Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Par NHL līgumiem: kāpēc Šilovam un Girgensonam netika lielāks kumoss?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Par NHL līgumiem: kāpēc Šilovam un Girgensonam netika lielāks kumoss?
Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix

Otrdienas vakarā Artūrs Šilovs uz divām sezonām pagarināja līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks". Ierobežoti brīvais aģents tika pie 850 tūkstošiem dolāru sezonā – neliela algas pielikuma. Pie tādas pašas summas, kā neierobežoti brīvais aģents Zemgus Girgensons.

Lai kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu un nonāktu situācijā, kad vari uzklausīt ieinteresēto komandu piedāvājumus un vairāksolīšanu, NHL jāpavada septiņas sezonas vai jāsasniedz 27 gadu vecums. Par neierobežoti brīvo aģentu iespējams kļūt arī 25 gados, ja aizvadītas trīs sezonas profesionālajā hokejā, bet NHL sakrātas mazāk par 80 spēlēm (vārtsargiem – ne vairāk kā 28 spēles ar vairāk kā 30 minūtēm laukumā).

Neierobežoti brīvie aģenti atrodas krietni pateicīgākā situācijā nekā ierobežoti brīvie aģenti, jo īpaši NHL īpatnējās struktūras dēļ. Atšķirībā no citām Ziemeļamerikas lielajām līgām, NHL komandas nesteidz piedāvāt līgumus citas vienības ierobežoti brīvajiem aģentiem – pēdējos desmit gados bijuši tikai divi šādi gadījumi, pēdējos 20 gados – desmit, un tikai divi no tiem noveduši pie hokejista pārcelšanās uz citu komandu jeb bijuši veiksmīgi. Skaitlis ir mikroskopisks, ņemot vērā, ka katru gadu ir vairāk par simts spēlētājiem, kurus varētu censties pārvilināt.

Savulaik Anaheimas "Ducks" ģenerālmenedžeris Braiens Bērks pat publiski izaicināja uz kautiņu Kevinu Lovu, Edmontonas "Oilers" ģenerālmenedžeri, kurš pārvilināja ierobežoti brīvo aģentu Dastinu Peneru. Lai runas nepārvērstos par darbiem, iejaucās NHL komisārs Gerijs Betmens. Ierobežoti brīvais aģents NHL vai citās līgās – tās ir divas dažādas pasaules.

Līdz ar to ierobežoti brīvais aģents, kuram vēl nav tiesību vērsties arbitrāžas tiesā, visbiežāk ir atkarīgs no savas komandas labvēlības, nevis cer uz palīdzību no malas citas komandas piedāvājuma izskatā. Visas kārtis atrodas komandas rokās.

Ja Vankūveras "Canucks" iespītētos un piedāvātu Artūram Šilovam tikai minimālo līgumu (775 tūkstoši), sarunās uzstājot, ka labāks piedāvājums nesekos, latvieša rokās nebūtu argumentu, kāpēc nepieņemt šādu kontraktu. Tādā gadījumā pastāvētu trīs izvēles iespējas – ņemt to, kas tiek dots, spēlēt Eiropā vai sēdēt bez līguma. Ierobežoti brīvie aģenti, kuriem nav arbitrāžas tiesību, ir NHL sistēmas lielākie ķīlnieki.

Protams, 850 tūkstošu līgums (Šilovs katrā no sezonām saņems 800 tūkstošus, bet jau līguma parakstīšanas brīdī viņa kontā ieripos 100 tūkstoši) ir uzvara "Canucks", nevis Šilova nometnei. Turklāt līgums noslēgts uz diviem gadiem. Ja nākamajā sezonā Šilovs sevi pierāda kā pilntiesīgs NHL vārtsargs, Vankūvera saņems vēl vienu sezonu par ļoti izdevīgiem nosacījumiem. "Canucks" ierasti ar potenciāliem pamatsastāva spēlētājiem šādās situācijās paraksta līgumu uz divām, nevis vienu sezonu.

Vai Šilovs nākamajā sezonā būs pilntiesīgs NHL spēlētājs? "Canucks" starpsezonā pameta līdzšinējais otrais numurs Keisijs Desmits, un skaidrs aizvietotājs nav noskatīts. Tika parakstīts līgums ar 25 gadus veco čehu Jirži Pateru, kurš NHL karjerā piedalījies tikai astoņās spēlēs. Viņš un Šilovs konkurēs par otrā numura lomu.

Te jāņem vērā, ka Šilovu uz fārmklubu iespējams nosūtīt, neievietojot neaizsargāto spēlētāju sarakstā, kamēr Pateru nē. Šilovu iespējams sūtīt šurp un turp, kamēr ar Pateru "Canucks" riskētu katru reizi vārtsargu zaudēt. Risks noteikti nav liels, ņemot vērā čeha mazo NHL pieredzi, un nebūs galvenais faktors, izšķiroties starp diviem vārtsargiem. Taču tas var spēlēt lomu.

Ja Šilovam nācās ņemt to, kas viņam tika dots, tad Zemgus Girgensons pats izvēlējās parakstīt trīs gadu līgumu par 850 tūkstošiem dolāru sezonā ar Tampabejas "Lightning". Pirms 11 gadiem NHL debitējušais uzbrucējs joprojām nav debitējis Stenlija kausa izcīņā – 688 spēles regulārajā sezonā, nevienas playoff.

Bufalo "Sabres" lika galdā piedāvājumu turpināt sadarbību, taču Girgensons izvēlējās pamest nolemto komandu, lai pievienotos vienībai, kas tiek pieskaitītas playoff pārbaudītajām vērtībām. Kopš Girgensona debijas NHL "Lightning" bez izslēgšanas spēlēm palikusi tikai vienu reizi.

Kāpēc tikai 850 tūkstoši, ja pagājušajā sezonā Girgensons pelnīja 2,5 miljonus? Ja vēlies pievienoties favorītei, tad nosacījumus diktē viņi. Ceturtās maiņas spēlētājam "Lightning" daudz netērēs. Nav nekādu šaubu, ka citur Girgensons varēja tikt pie lielāka kumosa, bet Bufalo viņš pameta ne jau algas dēļ – motivācija ir Stenlija kauss.

Turklāt trīs gadu līgums dod drošības sajūtu pašam un viņa ģimenei, un nedrīkst nepieminēt, ka Girgensona līgumā iekļauts punkts, kas ierobežo iespējas viņu aizmainīt – uzbrucējs pirms katras sezonas iesniedz sarakstu ar 16 komandām, uz kurām viņu nedrīkst aizmainīt. Parasti tā ir kombinācija starp vājām komandām un nepievilcīgām pilsētām.

Girgensons samierinājās ar mazāku algu, bet tika pie lomas playoff komandā, ieguva līgumu uz trīs gadiem ar aizsardzību pret aizmainīšanu, un viņa ģimene varēs dzīvot siltajā Tampā, Floridas štatā, kur nav ienākuma nodokļa.

Šovasar pie NHL līguma tika arī Rodrigo Ābols – Zviedrijas finālists vienojās ar Filadelfijas "Flyers". NHL līmenī viņš pelnīs minimālo algu (775 tūkstoši), taču iegūti izdevīgi nosacījumi, ja būs jāspēlē fārmklubā – 450 tūkstošu alga, kas AHL līmenī ir visnotaļ solīda. Protams, Ābols daudz labprātāk pelnīs NHL minimālo algu, nevis būs viens no vislabāk apmaksātajiem spēlētājiem fārmklubā.

  +2 [+] [-]

, 2024-07-17 19:04, pirms mēneša
viņa ģimene varēs dzīvot siltajā Tampā, Floridas štatā, kur nav ienākuma nodokļa.
Šis tev sanāca ļoti maldīgi, valsts nodoklis tāpat pastāv, nav štata uzliktā nodokļa. Bet ieekonomēs uz nodokļu rēķina vareni!

  +4 [+] [-]

, 2024-07-17 19:50, pirms mēneša
Robis rakstīja: viņa ģimene varēs dzīvot siltajā Tampā, Floridas štatā, kur nav ienākuma nodokļa.
Šis tev sanāca ļoti maldīgi, valsts nodoklis tāpat pastāv, nav štata uzliktā nodokļa. Bet ieekonomēs uz nodokļu rēķina vareni!
jap, Zemgus saņems gandrīz par 40% (180k) vairāk uz rokas kā Šilovs.

