Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bukarts ar uzvaru pārbaudes spēlē noslēdz dalību "Oilers" treniņnometnē

Rolands Eliņš

Bukarts ar uzvaru pārbaudes spēlē noslēdz dalību "Oilers" treniņnometnē
Rihards Bukarts
Foto:Andy Devlin/Edmonton Oilers Hockey Club

Latvijas jaunais hokeja uzbrucējs Rihards Bukarts šonakt piedalījās Edmontonas "Oilers" pārbaudes spēlē pret Albertas universitātes komandu, palīdzot uzvarēt ar 6:3, taču pēc mača tika atskaitīts no treniņnometnes un atgriezīsies Brendonas "Wheat Kings" komandā WHL.

Rihards Bukarts "Oilers" sastāvā nedēļas nogalē piedalījās "Young Stars 2015" turnīrā, kur spēkojās arī ar Rodrigo Ābolu, kurš spēlēja "Canucks" jauno hokejistu komandā. Lai arī Bukarts punktus šī turnīra trīs spēlēs neguva un palika ar negatīvu lietderības koeficientu, viņš piedalījās arī šīs nakts pārbaudes mačā pret Albertas universitātes komandu "Golden Bears" un bija iekļauts trešajā uzbrucēju virknējumā.

Bukarts tika labā metiena pozīcijā otrā perioda izskaņā, taču viņa pēkšņo mēģinājumu gūt vārtus novērsa vārtsargs, un Latvijas uzbrucējs šajā mačā palika bez punktiem. "Oilers" uzvarēja ar 6:3, turklāt jāpiemin, ka kopā ar Bukartu laukumā devās pēdējo divu gadu draftu zvaigznes Leons Draizaitls un Konors Makdeivids. Vācietis Draizaitls izcēlās ar četriem punktiem (1+3), savukārt Makdeivids izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Pēc šī mača beigām "Oilers" vadība no treniņnometnes atskaitīja septiņus spēlētājus, kuri visi atgriezīsies junioru līgās. Viņu vidū arī Bukarts, kurš sezonu pavadīs Rietumu hokeja līgas klubā "Wheat Kings". 19 gadus vecais uzbrucējs šo klubu pārstāv jau divas sezonas un iepriekšējā izcēlās ar 74 punktiem 62 regulārās sezonas spēlēs, bet 16 "play-off" sakrāja 18 punktus. Savukārt "Oilers" nometnes sastāvā palika 59 spēlētāji, no tiem 33 uzbrucēji.

Savukārt Tampabejā joprojām ir neskaidrība par Kristera Gudļevska savainojuma nopietnību. Lai arī kluba vadība Stīva Aizermana personā aizvakar publiski pauda cerības, ka vairāk par pāris dienām Latvijas vārtsargam piespiedu dīkstāvē nebūs jāpavada, "Lightning" mediķi to vēl nav apstiprinājuši. Vietējie mediji gan ziņo, ka oficiāls paziņojums Gudļevska sakarā gaidāms rītdien, proti, pēc Latvijas laika šovakar vai šonakt.

Izmantotie resursi:
The Official Web Site - Edmonton Oilers