Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Benetam otrais "hat-trick" sezonā, "Wild" iemet divus vārtus četru sekunžu laikā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Benetam otrais "hat-trick" sezonā, "Wild" iemet divus vārtus četru sekunžu laikā
Floridas "Panthers" uzbrucējs Sems Benets (Nr. 9) svin vārtu guvumu. Foto: Michael Reaves/AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) savu otro "hat-trick" sasniedza uzbrucējs Sems Benets, kurš sekmēja turnīra līderes Floridas "Panthers" pārliecinošu uzvaru ar 7:1 pār Dalasas "Stars".

• 25 gadus vecais kanādietis Benets visus trīs vārtus iemeta spēles otrajā pusē. "Panthers" sastāvā šoreiz īpaši spīdēja otrais virknējums, kurš kopumā nopelnīja 13 (7+6) rezultativitātes punktus, pa reizei dalasiešu cietoksni iekarojot arī uzbrucējiem Entonija Duklēram (1+2) un Džonatanam Iberdo (1+3), kā arī aizsargam Gustavam Forslingam (1+0).

• Septīto panākumu pēdējās astoņās cīņās guvusī "Panthers" ar 37 spēlēs sakrājusi 55 punktus, panākot un pēc papildrādītājiem apsteidzot Tampabejas "Lightning". Turpretim "Stars" ar 38 punktiem 34 mačos Rietumu konferencē ierindojas 11. vietā.

• Septiņas ripas pretinieku vārtos sabēra arī Minesotas "Wild", kas ar 7:3 sakāva Anaheimas "Ducks". "Wild" padevās iespaidīgs trešā perioda sākums, kad tā pirmajā minūtē pēc 20 gadus vecā debitanta Metjū Boldija un krietni pieredzējušākā norvēģa Matsa Cukarello metieniem minesotieši četru (!) sekunžu laikā no 3:1 panāca 5:1.

• Zīmīgi, ka tas pat nav "Wild" komandas rekords - 2004. gadā Minesotas klubs triju sekunžu laikā iemeta divus vārtus pret Čikāgas "Blackhawks".

• Rezultatīvākais ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli bija jau minētais Cukarello. Pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei nopelnīja arī "Wild" amerikāņu uzbrucēji Boldijs un Raiens Hārtmans, kā arī "Ducks" hokejisti Trevors Zīgrass un Maksīms Komtuā. 39 metienus atvairīja "Wild" vārtsargs Kāpo Kahkonens.

• Rietumu konferences kopvērtējumā "Wild" ar 46 punktiem 34 spēlēs apsteidza tieši pīles (45 punkti 40 mačos), pakāpjoties uz piekto vietu.

Sesto uzvaru pēc atspēlēšanās no iedzinēju pozīcijām 2022. gadā izcīnīja Kolorādo "Avalanche", kas savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica pastarīti Arizonas "Coyotes". Uzvarētāju rindās vārti un rezultatīva piespēle zviedra Andrē Burakovska kontā.

Lavīnas viesus no Arizonas apraka ar 47 metieniem pa vārtiem, tomēr teicami koijotu cietoksnī darbojās tikai piekto maču NHL karjerā aizvadījušais 22 gadus vecais krievu vārtsargs Ivans Prosvetovs, kurš neitralizēja arī pirmos divus "Avalanche" bullīšus.

• 34 spēlēs 49 punktus sakrājusī "Avalanche" pakāpās uz Rietumu vicelīderes pozīciju.

NHL spēles 15. janvārī

KomandasRezultāts
Panthers - Stars7:1
Wild - Ducks7:3
Avalanche - Coyotes4:3 PM

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja