Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais un pasaules zelts, divi zaudējumi Stenlija kausā - Morovs beidz karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Olimpiskais un pasaules zelts, divi zaudējumi Stenlija kausā - Morovs beidz karjeru
Brendens Morovs
Foto: AFP/Scanpix

Karjeru noslēdzis 37 gadus vecais kanādiešu kreisās malas uzbrucējs Brendens Morovs, kurš 2004. gadā izcīnīja pasaules čempionāta zeltu un 2010. gadā uzvarēja olimpiskajās spēlēs, tomēr līdz Stenlija kausam neaizsniedzās - divi zaudējumi finālā. Pirmās 13 sezonas viņš aizvadīja Nacionālās hokeja līgas klubā Dalasas "Stars", ar kuru parakstīja simbolisku līgumu uz vienu dienu, lai karjeru varētu noslēgt komandā, kuras kapteinis bija septiņus gadus.

Pēdējo sezonu karjerā Brendens Morovs aizvadīja Nacionālās hokeja līgas klubā Tampabejas "Lightning", ar kuru izdevās iekļūt Stenlija kausa izcīņas finālā. Pieredzējušais uzbrucējs 24 izslēgšanas mačos palika bez punktiem, bet viņa komanda sešās cīņās atzina Čikāgas "Blackhawks" pārākumu. Turpinājumā pie jauna līguma neizdevās tikt, tāpēc kanādietis izšķīrās par karjeras noslēgšanu.

Pirmās 13 sezonas Morovs pavadīja Dalasas "Stars", kas viņu 1997. gada draftā izvēlējās ar 25. numuru, tāpēc pirms paziņojuma par karjeras beigām tika parakstīts simbolisks kontrakts uz vienu dienu. Nacionālajā hokeja līgā viņš ienāca gadsimtu mijā. "Stars", kas iepriekšējā sezonā bija izcīnījis Stenlija kausu, atkārtoti iekļuva finālā, bet ar 2-4 zaudēja Ņūdžersijas "Devils".

Morovam labāk veicās uz starptautiskās skatuves. 2010. gadā viņš izcīnīja olimpisko spēļu zelta medaļas, septiņos mačos gūstot divus vārtus un sakrājot trīs punktus. Noslēgumā uzbrucējs spēlēja kopā ar Raienu Geclafu un Koriju Periju vienā no vadošajiem virknējumiem. 2004. gadā tika iegūts arī pasaules čempionāta zelts un uzvarēts Pasaules kausā.

Kopumā Morovs Nacionālajā hokeja līgā pārstāvēja četras komandas - laika posmā no 1999. līdz 2013. gada Dalasas "Stars" un no 2013. līdz 2015. gadam Pitsburgas "Penguins", Sentluisas "Blues" un Tampabejas "Lightning" - un 991 regulārā čempionāta spēlē savāca 575 (265+310) punktus. 118 izslēgšanas mačos viņa kontā 46 punkti.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: pernambucano

  +7 [+] [-]

, 2016-03-17 21:34, pirms 9 gadiem
pernambucano rakstīja: Manuprāt spilgtākā Modano karjeras epizode bija, kad kolhoza doktori viņu izmeta no nestuvēm!

https://www.youtube.com/watch?v=0yxLlZkknv0
Tu tupais utainais krievs.Kolkozs ir krievijas hokeja liga.Sedi sava piepirstaja divana un nelien pie NHL rakstiem.Tavi tupie komentari te nav vajadzigi.Mulkis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-03-17 22:22, pirms 9 gadiem
pernambucano rakstīja: Manuprāt spilgtākā Modano karjeras epizode bija, kad kolhoza doktori viņu izmeta no nestuvēm!

https://www.youtube.com/watch?v=0yxLlZkknv0
Spilgtākais brīdis Mozjakina hokejista karjerā:

https://www.youtube.com/watch?v=riD...

  +1 [+] [-]

, 2016-03-17 22:40, pirms 9 gadiem
Vēl labi atceros, kā Stenlija kausa finālā viņš izgāza vienu spēli pret Hawkiem, ka pat bija viņa žēl. Ziedu laikos bija lielisks spēlētājs.

  +5 [+] [-]

, 2016-03-17 23:01, pirms 9 gadiem
Samagons rakstīja: Tu tupais utainais krievs.Kolkozs ir krievijas hokeja liga.Sedi sava piepirstaja divana un nelien pie NHL rakstiem.Tavi tupie komentari te nav vajadzigi.Mulkis.
Ko tu cepies? Pernambucano nevar pārdzīvot, ka Krievija tā arī nekad nav spējusi uzvarēt olimpiādē, plus arī kolhoza līga lēnām grimst. Lai tas kucēns ceļmalā smilkst, kamēr karavāna droši iet tālāk.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-17 23:07, pirms 9 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Ko tu cepies? Pernambucano nevar pārdzīvot, ka Krievija tā arī nekad nav spējusi uzvarēt olimpiādē, plus arī kolhoza līga lēnām grimst. Lai tas kucēns ceļmalā smilkst, kamēr karavāna droši iet tālāk.
Es parasti cenos ignoret visus kremla utis,bet sad tad vajag kautko atbildet.Citreiz par viniem var pasmieties,jo tik apdauzitus un stulbus cilvekus ir gruti atrast.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-03-18 09:04, pirms 9 gadiem
Samagons rakstīja: Tu tupais utainais krievs.Kolkozs ir krievijas hokeja liga.Sedi sava piepirstaja divana un nelien pie NHL rakstiem.Tavi tupie komentari te nav vajadzigi.Mulkis.
Spriežot pēc tavas pareizrakstības tu esi 100x utaināks un 100x tupāks krievs, nekā visi šeit esošie krievi kopā ņemti.
Tā ka,student, sēdi vien pats savā sūdu čupā un nesmilksti.

     [+] [-]

, 2016-03-18 09:06, pirms 9 gadiem
huy rakstīja: Spilgtākais brīdis Mozjakina hokejista karjerā:

https://www.youtube.com/watch?v=riDaff0tGUI
Jūū, Karsums toreiz teicami Mozjaku aizmeta pa gaisu, padarot šo par KHL nedēļas notikumu.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-18 10:52, pirms 9 gadiem
pernambucano rakstīja: Spriežot pēc tavas pareizrakstības tu esi 100x utaināks un 100x tupāks krievs, nekā visi šeit esošie krievi kopā ņemti.
Tā ka,student, sēdi vien pats savā sūdu čupā un nesmilksti.
Tikkai tups krievs ka tu,var atbalstit okupantu ligu un priecaties par okupantu uzvaram.Taka daudz nepuksti okupantu cuka.pat robis pie futbola tik daudz stulbibas neruna,ka tu pie hokeja.Tu varetu izdarit visiem pakalpojumu un braukt uz urlostanu un seit vairs nedzivot.Sikais smurgulis.Ute.

     [+] [-]

, 2016-03-19 13:12, pirms 9 gadiem
Samagons rakstīja: Tikkai tups krievs ka tu,var atbalstit okupantu ligu un priecaties par okupantu uzvaram.Taka daudz nepuksti okupantu cuka.pat robis pie futbola tik daudz stulbibas neruna,ka tu pie hokeja.Tu varetu izdarit visiem pakalpojumu un braukt uz urlostanu un seit vairs nedzivot.Sikais smurgulis.Ute.
Šo droši vari pieteikt konkursā par gada debilākā komentāra titulu! Interesanti, ko tā līga ir okupējusi?
Pēc tavas rakstības skaidri redzams, ka pats esi krievs...iespējams pat Osipovs vai Ilarions Girss.