uzvarām sešās spēlēs, tiesa, Centrālās divīzijas konkurencē nevienai citai komandai nav vairāk zaudējumu. Nākamā Čikāgas spēle paredzēta parīt pret Floridas "Panthers".

Izmantotie resursi:
Duncan Keith of Chicago Blackhawks has knee...