  +4 [+] [-]

, 2024-07-17 20:50, pirms mēneša
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: jap, Zemgus saņems gandrīz par 40% (180k) vairāk uz rokas kā Šilovs.
Šilovam arī ir ļoti dārga pilsēta, kurā jādzīvo. Kā jau iepriekšējā rakstā komentēju, tad Šilovs iekļaujas Vankūveras vidusslānī. Bagāts cilvēks viņš tur neskaitīsies.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-17 23:19, pirms mēneša
Labs un pamatots izskaidrojums autoram,paldies.

     [+] [-]

, 2024-07-18 01:01, pirms mēneša
Būs stilīgi, ja Zemgus ar Tampu nākamsezon pacels kausu

  -3 [+] [-]

, 2024-07-18 01:45, pirms mēneša
erty rakstīja: Šilovam arī ir ļoti dārga pilsēta, kurā jādzīvo. Kā jau iepriekšējā rakstā komentēju, tad Šilovs iekļaujas Vankūveras vidusslānī. Bagāts cilvēks viņš tur neskaitīsies.
Vankūvera = Rūjiena

  -3 [+] [-]

, 2024-07-18 01:45, pirms mēneša
pēc 2 g Šilovs nedomās ne 2 minūtes, lai ietu no šāda skopa darba devēja prom, kas nenovērtē aizvešanu līdz fināla slieksnim bez pamatvārtsargiem

  +3 [+] [-]

, 2024-07-18 08:09, pirms mēneša
Rūjienas Stiprais rakstīja: Vankūvera = Rūjiena
😅
Nebūtu slikti, bet tad jebkurš Latvijas kvalificētais speciālists kādā nozarē gribētu pārvākties uz Rūjienu un pašiem nāktos izbaudīt lielpilsētas dzīvi.😅

  -2 [+] [-]

, 2024-07-18 08:43, pirms mēneša
erty rakstīja: Šilovam arī ir ļoti dārga pilsēta, kurā jādzīvo. Kā jau iepriekšējā rakstā komentēju, tad Šilovs iekļaujas Vankūveras vidusslānī. Bagāts cilvēks viņš tur neskaitīsies.
Skatos, tev ir kaut kāda izkropļota izpratne par vidusslāni Eiropā vidusslānis ir tie, kuri pelna no 2 līdz 4 štukām Eiriku mēnesī USA ar viņu dolāriem un tēriņiem, tas varētu būt nedaudz vairāk
Savukārt, 800 štukas gadā tas jau ir vairāk nekā zolīdi

     [+] [-]

, 2024-07-18 09:07, pirms mēneša
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Skatos, tev ir kaut kāda izkropļota izpratne par vidusslāni Eiropā vidusslānis ir tie, kuri pelna no 2 līdz 4 štukām Eiriku mēnesī USA ar viņu dolāriem un tēriņiem, tas varētu būt nedaudz vairāk
Savukārt, 800 štukas gadā tas jau ir vairāk nekā zolīdi
Vankūvera ir Kanādā, kur jau sākotnēji ir augstāks dzīves līmenis. Kanādā dzīve Vankūverā (it īpaši tās piepilsētā) skaitās prestiža lieta. Nebūs evivalenti, bet varētu no Latvijas minēt kā piemēru Jūrmalu. Vankūverā dzīvo ļoti daudz cilvēku ar augstiem vai ļoti augstiem ienākumiem. Mazas remontējamas piepilsētas mājas cena ir visas Šilova gada algas uz papīra vērtībā. Īres un ikdienas preču cenas tur arī stipri augstākas un NHL hokeja komandas spēlētājam nebūtu piedienīgi apmeklēt lētākos veikalus. Ja nopirks auto, tad tēriņi ar visiem nodokļiem un apdrošināsanu vēl labi izmaksās. Pluss iekrājumi uz pilsētas iedzīvotāju fona arī viņam diez ko jēdzīgi nesanāks.
Kaut kā tā. Salīdzinoši ar piepilsētas un pilsētas turīgo slāni viņa ienākumi būs diezgan mazāki, tādēļ viņš pie bagāto gala neierakstīsies.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-18 09:13, pirms mēneša
erty rakstīja: Vankūvera ir Kanādā, kur jau sākotnēji ir augstāks dzīves līmenis. Kanādā dzīve Vankūverā (it īpaši tās piepilsētā) skaitās prestiža lieta. Nebūs evivalenti, bet varētu no Latvijas minēt kā piemēru Jūrmalu. Vankūverā dzīvo ļoti daudz cilvēku ar augstiem vai ļoti augstiem ienākumiem. Mazas remontējamas piepilsētas mājas cena ir visas Šilova gada algas uz papīra vērtībā. Īres un ikdienas preču cenas tur arī stipri augstākas un NHL hokeja komandas spēlētājam nebūtu piedienīgi apmeklēt lētākos veikalus. Ja nopirks auto, tad tēriņi ar visiem nodokļiem un apdrošināsanu vēl labi izmaksās. Pluss iekrājumi uz pilsētas iedzīvotāju fona arī viņam diez ko jēdzīgi nesanāks.
Kaut kā tā. Salīdzinoši ar piepilsētas un pilsētas turīgo slāni viņa ienākumi būs diezgan mazāki, tādēļ viņš pie bagāto gala neierakstīsies.
Pie jebkura rasklada, pelnot 800 štukas gadā, viņš ir krietni virs vidusslāņa! Beidz te fantazēt par Vankuveras "īpašo" statusu, ibio, rio!
P.S. arī Jurmalā ar divām-trim štukām pietiktu, lai varētu šikot!

  -2 [+] [-]

, 2024-07-18 09:24, pirms mēneša
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Pie jebkura rasklada, pelnot 800 štukas gadā, viņš ir krietni virs vidusslāņa! Beidz te fantazēt par Vankuveras "īpašo" statusu, ibio, rio!
P.S. arī Jurmalā ar divām-trim štukām pietiktu, lai varētu šikot!
Paskaties cik viss tur maksā un cik daudz novilks nodokļos no tās algas. Turīgie pērk mājas sākot no 1,5 miljoniem uz augšu. Pluss tās spēj uzturēt kopā ar ģimeni un vairākiem transportlīdzekļiem. Pilsētā dzīvokļi arī maksā ļoti dārgi.
Vidusslānis parasti dzīvo uz hipotekārajiem kredītiem (vai īrē apartamentus) un var atļauties vienu transportlīdzekli. Minētais dzīves modelis spīd ar šo algu arī Šilovam. Līdzīgi būtu arī Toronto.
Par Jūrmalu jau teicu, ka nebūs ekvivalenti.

     [+] [-]

, 2024-07-18 09:36, pirms mēneša
Vēl vērts pieminēt:
Parakstīšanas bonuss Zemgum: 225k
Parakstīšanas bonuss Arčam: 100k

     [+] [-]

, 2024-07-18 09:53, pirms mēneša
erty rakstīja: Paskaties cik viss tur maksā un cik daudz novilks nodokļos no tās algas. Turīgie pērk mājas sākot no 1,5 miljoniem uz augšu. Pluss tās spēj uzturēt kopā ar ģimeni un vairākiem transportlīdzekļiem. Pilsētā dzīvokļi arī maksā ļoti dārgi.
Vidusslānis parasti dzīvo uz hipotekārajiem kredītiem (vai īrē apartamentus) un var atļauties vienu transportlīdzekli. Minētais dzīves modelis spīd ar šo algu arī Šilovam. Līdzīgi būtu arī Toronto.
Par Jūrmalu jau teicu, ka nebūs ekvivalenti.
Dzīvotājus uz kredītiem tu pieskaiti pie vidusslāņa vai bagātniekiem? Turīgs vai pašpietiekams ir tas, kurš NEKO NEVIENAM PARĀDĀ NAV!!! Ja man, piemēram, ir labi apmaksāts darbs, bet man vienu jauku brīdi uznāk zajobs vai aizbrauc širmis un strādāt vairs negribās, bet viss ir jāatmaksā, ko darīt? Secinājums ir viens, ir jādzīvo nevis pēc ienākumiem, bet gan pēc iekrājumiem un tieši iekrājumi ir tavs īstais labklājības rādītājs, kā arī tava stastusa mēraukla sociumā!!!

  +1 [+] [-]

, 2024-07-18 09:54, pirms mēneša
Kur Šilovs dzīvoja līdz šim? Vai tad viņam jau nebija mašīna?

