Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canadiens" atspēlējas no 0:3 un uzvar, "Jets" sestais zaudējums pēc kārtas

"Canadiens" atspēlējas no 0:3 un uzvar, "Jets" sestais zaudējums pēc kārtas
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā pagājušajā naktī trīs vārtu deficītu atspēlēja viena no līgas līdervienībām Monreālas "Canadiens", bet sesto neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja Vinipegas "Jets".

Līdz otrās trešdaļas 4. minūtei Monreālas "Canadiens" bija nonākuši iedzinējos pret Vankūveras "Canucks" ar 0:3, tomēr turpinājumā Larss Ellers mazākumā, Makss Pačoretī un Tomass Flaišmans panāca neizšķirtu, bet uzvaru papildlaika 4. minūtē nodrošināja Dāvids Dearnē, pārtraucot "Canadiens" divu zaudējumu sēriju. Monreālas klubs ar 30 punktiem dala līderpozīciju gan Austrumu konferencē, gan visā līgā. Tikmēr "Canucks" komandai šis bija jau sestais zaudējums sešos papildlaikos šajā sezonā.

Uzvaru papildlaikā svinēja arī Detroitas "Red Wings", kas izbraukumā ar 4:3 pārspēja Otavas "Senators" hokejistus. Detroitieši mača gaitā bija vadībā ar 2:0 un 3:1, tomēr "Senators" prata atspēlēties, pēdējā trešdaļā gūstot divus bezatbildes vārtus. Interesanti, ka "Red Wings" nebija iemetuši vairāk par divām ripām kopš 31. oktobra uzvaras pār "Senators" (5:3).

Sesto zaudējumu pēc kārtas cieta Vinipegas "Jets", kas viesos ar 2:3 piekāpās Sentluisas "Blues". Mača gaitā "Jets" prata atspēlēties no 0:2, tomēr ātri vien otros vārtus mačā guva Deivids Bekess, nodrošinot "Blues" komandai panākumu.

Otro maču pēc kārtas Floridas "Panthers" prata pieveikt Tampabejas "Lightning" komandu, turklāt tāpat kā pirms divām dienām par varoni kļuva 19 gadus vecais kanādiešu aizsargs Ārons Ekblads. Ja iepriekšējā mačā viņš pamatlaika pēdējā minūtē panāca neizšķirtu, tad aizvadītajā naktī Ekblads 20,2 sekundes līdz mača beigām iemeta uzvaras vārtus. "Panthers" vārtsargs Roberto Luongo atvairīja visus 39 metienus, bet Andrejs Vasiļevskis "Lightning" vārtos tika galā ar 19 no 20 mājinieku metieniem. 406. uzvara NHL karjerā ļāvusi Luongo pakāpties uz astoto vietu visu laiku uzvarām bagātāko vārtsargu sarakstā, bet 69. "sausā" spēle ļāvusi nonākt divu "sauso" maču attālumā līdz 12. vietas īpašniekam Harijam Lamlijam.

16. novembra NHL spēļu rezultāti

SpēleRezultāts
Coyotes - Islanders2:5
Ducks - Hurricanes4:1
Canucks - Canadiens3:4 (pag.)
Red Wings - Senators4:3 (pag.)
Lightning - Panthers0:1
Jets - Blues2:3