Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

68 miljonu līgumu parakstījušais Gudro: "Ģērbtuvēs nerunājam par to, kāpēc cilvēki negrib spēlēt Kolumbusā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

68 miljonu līgumu parakstījušais Gudro: "Ģērbtuvēs nerunājam par to, kāpēc cilvēki negrib spēlēt Kolumbusā"
Džonijs Gudro. Foto: nhl.com/bluejackets

Brīvo aģentu tirgus Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Kolumbusas "Blue Jackets" nesis papildinājumu uzbrukumā, pievienojoties Džonijam Gudro. Viņš atzina, ka potenciālo galamērķu sarakstā Kolumbusa vienmēr bijusi starp izceltajām komandām.

28 gadus vecais Džonijs Gudro pagājušajā sezonā sasniedza karjeras rekordus – kreisās malas uzbrucējs 82 spēlēs izcēlās ar 40 vārtiem un 115 punktiem. Viņš nolēma atvadīties no Kalgari "Flames", kas solīja lielāku līgumu, lai spēlētu tuvāk mājām. Sākotnēji par galvenajām favorītēm cīņā par Gudro tika uzskatītas citas austrumkrasta komandas (Filadelfijas "Flyers", Ņujorkas "Islanders", Ņūdžersijas "Devils"), taču beigās viņš izšķīrās par labu Kolumbusai, parakstot septiņu gadu līgumu par 68,25 miljoniem dolāru.

"Es vēlējos šeit spēlēt. Manā komandu sarakstā Kolumbusa vienmēr bija starp izceltajām pilsētām," ceturtdien notikušajā preses konferencē pauda Gudro. Mazā Kolumbusa netiek uzskatīta par NHL pievilcīgāko galamērķi, spēlētājiem bieži dodot priekšroku metropolēm vai siltajām pilsētām. "Neesmu drošs, kāpēc tā domā citi. Ģērbtuvēs nerunājam par to, kāpēc cilvēki nevēlas spēlēt Kolumbusā. No bijušajiem spēlētājiem dzirdēju tik daudz laba, ka jutos komfortabli par savu lēmumu."

"Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens norādīja, ka nebija gatavs laist garām iespēju parakstīt līgumu ar šāda kalibra uzbrucēju. "Kad sapratām, ka tas patiešām ir iespējams, ķērāmies pie darba. Nācās rēķināt līgumus, skatīties uz citām niansēm, taču komandā visi bijām vienisprātis – nevaram neizmantot to, ka šāds spēlētājs vēlas pārcelties uz Kolumbusu."

Zem algu griestiem vēl palikuši brīvi trīs miljoni dolāru, bet "Blue Jackets" jāvienojas ar ierobežoti brīvo aģentu Patriku Laini, kurš pagājušajā sezonā 56 spēlēs guva 56 vārtus.

"Manuprāt, šeit slēpjas potenciāls," par Kolumbusas izredzēm teica Gudro. "Komandā ir labi spēlētāji. Nevaru sagaidīt, kad varēšu viņus iepazīt tuvāk. Esmu dzirdējis daudz laba – ka tā ir saliedēta grupa."

Visu NHL spēļu un dažādu citu sporta veidu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...

     [+] [-]

, 2022-07-15 10:56, pirms 2 gadiem
Ja saliks labus maiņas biedrus un radīsies hokeja ķīmija domāju, ka varētu pacelt vismaz kā play-off komandu tuvākos gadus, ja ne pirmajā sezonā, tad nākamajos gan būs labi. Cik no Kolumbusas žurnālistiem sapratu, tad komandai vel būs 1-2 treidi ar līderiem ko aizmainīs. Jāpēta būs tālāka darbība ar Laini un jācer, ka uzlabos nedaudz aizsardzību lai Elvim nav jālaiž entās ripas vartos.

     [+] [-]

, 2022-07-15 11:47, pirms 2 gadiem
""Blue Jackets" jāvienojas ar ierobežoti brīvo aģentu Patriku Laini, kurš pagājušajā sezonā 56 spēlēs guva 56 vārtus"

--- 56 punktus nevis 56 vārtus!!!

     [+] [-]

, 2022-07-15 12:14, pirms 2 gadiem
Ja tagad dos prom līderus, tad ar vienu Džoniju neko nesasniegs. Komandā ir pārā daudz pārmaksāto spēlētāju, jo ar 2 NHL zvaigznēm ir teju sasniegti algu griesti.

     [+] [-]

, 2022-07-15 17:14, pirms 2 gadiem
marcco rakstīja: Ja saliks labus maiņas biedrus un radīsies hokeja ķīmija domāju, ka varētu pacelt vismaz kā play-off komandu tuvākos gadus, ja ne pirmajā sezonā, tad nākamajos gan būs labi. Cik no Kolumbusas žurnālistiem sapratu, tad komandai vel būs 1-2 treidi ar līderiem ko aizmainīs. Jāpēta būs tālāka darbība ar Laini un jācer, ka uzlabos nedaudz aizsardzību lai Elvim nav jālaiž entās ripas vartos.
Visreālāk -dos prom Laini pret kaut ko lētāku sastāva dziļumam. Aizsardzībai būtu jāuzlabojās. Saglabats esošais kodols, draftā pārdomāti ņemti pirmajās kārtās tieši aizsargi, paņemts Gudbransons, kas ir labs mājās sēdošais (tiesa līguma cipars gan biki neadekvāts). Uz papīra tai komandai ir PO potenciāls.