  -1 [+] [-]

, 2024-07-18 09:58, pirms mēneša
Mjā, bet Girgensonu nākampavasar laikam atkal neredzēsim PČ, jo viņš būs aizņemts cīņā par Stenlija kausu.

Bet vai tiešām tā varētu būt, ka viņš upurējis lielāku algu Bufalo, lai varētu citā komandā pacīnīties par kausu? Neizklausās ticami.

     [+] [-]

, 2024-07-18 09:59, pirms mēneša
Dzīvojot labā rajonā arī ASV ar ģimeni (Šilovam vismaz šis atkrīt) 1500 līdz 2000 par dzīvokļa īri, 1500 līdz 2500 par dārziņu vinam bērnam, līdz 900 (varot būt arī vairāk) par veselības apdrošināšanu un visas pārējās ikdienas izmaksas. Visi tēriņi dolāros mēnesī.
Tā ir informācija no cilvēka, kurš jau no 90ajiem dzīvo ASV LA piepilsētā. Protams, strādā arī labi atalgotu darbu.

     [+] [-]

, 2024-07-18 10:05, pirms mēneša
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Dzīvotājus uz kredītiem tu pieskaiti pie vidusslāņa vai bagātniekiem? Turīgs vai pašpietiekams ir tas, kurš NEKO NEVIENAM PARĀDĀ NAV!!! Ja man, piemēram, ir labi apmaksāts darbs, bet man vienu jauku brīdi uznāk zajobs vai aizbrauc širmis un strādāt vairs negribās, bet viss ir jāatmaksā, ko darīt? Secinājums ir viens, ir jādzīvo nevis pēc ienākumiem, bet gan pēc iekrājumiem un tieši iekrājumi ir tavs īstais labklājības rādītājs, kā arī tava stastusa mēraukla sociumā!!!
Šilovam alga neļauj nopirkt uzreiz īpašumu Vankūverā. Pluss arī baigie iekrājumi viņam nesanāks, jo būs jāsedz lielas ikdienas izmaksas kopā ar dārgu īri un komunālajiem. Tāpēc jau arī teicu, ka viņa alga uz izmaksu fona priekš NHL komandas spēlētāja smuki neizskatās.
Jācer, ka pēc 2 gadiem, ja paliks Vankūverā, vismaz dubultos algu uz papīra, lai vismaz izskatās cienīgi priekš viņa statusa sabiedrībā.

     [+] [-]

, 2024-07-18 10:08, pirms mēneša
erty rakstīja: Dzīvojot labā rajonā arī ASV ar ģimeni (Šilovam vismaz šis atkrīt) 1500 līdz 2000 par dzīvokļa īri, 1500 līdz 2500 par dārziņu vinam bērnam, līdz 900 (varot būt arī vairāk) par veselības apdrošināšanu un visas pārējās ikdienas izmaksas. Visi tēriņi dolāros mēnesī.
Tā ir informācija no cilvēka, kurš jau no 90ajiem dzīvo ASV LA piepilsētā. Protams, strādā arī labi atalgotu darbu.
Pats tur dzīvoju 90.to pirmajā pusē (Z-Virdžīnijā pie DC), tā tev nav nekāda Eiropa ar sociālām garantijām un iespējām ilgu laiku laist luni, neko nedarot Ja dažādu iemeslu dēļ pazaudē darbu, tad ir pilnīgs KIRDIKT! It sevišķi ja esi līdz ausīm parādos bankām, starpniekiem un īpašniekiem

  +2 [+] [-]

, 2024-07-18 10:27, pirms mēneša
The average vancouver bc salary in Canada is $70,000 per year or $35.90 per hour. Entry-level positions start at $45,860 per year, while most experienced workers make up to $130,023 per year.

     [+] [-]

, 2024-07-18 10:28, pirms mēneša
ar šilovu viss būs kārtībā, nebūs nekāds nabags

     [+] [-]

, 2024-07-18 10:34, pirms mēneša
sixer rakstīja: ar šilovu viss būs kārtībā, nebūs nekāds nabags
Nebūs nabags, kurš saņem statistisko vidējl algu. Bet viņam būs jādzīvo pašā DC centrā vai piepilsētā, kur jau vidējie statistiskie cipari nestrādā. Izmaksu ziņā viņam ļoti veicas ar to, ka nevajag uzturēt ģimeni ar bērniem.

  +2 [+] [-]

, 2024-07-18 10:40, pirms mēneša
Average Cost of Living per Month in Vancouver
The average cost of living in Vancouver is $4,433/month for a single person who rents.This average is based on many factors including the cost of housing, transportation, groceries, and entertainment.

     [+] [-]

, 2024-07-18 14:32, pirms mēneša
Gan jau ja labi spēlēs,nopelnīs aŕ lirlāku algu! Viņš tikko apostījid gaisu zNHL , noslēdzis pieklājīgu līgumu ,800tūkstoši USA dolāri.
Daži atkal dīc par maz, latviskā negausība!

     [+] [-]

, 2024-07-18 17:51, pirms mēneša
Jānis Derums rakstīja: Gan jau ja labi spēlēs,nopelnīs aŕ lirlāku algu! Viņš tikko apostījid gaisu zNHL , noslēdzis pieklājīgu līgumu ,800tūkstoši USA dolāri.
Daži atkal dīc par maz, latviskā negausība!
Ne jau negausība. Ja viņš ikdienā nedzīvotu Vankūverā, bet tajā pašā Tampā vai līdzīgā rajonā ar normāliem nodokļiem un ikdienas dzīves izmaksām, tad jau neko pat neteiktu. Par Girgensona algu taču neviens neraksta neko sliktu. Ja Šilovs dzīvos pietiekami pieticīgi, tad ikmēneša izmaksas kā minimums būs no 5000 līdz 6000 dolāru. Tāpat komandas pasākumi un visas citas ekstra izmaksas paņems diezgan labi nost no nopelnītā. Ja pirks automašīnu tad atkal plusā izmaksas. Parēķini papildus izmaksas, ja viņam būtu sieva ar bērnu/iem. Mēs Latvijā esam pieraduši maksāt par dzīvi diezgan maz un mums tas nopelnītais cipars šķiet liels.
Girgensonam jau mājas ir un tāpat automašīna un sakārtota dzīve ASV kopumā. Pluss alga būs lielāka par 180000 USD. Nesalīdzināma situācija ar Šilovu.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-18 19:38, pirms mēneša
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Skatos, tev ir kaut kāda izkropļota izpratne par vidusslāni Eiropā vidusslānis ir tie, kuri pelna no 2 līdz 4 štukām Eiriku mēnesī USA ar viņu dolāriem un tēriņiem, tas varētu būt nedaudz vairāk
Savukārt, 800 štukas gadā tas jau ir vairāk nekā zolīdi
vidējā alga Kanādā ir 4 štukas

  +1 [+] [-]

, 2024-07-18 19:42, pirms mēneša
erty rakstīja: Šilovam alga neļauj nopirkt uzreiz īpašumu Vankūverā. Pluss arī baigie iekrājumi viņam nesanāks, jo būs jāsedz lielas ikdienas izmaksas kopā ar dārgu īri un komunālajiem. Tāpēc jau arī teicu, ka viņa alga uz izmaksu fona priekš NHL komandas spēlētāja smuki neizskatās.
Jācer, ka pēc 2 gadiem, ja paliks Vankūverā, vismaz dubultos algu uz papīra, lai vismaz izskatās cienīgi priekš viņa statusa sabiedrībā.
Kanādā ja grib strādāt var sapelnīt visam bet ne uzreiz. tā kā jāstrādā smagi un ilgi lai būtu vasarnīca ezera krastā

     [+] [-]

, 2024-07-19 10:02, pirms mēneša
erty rakstīja: Ne jau negausība. Ja viņš ikdienā nedzīvotu Vankūverā, bet tajā pašā Tampā vai līdzīgā rajonā ar normāliem nodokļiem un ikdienas dzīves izmaksām, tad jau neko pat neteiktu. Par Girgensona algu taču neviens neraksta neko sliktu. Ja Šilovs dzīvos pietiekami pieticīgi, tad ikmēneša izmaksas kā minimums būs no 5000 līdz 6000 dolāru. Tāpat komandas pasākumi un visas citas ekstra izmaksas paņems diezgan labi nost no nopelnītā. Ja pirks automašīnu tad atkal plusā izmaksas. Parēķini papildus izmaksas, ja viņam būtu sieva ar bērnu/iem. Mēs Latvijā esam pieraduši maksāt par dzīvi diezgan maz un mums tas nopelnītais cipars šķiet liels.
Girgensonam jau mājas ir un tāpat automašīna un sakārtota dzīve ASV kopumā. Pluss alga būs lielāka par 180000 USD. Nesalīdzināma situācija ar Šilovu.
Kaut kā baigi neiet kopā tavi apgalvojumi ar internetā atrodamo statistiku par Vankūveru.
Interneta resursos raksta, ka mediānas alga Vankūverā ir $5844 mēnesī, kas nozīmē, ka puse iedzīvotāju pelna vairāk, otra puse mazāk par to.
Tu apgalvo, ka PIETICĪGI dzīvojot ikmēneša izmaksas kā minimums būs no 5000 līdz 6000 dolāru. Līdz ar to sanāktu, ka PUSE Vankūveras iedzīvotāji dzīvo pieticīgi vai pat ZEM pieticības līmeņa.

     [+] [-]

, 2024-07-19 10:33, pirms mēneša
archy0 rakstīja: Kaut kā baigi neiet kopā tavi apgalvojumi ar internetā atrodamo statistiku par Vankūveru.
Interneta resursos raksta, ka mediānas alga Vankūverā ir $5844 mēnesī, kas nozīmē, ka puse iedzīvotāju pelna vairāk, otra puse mazāk par to.
Tu apgalvo, ka PIETICĪGI dzīvojot ikmēneša izmaksas kā minimums būs no 5000 līdz 6000 dolāru. Līdz ar to sanāktu, ka PUSE Vankūveras iedzīvotāji dzīvo pieticīgi vai pat ZEM pieticības līmeņa.
Pa daudziem gadiem esmu sapratis, ka vienīgā nosacīti objektīvā statistika ir izmaksas mēnesī uz vienu iedzīvotāju. Šis attiecas uz jebkuru vietu. Vankūverā vidēji sanāk ap 4500 dolāru. NHL hokejistam ir jārēķina uz augšu no vidējā (daudz jāēd ārpus mājas, jābraukā uz treniņiem utt.).
Pirms kaut kur ceļoju skatos tieši statistikā izmaksu sadaļu un +/- tā statistika ir bijusi vienīgā kaut cik jēdzīgā. Bagātajās pilsētās vienmēr ir bijis tā, ka vidējie statistiskie ienākumi galīgi neatbilst vietējo dzīves izmaksām un viņu reālajiem tēriņiem. Varbūt to statistiku novelk lejā kaut kāds īpaši nabadzīgs slānis, kuru parasti tūrists neredz, bet tie vidējie ienākumu cipari bieži ir nereāli zemi pretēji dzīvē redzamai ainai.

     [+] [-]

, 2024-07-19 12:32, pirms mēneša
erty rakstīja: Dzīvojot labā rajonā arī ASV ar ģimeni (Šilovam vismaz šis atkrīt) 1500 līdz 2000 par dzīvokļa īri, 1500 līdz 2500 par dārziņu vinam bērnam, līdz 900 (varot būt arī vairāk) par veselības apdrošināšanu un visas pārējās ikdienas izmaksas. Visi tēriņi dolāros mēnesī.
Tā ir informācija no cilvēka, kurš jau no 90ajiem dzīvo ASV LA piepilsētā. Protams, strādā arī labi atalgotu darbu.
Mazliet pacietību,vēl jauns,labi spēlēs būs lielāka alga. . .
Bet arī 800tūkstoši ir pieklājīgi. Uzskaitīji izdevumus,bet salīdzonot ar algu tie nav nemaz tik lieli, pat ja būtu 2-3 reizes lielāki vairāki simttūkstoši paliek pāri.
Vienmēr un gandrīz katrs grib vairāk, bet tomēr ,nezinu ko pats Šilovs domā. Drošvien priecīgs par smuko līgumu un naudiņu.
Zinu ,ka Vankuvera ir dārgāka par Monreālu , bet ar to naudu Šilovs var dzīvot bez bēdām un atlikt arī priekšdienām. Un tas tikai sākums,viens gads.
Ak,negausīgie latvieši,kas ar jums notiek?