Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Parādos ieslīgušais NHL čempions Džonsons noslēdz līgumu ar ''Blachawks''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Parādos ieslīgušais NHL čempions Džonsons noslēdz līgumu ar ''Blachawks''
Dilans Larkins un Džeks Džonsons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Čikāgas ''Blackhakws'' pievienojies līgas veterāns un aizsargs Džeks Džonsons, vēsta ārzemju mediji. Līgums paredz saistības uz vienu sezonu - tās viņam garantēs 950 tūkstošus ASV dolāru.

Hokejists līgā ir pavadījis 15 pilnas sezonas, kurās devies laukumā 1024 pamatturnīra cīņās. Tajās viņš ir guvis 72 vārtus un atdevis 240 rezultatīvas piespēles.

Karjeras gaitā Džonsons paguvis uzspēlēt Losandželosas ''Kings'', Kolumbusas ''Blue Jackets'', Pitsburgas ''Penguins'', Ņujorkas ''Rangers'' un arī Kolorado ''Avalanche'' rindās. Aizvadītajā sezonā viņš ar ''Avalanche'' kļuva par NHL čempionu. 74 mačos viņš iekrāja 1+8. Vienīgie vārti tika gūti tieši pret Čikāgu.

Individuāli sekmīgāko sezonu viņš aizvadīja 2010. gadā, kad pārstāvot ''Kings'', viņš guva piecus vārtus un atdeva 37 rezultatīvas piespēles (42 punkti).

Pagājušā gada izskaņā Džonsons atklāja, ka viņa rīcībā ir mazāk kā 50 tūkstoši ASV dolāru, kamēr viņa parādi sasnieguši jau 10 miljonus. Viņš iesniedza dokumentus saistībā ar bankrotu, kuru izraisīja viņa vecāku neuzmanīgā rīcība ar dēla līdzekļiem. Jaunais līgums parādus nedaudz mazinās un situāciju atvieglos, taču vien minimāli.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl/free-agency
https://www.foxsports.com.au/what-t...