Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Flerī atvaira 30 metienus sausajā uzvarā pret ''Avalanche''

Mārtiņš Miķelsons
Mārtiņš Miķelsons

Flerī atvaira 30 metienus sausajā uzvarā pret ''Avalanche''
Marks Andrē Flerī. Foto: AP/Scanpix

Šīs nakts vienīgajā Nacionālās hokeja līgas spēlē laukumā devās Kolorādo ''Avalanche'', kas kopš 2. februāra nespēlēja karantīnas ievērošanas dēļ. Kolorādo vienība viesojās pie Lasvegasas ''Golden Knights'' un piedzīvoja minimālu zaudējumu ar 0:1.

Lielisku spēli Lasvegasas vārtos aizvadīja kanādiešu vārtsargs Marks Andrē Flerī, kurš tika galā ar visiem 30 pretinieku raidītajiem metieniem, bet ar vienīgo un uzvaru nesošo vārtu guvumu izcēlās ''Golden Knights'' uzbrucējs Makss Pačioretī. ''Avalanche'' rindās nespēlēja zviedru hokejists Gabriels Landeskogs Covid-19 protokola dēļ, kā arī rezultatīvais aizsargs Keils Makars, kuram sezonā 12 rezultativitātes punkti, kamēr Lasvegasas klubam vēl joprojām nevarēja palīdzēt Šejs Teodors.

Spēles pirmais periods aizritēja līdzīgā cīņā un vārti gūti netika. Abas komandas izpildīja deviņus metienus pa vārtiem, bet pārliecinoši vārtos darbojās abu komandu vārtsargi: gan vācietis Filips Grūbauers, gan Marks Andrē Flerī. Kolorādo "Avalanche" tika pie diviem noraidījumiem, bet nevienu no tiem nespēja realizēt mājinieki "Golden Knights". Otrajā noraidījumā lielisku iespēju bruņiniekiem panākt vadību laida garām uzbrucējs Makss Pačioretī, kura raidītā ripa atsitās pret vārtu stabu.

Otrās trešdaļas sākumā pēc ieiešanas "Avalanche" zonā par pirmā perioda neveiksmi reabilitējās jau pieminētais Pačioretī, kurš pēc Zeka Vaitklauda tālas piespēles raidīja spēcīgu plaukstas metienu Filipa Grūbauera sargātajos vārtos- 1:0. Amerikāņu uzbrucējam tas bija septītais vārtu guvums sezonā. Pēc tam "Avalanche" metās atspēlēties, bet Flerī sargāto cietoksni ieņemt neizdevās. Abām komandām pa vienam vairākumam, kurus izmantot neizdevās, taču trešdaļas pēdējās minūtēs iniciatīvu mačā pārņēma Lasvegasas vienība, kas burtiski iespieda zonā "Avalanche" hokejistus, izveidojot vairākus bīstamus momentus. Rezultāts tā arī nemainījās, un pirms noslēdzošā perioda vadībā ar vienu vārtu pārsvaru bija "Golden Knights".

Trešajā periodā sākums pārliecinošāks "Avalanche" komandai ar vairākām vārtu gūšanas iespējām, pēc tam spēle atkal kļuva līdzīgāka, komandām apmainoties ar metieniem, taču rezultāts netika izmainīts. Pēdējās minūtēs Kolorādo komanda mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un centās vēl spēli glābt, taču nesekmīgi, tādēļ uzvaru mačā svinēja Lasvegasas "Golden Knights" ar rezultātu 1:0.

Lasvegasā bāzētā vienība ar šo uzvaru pakāpās uz ''Honda West'' konferences pirmo vietu, izcīnot desmito uzvaru 13 spēlēs, bet Kolorādo ''Avalanche'' tajā pašā konferencē trešie ar septiņām uzvarām 12 spēlēs.

NHL spēles

SpēleRezultāts
Penguins – Capitals6:3
Golden Knights – Avalanche1:0

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/