Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lemjē grasās pārdot "Penguins", klubu varētu iegādāties "Liverpool" un "Red Sox" īpašnieki

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lemjē grasās pārdot "Penguins", klubu varētu iegādāties "Liverpool" un "Red Sox" īpašnieki
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Pitsburgas "Penguins", ko pārstāv latviešu centra uzbrucējs Teodors Bļugers, jau tuvākajā laikā varētu tikt pie jauniem saimniekiem. Pārrunās ar pašreizējiem īpašniekiem iesaistījusies "Fenway Sports Group".

Pitsburgas "Penguins" kopš 1999. gada pieder komandas bijušajai zvaigznei Mario Lemjē un investoram Ronam Bērklam, kuri hokeja klubu iegādājās par 107 miljoniem dolāru. Tobrīd "Penguins" atradās bankrota priekšā un tika runāts par kluba pārcelšanu uz citu pilsētu. Izglābt "Penguins" izdevās, pateicoties vairākām augstām drafta izvēlēm – Sidnijam Krosbijam, Jevgeņijam Malkinam un Markam Andrē Flerī.

Pēc īpašnieku maiņas "Penguins" trīs reizes izcīnījusi Stenlija kausu – 2009., 2016. un 2017. gadā. Tiek lēsts, ka kluba vērtība tagad ir 845 miljoni dolāru.

Lemjē un Bērkls jau iepriekš meklējuši pircējus, un tagad sarunas ar "Fenway Sports Group" nonākušas noslēguma stadijā. Ja tiks panākta vienošanās, darījumu vajadzēs apstiprināt gan pircēju valdei, gan NHL īpašniekiem.

"Fenway Sports Group" pieder Bostonas "Red Sox" beisbola komanda un Anglijas Premjerlīgas futbola klubs "Liverpool". Ar īpašnieku nomaiņu Liverpūle piedzīvoja uzplaukumu, uzvarot gan Čempionu līgā, gan pirmo reizi izcīnot Premjerlīgas titulu. Organizācijas īpašnieks ir Džons Henrijs, bet daļa pieder arī basketbola superzvaigznei Lebronam Džeimsam.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...