Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Bruins" otrā uzvara, Alfredsons izglābj "Senators" no 0:3 sērijā

Rolands Eliņš

"Bruins" otrā uzvara, Alfredsons izglābj "Senators" no 0:3 sērijā
Henriks Lundkvists skatās uz otru pusi, kamēr "Bruins" hokejisti priecājas par gūtajiem vārtiem
Foto:AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas izslēgšanas spēlēs savu otro uzvaru sērijā pret Ņujorkas „Rangers” izcīnījusi Bostonas „Bruins”, kura šonakt izrādījās pārāka par ņujorkiešiem ar 5:2. Savukārt Otavas „Senators” pamatlaika pēdējā minūtē izlīdzināja rezultātu pret „Penguins” un vēlāk, otrajā pagarinājumā, arī izrāva uzvaru ar 2:1.

Bostonas „Bruins” un „Rangers” sērijas otrā spēle iesākās visai līdzīgi, un lai arī „Bruins” divreiz izvirzījās vadībā, „Rangers” tieši divas reizes arī atspēlējās (2:2), turklāt beidzot savus pirmos vārtus šajā play-off turnīrā bija guvis Riks Nešs. Savukārt „Bruins” pirmajos divos vārtos ar 1+1 bija izcēlies debitants Torijs Krugs, kuram šī bija tikai piektā spēle NHL.

Otrajā periodā daudz vairāk uzbruka „Rangers” hokejisti, taču viņu bieži izgājieni 2-1 un 3-2 atdūrās vārtsarga Tuka Raska lieliskajā spēlē, un 33.

Šoreiz „Rangers” nebija lemts atspēlēties, gluži, otrādi, trešā perioda pašā sākumā Breds Maršāns pārspēja zviedru vārtsargu Henriku Lundkvistu jau ceturto reizi (4:2), bet spēlei treknu punktu 53. minūtē pielika Milans Lucičs, ar atkārtotu metienu panākot 5:2. „Rangers” tikmēr neizdevās izmantot nevienu no „Bruins” trim trešā perioda noraidījumiem, un viņi sērijā nonākuši iedzinējos ar 0:2, gluži tāpat kā viņi pirmajā kārtā pēc pirmajām divām spēlēm zaudēja „Capitals”.

Par mača pirmo zvaigzni tika atzīts „Bruins” vārtsargs Rasks, kurš atvairīja 35 no 37 metieniem, bet Patrīss Beržerons izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Kaspars Daugaviņš šajā spēlē palika „Bruins” komandas rezervē. Tikmēr pagalam neveiksmīga spēle Ņujorkas aizsargam Denam Džirardi, kurš bija laukumā visos piecos vārtu zaudējumos.

„Rangers” šajā spēlē neizmantoja nevienu no piecām vairākuma iespējām, un viņu play-off rādītājs šajā ziņā ir kļuvis traģiski slikts – 36 vairākumos gūti 2 vārti, kas ir pārliecinoši sliktākais procents (5,6%) starp visām šobrīd vēl spēlējošajām komandām.

”Senators” izglābjas pēdējā minūtē un esot mazākumā

Pēc tam, kad „Penguins” uzbrucējs Tailers Kenedijs izmantoja mājinieku „Senators” aizsargu nespēju izmest ripu no savas zonas un 39. minūtē atklāja rezultātu (1:0), Otavas hokeja komanda gandrīz visu trešo periodu pavadīja draudos nokļūt iedzinējos sērijā ar 0:3. Situāciju labāku nevērta arī aizsarga Ērika Karlsona noraidījums pusotru minūti pirms pamatlaika beigām, taču... „Senators” bija nepieciešams varonis, viņiem atradās varonis, turklāt diez vai kādu pārsteigs, ka tas bija komandas kapteinis Daniels Alfredsons, kurš 27 sekundes pirms fināla sirēnas iebrāzās „Penguins” vārtu priekšā un, saņēmis piespēli no Milana Mihāleka, izrāva neizšķirtu (1:1).

Pirmajā papildlaikā izdevās noskaidrot tikai to, ka abu komandu vārtsargi ir savu pretinieku cienīgi – Kreigs Andersons „Senators” vārtos spēlē atvairīja 49 metienus, bet Tomāšs Vokūns apturēja 46 otaviešu mēģinājumus gūt vārtus, līdz beidzot 88. minūtē, otrā pagarinājuma vidū, Kolins Grīnings ar atkārtotu metienu iedzina ripu Vokūna vārtos, izraujot uzvaru ar 2:1. Vokūns ļoti pārdzīvoja savu nespēju piespiest ripu pēc pirmā Grīninga metiena un sabruka uz ledus, taču jāņem vērā, ka viņš pirms tam „Senators” uzbrukuma laikā jau atvairīja trīs metienus, un tā tomēr bija spēles 88. minūte.

Šajā spēlē "Senators" sastāvā bija atgriezies arī viens no tās labākajiem uzbrucējiem Džeisons Speca. Līdz ar šo uzvaru rezultāts 2:1 tagad ir vērojams arī visā sērijā, vadībā gan joprojām ir „Penguins”.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Rangers-Bruins2:5
Penguins-Senators1:2 P

NHL play-off turnīrs

1. kārta2. kārta3. kārtaFināls3. kārta2. kārta1. kārta
4:14:2
1:12:1
4:23:4
3. kārta3.kārta
3:44:1
2:12:0
4:03:4

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-20 08:43, pirms 11 gadiem
Nekas, sēriju tāpat jāņem.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-20 09:58, pirms 11 gadiem
Nu BB ar savu agresīvo uzbrūkošo stilu vnk brīžiem nodušīja Reindžerus. Nekas, pret WSH arī viņi zaudēja abas spēles izbraukumā, Medisonā viss mainīsies!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-20 10:26, pirms 11 gadiem
Penguins-Senators spēli neredzēju,bet labākos momentus gan,Andersons kapitāli vilka ārā spēli

  +2 [+] [-]

, 2013-05-20 10:26, pirms 11 gadiem
Nu peverly tā norakās ,un daugvavu tāpat sastāvā neliek ....!!!!!zb

  +2 [+] [-]

, 2013-05-20 11:05, pirms 11 gadiem
Daugava varbūt dabūs pieskarties Stenlijam, bet uz laukuma tiks tikai tad ja kāds savainosies

  +1 [+] [-]

, 2013-05-20 11:22, pirms 11 gadiem
Kausu paņems oriģinālā sešnieka komananda. Bruins,Blackhawks. Rangers ne,tāpat ne Rf Wings.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-20 17:00, pirms 11 gadiem
Prieks par Senators, tā vien tik jāturpina.

Pesky Sens!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja