Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Greckis: "Makdeivids tiks galā ar pāreju uz NHL"

Greckis: "Makdeivids tiks galā ar pāreju uz NHL"
Konors Makdeivids
Foto: AP/Scanpix

Kanādas hokeja leģenda Veins Greckis nedomā, ka šīgada NHL drafta 1. numuram Konoram Makdeividam radīsies problēmas ar iejušanos pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

"Pievienoties NHL no junioru līgas. Konoram tas būs milzīgs solis," šonedēļ izdevumā "Edmonton Journal" izteicies Greckis. "Bet viņš ir tas, kurš spēs ar to tik galā. Ar viņu viss būs kārtībā. Ar savu ātrumu, metienu, kreativitāti un hokeja spēles izpratni viņš ne no viena neatpaliek."

Makdeivids pēdējā no trim sezonām Ontārio hokeja līgā regulārajā čempionātā guva 44 vārtus un izdarīja 76 rezultatīvas piespēles, bet 20 play-off spēlēs viņš izcēlās ar 21 precīzu metienu un 28 rezultatīvām piespēlēm. Šīgada NHL draftā viņu ar 1. numuru izvēlējās Edmontonas "Oilers" komanda.

Greckis 1979. gadā NHL ienāca no Pasaules hokeja asociācijas (WHA) čempionāta, kurā pavadīja vienu sezonu, pārstāvot Indianapolisas "Racers" un "Oilers". Savā debijas sezonā kanādiešu uzbrucējs 79 spēlēs guva 51 vārtus un atdeva 86 rezultatīvas piespēles. Greckis ir NHL visu laiku labākais vārtu guvējs (894) un rezultatīvākais spēlētājs (2 857).

"WHA līmenis bija augstāks nekā junioru hokeja līgās, taču ne tik augsts kā NHL. Man bija nepieciešams viens gads, lai adaptētos. WHA es spēlēju pret vīriem, taču ne labākajiem, jo tie spēlēja NHL," atceras Greckis. Astoņdesmito gadu vidū Greckis palīdzēja "Oilers" četras reizes piecu sezonu laikā izcīnīt Stenlija kausu. Pēdējoreiz "Oilers" Stenlija kausa finālā spēlēja 2006. gadā, kad piekāpās Karolīnas "Hurricanes".

"Lai cik labs arī viņš nebūtu, viņš ir nesavtīgs. Konors vēlas, lai komandai viss izdotos. Tas ir ļoti svarīgi 18 gadus vecam puisim, kurš nonācis rampas ugunīs," uzsver desmitkārtējais NHL regulārā čempionāta rezultatīvākais hokejists. "Vai Konors kļūs par sezonas rezultatīvāko spēlētāju? Acīmredzot tas būtu par daudz prasīts no viņa, taču Konors varētu par to pacīnīties."

"Godīgi sakot, es nezinu, ko varam sagaidīt. Pasaules labākie hokejisti pagājušajā sezonā spēja sakrāt vien 87 rezultativitātes punktus, jo spēle pašlaik ir ļoti tendēta uz aizsardzību," piebildis Greckis.

Izmantotie resursi:
nhl.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-19 11:43, pirms 9 gadiem
Nu daudzu runām tāda sajūta,ka McDavid gūs 100p šosezon. Neticās.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-19 12:01, pirms 9 gadiem
Orlandipo5 rakstīja: Nu daudzu runām tāda sajūta,ka McDavid gūs 100p šosezon. Neticās.
Un kāpēc gan nē? Krosbijs savā pirmajā sezonā to izdarīja. Ovečkins tā pat (lai gan Ovečkinam bija jau 19 gadi).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-19 12:13, pirms 9 gadiem
Es ar piekritu, ka Aihelam būs vairāk punktu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-19 13:25, pirms 9 gadiem
CHAMPION23 rakstīja: Nu tas,ka viņi to izdarija nenozīmē,ka makdeivids to spēs. Domāju,ka Eihels varētu savākt vairāk punktus!
Kāda starpība, kurš savāks vairāk? Abi viņi ir labi. Tomēr vairāk paļaujos uz kanādiešu ekspertu salīdzinājumu, ka Makdeivids ir labāks nekā Krosbijs viņa vecumā.

     [+] [-]

, 2015-07-19 13:27, pirms 9 gadiem
Nu sakat ko gribat, arī nezkā neticu, ka šis ir Gadsimta kāds talants!! Dāmaju vēl pirmos gadus būs problēmas r iejušanos NHL!

     [+] [-]

, 2015-07-19 13:34, pirms 9 gadiem
Pietam Oilers komandā Halls un Hopkins pirmā drafta zvaigznes, nu trīs stāri, nezinu zvaigznēm parasti zvaigžņu slimība piemetas un grūti saspēlēties, ja tā!

