Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canadiens" neaizsargātajam Praisam, iespējams, būs vajadzīga ceļgala operācija

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Canadiens" neaizsargātajam Praisam, iespējams, būs vajadzīga ceļgala operācija
Kerijs Praiss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Monreālas "Canadiens" pirms paplašināšanās drafta nolēma neaizsargāt Keriju Praisu, kurš nule aizveda komandu līdz Stenlija kausa finālam. Vārtsargam šonedēļ paredzēta vizīte pie ārsta, lai lemtu par ceļgala operāciju.

Kerijs Praiss ir pasaulē vislabāk apmaksātais vārtsargs – viņa līgumā atlikušas vēl piecas sezonas, algu griestos katru gadu skaitoties 10,5 miljoniem dolāru. Septembrī kanādietis saņems 11 miljonus lielu bonusu.

Tieši Praiss bija galvenais iemesls, kāpēc Monreālas "Canadiens" izdevās sasniegt Stenlija kausa finālu. Viņš 22 izslēgšanas mačos tika galā ar 92,4% metienu un vidēji ielaida 2,28 ripas. Tāpēc daudzus pārsteidza "Canadiens" lēmums neaizsargāt Praisu pirms Sietlas "Kraken" paplašināšanās drafta. Viņš atteicās no līgumā iestrādātā punkta, kas neļauj "Canadiens" bez paša Praisa atļaujas viņu nosūtīt kaut uz fārmklubu. "Canadiens" aizsargāja komandas otro numuru Džeiku Alenu.

Sākotnēji tika uzskatīts, ka Monreālas vienība šādu lēmumu pieņēmusi, balstoties uz nojautu, ka "Kraken" nevēlēsies uzņemties Praisa milzīgo līgumu. Tagad atklājies, ka vārtsargu māc arī svarīgas veselības problēmas. Praiss, kurš augustā atzīmēs 34. dzimšanas dienu, izlaida 19 no regulārā čempionāta beidzamās 21 spēles. Sākumā pie vainas bija ķermeņa apakšdaļas savainojums, bet pēc tam – smadzeņu satricinājums.

Šonedēļ Praisam paredzēta vizīte pie ārstiem Ņujorkā, lai lemtu par ceļgala operāciju, kuras dēļ varētu nākties izlaist daļu no nākamās sezonas. Tikšot apskatīta arī gūža, kas vārtsargam sagādājusi problēmas.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/montreal-canadie...
https://www.sportsnet.ca/nhl/articl...

     [+] [-]

, 2021-07-19 11:45, pirms 3 gadiem
Nu, nopietni?
Šis tiek pasniegts tā, it kā Canadiens no viņa gribētu tikt vaļā. Komanda kopā ar spēlētāju pieņēma lēmumu, kas šis solis ļautu aizsargāt komandas otro vārtusargu, bet Crakens par 99% nobiedēs Praisa mizlīgais līgums + draftā ir pieejami citi ļoti augsta kalibra vārtusargi ar ievērojami zemākiem līgumiem.

     [+] [-]

, 2021-07-19 12:01, pirms 3 gadiem
jekabs007 rakstīja: Nu, nopietni?
Šis tiek pasniegts tā, it kā Canadiens no viņa gribētu tikt vaļā. Komanda kopā ar spēlētāju pieņēma lēmumu, kas šis solis ļautu aizsargāt komandas otro vārtusargu, bet Crakens par 99% nobiedēs Praisa mizlīgais līgums + draftā ir pieejami citi ļoti augsta kalibra vārtusargi ar ievērojami zemākiem līgumiem.
Spekulācijas par SEA plāniem pašlaik ir dažādas un nav jau tā, ka viņi pilnībā neizskatītu Praisa variantu.

Šobrīd, kā izskatās, runas par iespējamajām operācijām (un, varbūt, arī pašas operācijas) ir mērķētas tieši SEA virzienā, lai atturētu viņus no Praisa draftēšanas.

     [+] [-]

, 2021-07-19 12:29, pirms 3 gadiem
Piekrītu ka Canadiens izskatās meiģina uztaisīt gudru gājienu. Bet nu tā pat regulāro sezonu viņš neaizvadīja tik spoži lai gribētu viņu ņemt ar tādu līgumu uz vēl tik daudz gadiem. 🤨

     [+] [-]

, 2021-07-19 12:34, pirms 3 gadiem
Nav ko domāt SEA, jāņem ciet Kerijs. Sanāks tā pat kā ar Flerī, ka pat 36 gados ir TOP 3 GK līgā un Pitsburga joprojām nevar aizlāpīt ciet to caurumu ko viņš atstāja (ar Mareju tomēr netrāpīja).

     [+] [-]

, 2021-07-19 12:55, pirms 3 gadiem
Nu tam visam pamatā ir insaida info, ka Sietla noteikti būtu pańēmusi Džeiku Allenu

     [+] [-]

, 2021-07-19 13:09, pirms 3 gadiem
Chris_Drury rakstīja: Piekrītu ka Canadiens izskatās meiģina uztaisīt gudru gājienu. Bet nu tā pat regulāro sezonu viņš neaizvadīja tik spoži lai gribētu viņu ņemt ar tādu līgumu uz vēl tik daudz gadiem. 🤨
Šosezon Praiss kopumā izlaida 19 spēles dažādu savainojumu, tai skaitā smadzeņu trīces, dēļ.

     [+] [-]

, 2021-07-19 14:04, pirms 3 gadiem
Drafta naktī, protams, ka redzēsim, bet domāju, ka Crakens mēģinās iet VGK modeli, kur uzreiz tiek būvēts algu griestu sastāvs, nevis tiek ņemti spēlētāji ar domu par nākotni un to potenciālu. NHL primāri domā par ieņēmumiem - līdz ar to doāju, ka tiks būvēts playoff sastāvs un Price tādā modelī neiederas. Tik labu sastāvu kā VGK būs grūti uzbūvēt, bet ne neispējami - noteikti atradīsies vairāki spēlētāji, kas jaunā vidē attiecīgi performēs.

     [+] [-]

, 2021-07-19 14:16, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Šosezon Praiss kopumā izlaida 19 spēles dažādu savainojumu, tai skaitā smadzeņu trīces, dēļ.
Nu tomēr 25 spēles arī nav maz. 🙂bet ņemt tādu līgumu kura beigās jau viņam būs laikam 38 ir baigi riskanti.

     [+] [-]

, 2021-07-19 16:16, pirms 3 gadiem
Chris_Drury rakstīja: Nu tomēr 25 spēles arī nav maz. 🙂bet ņemt tādu līgumu kura beigās jau viņam būs laikam 38 ir baigi riskanti.
Nu... pie 56 spēļu regsezonas - 45% maču, kas var būt pat otrā vārtsarga darba apjoms. Nemaz nerunājot par to, ka pēc savainojumiem vajag laiku, lai "ieskrieties" (un Praiss šosezon pat AHL spēlēja).

Īsāk sakot - jā, regsezona nebija laba, taču nebija tā, ka tas bija tikai Praisa snieguma rezultāts. Veselības ar nebija.