Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Flyers" izvairās no izstāšanās, Dalasai un Sanhosē trešās uzvaras

Rolands Eliņš

"Flyers" izvairās no izstāšanās, Dalasai un Sanhosē trešās uzvaras
Mihalu Noivirtu apsveic Raiens Vaits un Mihaels Rafls
Foto: AFP/Scanpix

Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā „Flyers” izvairījusies no izstāšanās un ar 2:1 pieveica „Capitals”, bet Dalasa un Sanhosē nonāca uzvaras attālumā no izslēgšanas spēļu otrās kārtas.

„Flyers” bija vienīgā komanda, kura vēl līdz šai naktij nebija savā sērijā guvusi nevienu uzvaru, un maču pret „Capitals” nācās aizvadīt bez atkāpšanas ceļa rezervē. Šoreiz vārtos tika sūtīts Mihals Noivirts, nevis iepriekšējā mačā sešus vārtus ielaidušais Stīvs Meisons, un čehu vārtsargs nepievīla, atvairot 31 no 32 metieniem un noturot komandu spēlē.

Spēles sākumā Filadelfijai izdevās pirmoreiz sērijā realizēt vairākumā. Par to parūpējās Šeins Gostibēra metiens no zilās līnijas, un viņam tie bija pirmie vārti „play-off” karjerā. Otrā perioda pirmajā pusē „Capitals” vārtsargs Breidens Holtbijs tika pārspēts ar vēl vienu metienu no zilās līnijas, šoreiz izceļoties Endrjū Makdonaldam. Lai arī Vašingtona uzbruka vairāk, izdevās atgūt tikai vienus vārtus, un ar rezultātu 1:2 nācās piedzīvot pirmo zaudējumu sērijā.

Filadelfijas uzvaru gan pamatīgi aptumšoja Skota Lotona trauma. Viņš pirmajā periodā ietraucās pretinieku zonā, un „Capitals” aizsargs Džons Kārlsons pielietoja spēka paņēmienu, kas lika Lotonam zaudēt līdzsvaru, taču ne ātrumu, un Lotons neveiksmīgi ar galvu pa priekšu ietriecās apmalē. Viņš laukumu atstāja uz nestuvēm un tika nogādāts slimnīcā, kur paliks vismaz līdz rītdienai. Pirmās ziņas no mediķiem gan ir optimistiskas un paliekošas traumas neesot gūtas.

Tikmēr neizšķirts panāks Floridas un „Islanders” sērijā, kurā šonakt „Panthers”izcīnīja uzvaru viesos ar 2:1. Pēc apmainīšanās ar vārtiem vairākumā otrajā periodā, kad vārtus guva Tedijs Pērsels, izmantojot Jaromīra Jāgra piespēle no aizvārtes, un Džons Tavaress. Jāgram tas bija 200. punkts viņa 206 spēles ilgajā „play-off” karjerā, taču par izšķirošo šajā spēlē kļuva Floridas aizsarga Aleksa Petroviča vārtu guvums 50. minūtē, kas izrādījās uzvaru nesošs.

„Stars” un „Wild” spēlē visi pieci vārti tika gūti otrajā periodā, un ar veiksmīga vairākuma palīdzību Dalasai izdevās uzvarēt gan šajā periodā, gan visā spēlē (3:2), kas ļāvis sērijā panākt 3-1. Ar diviem punktiem izcēlās Džeisons Speca (1+1) un Antuāns Rusels (0+2), bet Anti Niemi Dalasas vārtos atvairīja 28 no 30 pretinieku metieniem. „Stars” tikmēr izdarīja tikai 22 metienus.

3-1 panākts arī „Sharks” un „Kings” sērijā. Sanhosē komanda parādīja teicamu sniegumu vairākumā, realizējot to veselas trīs reizes un 42. minūtē izvirzoties vadībā 3:0. Losandželosa gan vēl parūpējās par intrigu un piecu minūšu laikā samazināja deficītu līdz minimumam, kā arī turpināja krietni vairāk uzbrukt pamatlaika atlikušajā daļā, taču no zaudējuma neizvairījās. Uzvaras vārti šajā mačā tika "Sharks" uzbrucējam Patrikam Marlo, kuram tie bija jau 16. "play-off" karjerā. Tas ir labākais rezultāts aktīvo spēlētāju konkurencē, dalot šo godu ar Jāgru.

NHL spēļu rezultāti, 21. aprīlis

KomandasRez.
Flyers-Capitals2:1
Islanders-Panthers1:2
Wild-Stars2:3
Sharks-Kings3:2

NHL ”play-off” pirmā kārta

RietumiSērijāAustrumiSērijā
Stars-Wild3:1Panthers-Islanders2:2
Blues-Blackhawks3:1Lightning-Red Wings3:1
Ducks-Predators1:2Capitals-Flyers3:1
Kings-Sharks1:3Penguins-Rangers2:1

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +3 [+] [-]

, 2016-04-21 08:44, pirms 8 gadiem
Sharkiem, nākamaja spēlē japieliek punkts šai sērijai, jo ja ar šitiem vilks garumā slikti tas beigsies.

     [+] [-]

, 2016-04-21 08:55, pirms 8 gadiem
Sharks jāpiesargās, lai neatkārtojās 2014.gads pret LA Kings

  +1 [+] [-]

, 2016-04-21 09:14, pirms 8 gadiem
Lightning 3-1 sērijā, nevis 2-1.
Prieks par Sharks. Cerams pietiks spēka vēl vienu reizi sasist karaļus.

     [+] [-]

, 2016-04-21 09:51, pirms 8 gadiem
Izskatās būs jauns čempions, pēdejo gadu pasaules labākas komandas CHI un LA laikam izlidos.

     [+] [-]

, 2016-04-21 12:30, pirms 8 gadiem
Nu es vienmer esmu par Kings, bet nebus iebildumi, ja kausu panems Sharks, Panthers, Wild, Capitals, Predators vai Blues, lai jau atver jaunu lapu vesture.

     [+] [-]

, 2016-04-21 12:35, pirms 8 gadiem
Ja nemaldos, tad gadu atpakal vai divus, bija aktualas runas par Panthers pardosanu un parcelsanu uz jaunu pilsetu. Butu interesanti redzet, kas notiks, ja vini panems kausu.

     [+] [-]

, 2016-04-21 13:14, pirms 8 gadiem
...Uzvaras vārti šajā mačā tika "Sharks" uzbrucējam Patrikam Marlo, kuram tie bija jau 16. "play-off" karjerā. Tas ir labākais rezultāts aktīvo spēlētāju konkurencē, dalot šo godu ar Jāgru...

what?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-21 17:09, pirms 8 gadiem
mxs rakstīja: ...Uzvaras vārti šajā mačā tika "Sharks" uzbrucējam Patrikam Marlo, kuram tie bija jau 16. "play-off" karjerā. Tas ir labākais rezultāts aktīvo spēlētāju konkurencē, dalot šo godu ar Jāgru...

what?
Eliņš ir neprecīzi pateicis, ka ar tiem 16 Jāgra un Marlo goliem domā viņu abu PO uzvaras vārtus (skat GWG).
NHL.com - Stats