  +3 [+] [-]

, 2015-07-19 14:06, pirms 9 gadiem
Da izbeidziet- kādi vēl 100 punkti, spēlējot pastarīšu komandā, lai cik labs viņš būtu?!

     [+] [-]

, 2015-07-19 15:41, pirms 9 gadiem
Reizēm brīnos, kā tie jaunie/talantīgie iztur to spiedienu, kāds uz viņiem tiek veikts.
Vai Konors gūs 100pts sezonā? Nē, manuprāt. Pēdējo reiz tik daudz punkti gūti labu laiku atpakaļ, kas nozīmē, ka hokejs kaut kādā veidā ir mainījies. Jā, Krosbijs/Ovečkins jaunāki nepaliek, un līdz viņu max. augstumiem pagaidām neviens nav ticis, līdz ar to Konors varētu būt tas, kurš to sasniegs, bet ne šosezon.(Jo Oilers, haha.)
Vai Aikels būs rezultatīvāks? Nē, lai arī cik ļoti es to vēlētos. Makdeivids ir talantīgāks.

     [+] [-]

, 2015-07-19 17:02, pirms 9 gadiem
Starp citu, ja runā par Eihelu, tad viņam Buffalo nometne, kas bija, maigi sakot, bija vairāk kā neizdevusies. Neko sīkāk nezinu, bet cik dzirdēts nav ar neko dižu izcēlies un bijis ļoti pablāvs. Ticis gaidīts vairāk no viņa. Taču iespēja tāpat tiks dota un ticu jau ka ar pirmo spēli šosezon debitēs NHL.
Pēc izcilā PČ, kurā ļoti pozitīvi pārsteidza, neticās, ka varētu būt problēmas ar pieaugošo hoķi. Noteikti čalis vienkārši nebija formā un amerikāņi jau streso

     [+] [-]

, 2015-07-19 18:28, pirms 9 gadiem
Viss ir pavisam vienkārši,jo pēdējos gados rezultativitāte NHL jūtami kritusi un ja Makdeivids pirmajā sezonā spēs savākt 100 punktus,tad viņš tiešām ir supertalants.To arī nākošgad pavasarī uzzināsim.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-19 18:57, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Viss ir pavisam vienkārši,jo pēdējos gados rezultativitāte NHL jūtami kritusi un ja Makdeivids pirmajā sezonā spēs savākt 100 punktus,tad viņš tiešām ir supertalants.To arī nākošgad pavasarī uzzināsim.
NHL rezultivitāte beidzamās četras sezonas ir bijusi praktiski nemainīga, jeb apmēram 2.7 ripas par spēli...
un tas ir vairāk nekā 90.gadu beigās un 2000.gadu sākumā dažas sezonas, kad rezultivitāte bija nokritusies zem 2.7 ripām...
protams nav 80.gadi un 90 gadu sākums, kad virs trijām ripām par spēli, bet tāpat arī šādās sezonās tagad ir daži kas spējuši savākt virs 100 punktiem...
p.s. gribēju teikt, ka ne rezultivitātē vaina, bet tajā, kas tagad spēlētāju meistarības līmenis sāk izlīdzināties komandās, tāpat viņu pavadītais laiks uz laukuma, tas ir galvenais cēlonis individuālās rezultivitātes krišanai manuprāt, nevis kaut kādai mistiskai NHL rezultivitātei, jo top špīleri neveido vairs tik būtiski komandas rezultātu, bet arī otrā plāna aktieri, tik pat labi dabū ripu vārtos...
te links uz vidējo NHL rezultivitāti, kur apskatīt vidējo gūtos vārtus pa sezonām:
NHL League Averages | Hockey-Reference.com

     [+] [-]

, 2015-07-20 02:21, pirms 9 gadiem
Orlandipo5 rakstīja: Nu daudzu runām tāda sajūta,ka McDavid gūs 100p šosezon. Neticās.
Jau ņemot vērā, ko zaipis teica, mūsdienu spēle laika gaitā palikusi daudz daudz vairāk vērsta uz aizsardzību.
Pirmām kārtām vārtusargs: ekipējums ir dikti progresējis, tauriņstils ir jau izkopts ļoti lieliski. Ja agrāk virs .900 SVS procents bija ļoti labs, tad tagad tādu var uzskatīt par ~.925.
Laukuma spēlētāji arī daudz vairāk un augstasinīgāk guļas zem ripām nekā agrāk.

Vēl Makdeivida rezultativitātei var pietrūkt viņa metiens, kas nav pārāk izkopts. Viņš ir neticami ātrs slidotājs ar apbrīnojamu nūjas tehniku, tāpēc junioros viņš lielāko daļu vārtu guva no vārtu priekšas, taču NHL tādu iespēju būs krietni vien mazāk.

Vēlam veiksmi. Cerams viņam daudz maz turēs līdzi arī Aikels.