Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makdeividam hat-trick provinces kaujā, Stemkoss nodrošina čempionu uzvaru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Makdeividam hat-trick provinces kaujā, Stemkoss nodrošina čempionu uzvaru
Konors Makdeivids un Dārnels Nērss. Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas lielākā zvaigzne Konors Makdeivids 11. reizi karjerā izcēlies ar hat-trick, palīdzot Edmontonas "Oilers" savā laukumā ar 5:2 pieveikt Kalgari "Flames".

# Konors Makdeivids hat-trick noformēja pusotru minūti līdz spēles beigām, iemetot ripu tukšos vārtos. Pirms tam viņš divas reizes bija realizējis vairākumu. Karjerā Makdeivids aizvadījis 31 spēli pret Kalgari "Flames", gūstot 26 vārtus.

# "Flames" jau 12. sezonu pēc kārtas sākusi ar zaudējumu pirmajā kārtā, un tas ir NHL rekords. Jāpiezīmē, ka "Oilers" un "Flames" dueļiem ir īpaša nozīme, jo abas komandas nāk no Albertas provinces. Savstarpējie mači nodēvēti par Battle of Alberta.

# Iepriekšējo divu sezonu čempione Tampabejas "Lightning" tikusi pie otrās uzvaras pēc kārtas – izbraukumā 2:1 pagarinājumā pret Vašingtonas "Capitals". Izšķirošo ripu iemeta komandas kapteinis Stīvens Stemkoss, kurš divi pret vienu izgājienā izšķīrās par metienu.

# Stemkoss pirmajās trīs spēlēs sakrājis septiņus punktus. Tikpat iekrājis arī Losandželosas "Kings" kapteinis Anže Kopitars, taču slovēnim tas izdevies tikai divās spēlēs.

# Tiesa, "Kings" savā laukumā ar 2:3 piekāpās Minesotas "Wild", bet Kopitars rezultatīvi piespēlēja komandas pirmajos vārtos un pats guva otros. Viņa četri vārti dala pirmo vietu ar Detroitas "Red Wings" uzbrucēju Taileru Bertuci.

# Toronto "Maple Leafs" uzvarā ar 3:1 pret Otavas "Senators" uz rezervistu soliņa bija koledžas vārtsargs. Savainojumā iedzīvojies otrais numurs Petrs Mrāzeks, bet "Maple Leafs" nebija gana daudz vietas zem algu griestiem, lai izsauktu vārtsargu no fārmkluba. Tāpēc tika parakstīts amatiera līgums ar 24 gadus veco Aleksu Bišopu.

Regulārā sezona, 17. oktobris

SpēleRez.SpēleRez.
Sabres - Coyotes2:1 PMPanthers - Islanders5:1
Bruins - Stars3:1Maple Leafs - Senators3:1
Canadiens - Rangers1:3Red Wings - Canucks3:1
Penguins - Blackhawks5:2Capitals - Lightning1:2 P
Blue Jackets - Kraken2:1 PPredators - Hurricanes2:3
Avalanche - Blues3:5Sharks - Jets3:4
Oilers - Flames5:2Kings - Wild2:3

     [+] [-]

, 2021-10-17 09:00, pirms 3 gadiem
McJesus!!!

     [+] [-]

, 2021-10-17 13:03, pirms 3 gadiem
Konoram reāli pārspēt Gretzki. čalis jau gadiem uguņo. Ovi bija lieliska karjera, bet nu skatamies ciparus, #8 var stāvēt stūrī uz uzpīpēt.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-17 13:39, pirms 3 gadiem
Mcdavids kaa Messi futbola
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2021-10-17 15:03, pirms 3 gadiem
AlCohol rakstīja: Konoram reāli pārspēt Gretzki. čalis jau gadiem uguņo. Ovi bija lieliska karjera, bet nu skatamies ciparus, #8 var stāvēt stūrī uz uzpīpēt.
Kuri cipari jāskatās — vārtu, punktu?

  +1 [+] [-]

, 2021-10-17 17:59, pirms 3 gadiem
elgarz rakstīja: Mcdavids kaa Messi futbola
Man McDavid vairāk asociējas ar spēku, atlētismu un fizisko pārspēku pār konkurentiem, līdz ar to es vairāk salīdzinātu ar CR7

     [+] [-]

, 2021-10-17 18:46, pirms 3 gadiem
AlCohol rakstīja: Konoram reāli pārspēt Gretzki. čalis jau gadiem uguņo. Ovi bija lieliska karjera, bet nu skatamies ciparus, #8 var stāvēt stūrī uz uzpīpēt.
Ovečkins nekad nav izskatīts kā Grecka punktu rekorda apdraudētājs, tikai kā hokejists, kurš var kļūt par visu laiku labāko vārtu guvēju.

Par Makdeividu - tikai iepriekšējā sezonā viņš pietuvojās Grecka karjeras vidējiem rezultativitātes rādītājiem, t.i., guva 1.875 punktus vidēji spēlē (pret Grecka 1.92 punktiem). Pa sezonām ņemot, Greckim bija 10 sezonas, kurās viņš guva virs 2 punktiem vidēji spēlē.

Karjeras vidējos rādītājos Makdeivids atpaliek pa 0.5 punktiem spēlē, t.i., katrās divās spēlēs viņš gūst par punktu mazāk nekā Veins.

Tas nozīmē, ka, ar visu to, ka Makdeivids ir mūsdienu hokeja punktu mašīna un ir priekšā visiem ar lielu atrāvienu, viņam vajag būt vēl rezultatīvākam vai jāspēlē par ~25% ilgāk nekā Greckim, lai tiktu uzstādīts jaunais rekords.

Īsumā, tas ir tas pats stāsts kas ar Ovečkinu - jāsakrīt ļoti daudziem apstākļiem, lai Grecka rekordi kristu. Tikai ir viena fundamentāla atšķirība - Ovečkinam tos apstākļus un līmeni jātur vēl sezonas 5 max, kamēr Makdeividam vēl visa karjera priekšā.

     [+] [-]

, 2021-10-17 18:53, pirms 3 gadiem
AlCohol rakstīja: Konoram reāli pārspēt Gretzki. čalis jau gadiem uguņo. Ovi bija lieliska karjera, bet nu skatamies ciparus, #8 var stāvēt stūrī uz uzpīpēt.
Ovie ir skoreris, līdz ar to vienīgais rekords ko viņš var pārspēt - vārtu rekords un tas joprojām ir uz jautājuma zīmes. Salīdzināt ar Maku nevietā.
Un kuru rekordu Konors apdraud? Vārtus? Palēns temps. Tad jau Metjūzs draudīgāks. 409 spēlēs Makam 198 vārti. Veinam līdzvērtīgi skaitļi bija pēc 240 mačiem.
Punktos? Tad atkal nereāli jāceļ temps (kam pagājušā sezona dod cerības) vai jāspēlē līdz 50 gadiem. Veins pirmajās 6 sezonās jau bija guvis vairāk kā 1100 punktus. Konora šobrīd labākā sezona ir 116 punkti, pēc ppg 2 punkti spēlē - pērnā sezona ar kreisajām divīzijām. Veinam šādas ir lielākā daļa sezonas, turklāt aizsniedzoties pat līdz 2.5 ppg un visas karjeras garumā pavisam nedaudz iepaliekot 2ppg