Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Suzuki kļūst par jaunāko Monreālas "Canadiens" kapteini kluba vēsturē

Agris Suveizda

Suzuki kļūst par jaunāko Monreālas "Canadiens" kapteini kluba vēsturē
Niks Suzuki. Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA. Par visu laiku jaunāko Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Monreālas "Canadiens" kapteini pirmdien kļuva uzbrucējs Niks Suzuki, vēsta komanda.

Suzuki par "Canadiens" kapteini iecelts 23 gadu vecumā, bet līdz šim jaunākais kapteinis bija Hokeja slavas zālē iebalsotais Silvio Manta, kurš pirms 1926./1927.gada sezonas bija 24 gadus vecs. Tāpat Suzuki kļuvis tikai par otro Āzijas izcelsmes kapteini NHL vēsturē - līdz šim vienīgais bija Pols Karija, kurš šos pienākumus pildīja Anaheimas "Mighty Ducks" komandā laika posmā no 1996.līdz 2003.gadam.

"Kļūt par Monreālas "Canadiens" kapteini man ir ļoti liels pagodinājums," norāda pats Suzuki. "Tas ir patiess gods un liela privilēģija. Komanda dodas pareizajā virzienā un nevaru būt lielākā sajūsmā - esmu kapteinis un pārstāvu šo vienību." Iepriekšējā sezonā Suzuki sasniedza savas NHL karjeras rezultativitātes rekordu, 82 mačos tiekot pie 61 punkta - 21 gūtiem vārtiem un 40 rezultatīvām piespēlēm.

2017.gada NHL jauno spēlētāju draftā Suzuki ar kopējo 13.numuru izvēlējās Vegasas "Golden Knights", kas pēc gada nevienu NHL maču neaizvadījušo uzbrucēju kopā ar Tomāšu Tataru aizmainīja uz "Canadiens", pretī saņemot Maksu Pačioretī. Iepriekšējo trīs sezonu laikā Suzuki kopumā "Canadiens" rindās regulārajā čempionāta aizvadīja 209 mačus un guva 143 punktus (49+94), bet Stenlija kausa izcīņā viņa kontā 32 spēlēs 23 (11+12) punkti.

Pagājušā gada oktobrī "Canadiens" ar Suzuki vienojās par līguma pagarināšanu uz astoņiem gadiem par kopējo summu 63 miljoni ASV dolāru. Jaunā kapteiņa asistenti Monreālas komandā būs aizsargs Džoels Edmundsons un uzbrucējs Brendans Galahers. Pagājušajā sezonā "Canadiens" ar 55 punktiem 82 spēlēs bija vajākā NHL komanda, bet gadu iepriekš spēja sasniegt Stenlija kausa izcīņas finālu, kurā ar 1-4 atzina Tampabejas "LIghtning" pārākumu.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2022-09-13 12:40, pirms 2 gadiem
Yamaha var uzpīpēt.

     [+] [-]

, 2022-09-13 20:33, pirms 2 gadiem
Kur palikusi Honda.