Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Rānta debitē "Rangers" vārtos ar sauso spēli un 4:0 pār Sanhosē

Rolands Eliņš

Rānta debitē "Rangers" vārtos ar sauso spēli un 4:0 pār Sanhosē
Anti Rānta atvaira "Sharks" uzbrukumu
Foto: AFP/Scanpix

NHL vienīgajā spēlē šonakt pārliecinošu uzvaru izcīnīja Ņujorkas "Rangers", kura ar 4:0 pieveica Sanhosē "Sharks", tādējādi pārtraucot savu trīs zaudējumu sēriju.

Sezonas pirmajos sešos mačos "Rangers" vārtos bija stājies zviedrs Henriks Lundkvists, kurš ielaida 15 vārtus un pēc pirmajām trim uzvarām bija cietis trīs zaudējumus. Šonakt treneris Alans Viņjo vārtu drošību uzticēja somam Anti Rāntam, kurš aizvadīja pirmo spēli "Rangers" kreklā, jo iepriekšējās divās sezonās pārstāvēja Čikāgas "Blackhawks".

26 gadus vecais Rānta aizvadīja lielisku spēli, atvairot visus 22 pretinieku metienus un paliekot nepārspēts. 40 aizvadītajos mačos viņam šī bija ceturtā sausā spēle karjerā, savukārt pretējos vārtos grūtas dienas bija Mārtinam Džounsam, Sanhosē "Sharks" pamatvārtsargam, kurš savās pirmajās četrās spēlēs bija guvis četras uzvaras, bet šonakt ielaida četrus vārtus.

Vispirms Marks Stāls pirmā perioda vidū izcēlās ar precīzu metienu, bet otrajā periodā Matss Zukarelo no aizvārtes aizslidoja uz uzbrukuma zonas iemetiena punktu un ar pēkšņu metienu panāca 2:0. Abos vārtu guvumos Džounsa vārtu priekšā atradās "Rangers" spēlētājs, pamatīgi ierobežojot viņa iespējas pamanīt metiena mirkli.

Trešajā periodā vairāk uzbruka jau "Sharks", un ik pa brīdim sevi pierādīt nācās Rāntam, taču daudz bīstamāki momenti bija mājiniekiem ņujorkiešiem. Vispirms Jespers Fasts izgājienā viens pret viens panāca 3:0, tiesa, ne bez veiksmes palīdzības, jo Džounss pats ripu netīšām ievirzīja vārtos ar nūju. "Sharks" vārtsargam gan paveicās divos citos uzbrukumos, kad ripa trāpīja pa vārtu stabiņu, taču 57. minūtē Viktors Stālbergs tomēr panāca kāroto un ātrajā uzbrukumā tika galā ar diviem pretspēlētājiem, nokārtojot 4:0.

Sanhosē vienībai pēc perfektā sezonas sākuma šī bija otrā sakāve pēc kārtas un sešās spēlēs tā guvusi astoņus punktus, kamēr "Rangers" septiņos mačos iekrājusi deviņus.

Fasts veiksmīgi realizē izgājienu viens pret vienu

Stālbergs pretuzbrukumā izspraucas starp diviem aizsargiem, nokārto 4:0

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja