Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

R. Ābols: "14 KHL spēles bija forši, taču jutu, ka šim līmenim vēl neesmu gatavs"

Rolands Eliņš

R. Ābols: "14 KHL spēles bija forši, taču jutu, ka šim līmenim vēl neesmu gatavs"
Rodrigo Ābols jauno talantu mačā pret Edmontonu
Foto: Edmonton Oilers

Latvijas jaunais hokejists Rodrigo Ābols, kurš šobrīd piedalās NHL kluba Vankūveras "Canucks" jauno spēlētāju nometnē, vietējam medijam "Sun" norādījis, ka sapņo par spēlēšanu NHL un nožēlo pirmajā spēlē nerealizēto izgājienu viens pret vienu.

"Vasaras vidū saņēmu zvanu no privāta numura," par savu nonākšanu "Canucks" jauno spēlētāju nometnē stāsta Rodrigo Ābols. "Tas bija Džonatans Vols, "Canucks" hokeja operāciju un analītikas direktors. Viņš vaicāja, vai es negribot atbraukt un uzspēlēt Vankūveras komandā pirmssezonas turnīrā, un es, protams, piekritu. Tā arī šeit nonācu."

"Nevienam nemaz neprasīju kādu papildus viedokli, proti, vajadzētu braukt vai nevajadzētu. Uzreiz, pašā pirmajā mirklī teicu, ka jā, es vēlos piedalīties," saka Ābols.

Vankūverā Ābolu salīdzina ar viņa tautieti Ronaldu Ķēniņu, kurš pagājušajā sezonā no AHL ielauzās "Canucks" komandā un nostiprinājās tajā arī līdz sezonas beigām, izpelnoties jaunu līgumu. Ābols pats Ķēniņu vēl nav saticis un šo tēmu pārspriedis, taču arī jau garantējis pieraksta vietu Ziemeļamerikā un spēlēs WHL junioru komandā "Winterhawks".

"Godīgi sakot, domāju, ka Ziemeļamerikā es varētu attīstīties labāk," sacīja Ābols. "14 spēles KHL bija forši un tā tālāk, taču joprojām jutu, ka tādam līmenim vēl neesmu pietiekami gatavs. Domāju, ka došanās uz Ziemeļameriku ļaus man uzlabot savu spēli un varbūt arī aizvest uz NHL, kas ir mans sapnis." Jāatgādina, ka Ābols pagājušajā sezonā debitēja sava tēva Arta Ābola vadītajā Rīgas "Dinamo" un 14 spēlēs guva piecus punktus (1+4).

Ābols intervijā Vankūveras medijam "Sun" norādīja, ka viņa ģimene "Young Stars 2015" turnīra pirmo spēli vērojusi tiešraidē un speciāli cēlusies agrā rīta stundā, lai būtu iespējams to paveikt. "Tas ir patiešām skaisti, ka man ir tāds atbalsts savās mājās. Mana ģimene dzīvo Rīgā, laika starpība ir desmit stundas, turklāt viņi pēc spēles beigām negāja gulēt, un man bija iespēja aprunāties ar viņiem," pateicību pauda Ābols.

Ābols Vankuverā ieradās no "Winterhawks" pirmssezonas nometnes un atzina, ka abu komandu līmeņi nav salīdzināmi: "Ar "Canucks" tas bija daudz ātrāks hokejs nekā tas, pie kura esmu pieradis. Portlendā biju divas nedēļas, un tur spēles ātrums nemaz nebija tuvumā šeit redzētajam. Pirmo periodu "Canucks" sastāvā es pavadīju, pierodot pie ledus, laukuma izmēriem, spēles līmeņa. Domāju, ka turpinājumā es sāku spēlēt arvien labāk."

"Par manu izgājienu viens pret vienu? Vārtsargs aizķēra ripu ar kājsargu un tā pārlidoja pāri vārtu pārliktnim," ar nožēlu sacīja Ābols. "Man vajadzēja trāpīt pāris centimetrus augstāk un būtu bijis vārtu guvums. Kad esi komandā uz pārbaudi, šādas iespējas ir jārealizē. Varbūt tā bija mana vienīgā iespēja šajā turnīrā, un cilvēki atcerēsies mani kā hokejistu, kurš netrāpīja, nevis to, kurš prata gūt vārtus."

Ābols šonakt "Canucks" jaunās komandas sastāvā aizvadīs maču pret "Jets" (spēles sākums tieši pusnaktī pēc Latvijas laika), savukārt turnīrs tiks noslēgts rītnakt 1:30 pret "Flames". Šajā turnīrā piedalās arī Rihards Bukarts "Oilers" sastāvā, kuram nākamā spēle rītvakar 21:30 pēc Latvijas laika. Pēc "Young Stars" turnīra Ābols var cerēt uz uzaicinājumu uz "Canucks" īsto treniņnometni, taču Vankūveras medijs norāda, ka tas šobrīd viņam varētu būt pārāk augsts mērķis.

Uzslavu Ābolam gan veltījis AHL fārmkluba Jutikas "Comets" treneris Treviss Grīns: "Likās, ka viņš nospēlēja tīri labi. Kā pārbaudāmais čalis viņš parādīja savu stāju un izturību. Ābola spēlē ir vairākas pozitīvas lietas, kas raisa simpātijas."

Izmantotie resursi:
Latvian tryout Ronaldo Abols looking to make an...

Slēpts komentārs: pernambucano

  +3 [+] [-]

, 2015-09-13 18:52, pirms 9 gadiem
Par nekādu NHL vai AHL šobrīd nav jādomā, jānospēlē sezona WHL un tad jau var ar pavisam citu pieredzi sākt cīnīties par vietu AHL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-13 19:44, pirms 9 gadiem
Vakar Gudis aizvadīja ļoti labu spēli, bet SC guļ! :/

  -1 [+] [-]

, 2015-09-13 19:48, pirms 9 gadiem
Pret New World Order rakstīja: AHL ir priekš ziemeļamerikāņu mūžīgajiem "NHL wanna be"
trollis vakar nomainījis profilu. Turpini smirdēt - no manas puses Tev IGNORE

  +1 [+] [-]

, 2015-09-13 19:50, pirms 9 gadiem
acmee23 rakstīja: Vakar Gudis aizvadīja ļoti labu spēli, bet SC guļ! :/
vispār jau par to, kas notiek ārpus KHL, briesmīgi SC.com pēdējā laikā haltūrē...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-09-13 20:40, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: vispār jau par to, kas notiek ārpus KHL, briesmīgi SC.com pēdējā laikā haltūrē...
Raksta par to, kas ļaudīm interesē!

  -3 [+] [-]

, 2015-09-13 20:48, pirms 9 gadiem
Adekvāti novērtēja savus spēkus. Nav viegli sevi atbilstoši novērtēt-ne par augstu , ne par zemu. Ābols nebija slikts, bet droši vien negribēja mazu spēles laiku un ceturtajā maiņā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-13 20:58, pirms 9 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: ja, tev, vecais murmuli, kas nepatīk, tad tinies lapās pie arhīva_x uz akmeņlauztuvēm!
Abrags ir tavs konkurents uz eksperta statusu, tāpēc tik skarbi?

  +1 [+] [-]

, 2015-09-13 21:04, pirms 9 gadiem
Adolfs 111 rakstīja: Abrags ir tavs konkurents uz eksperta statusu, tāpēc tik skarbi?
vienkārši klaunam Rietumu vilcienam pāragri iestājusies vecuma demence.

     [+] [-]

, 2015-09-13 21:55, pirms 9 gadiem
Tiem kuriem nenāks miegs, šonakt plkst. 01:00 "Canucks" vs "Jets" varēs vērot "Canucks" YouTube kanālā : https://www.youtube.com/user/Canucks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-09-13 22:20, pirms 9 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: atceros, reiz man uzbrauci virsū, tad tevi izbanoja kā vecu suni! tagad esi piereģistrējies kā Adolfs 111 un Fīrera bildi aizstājis ar NHL logo .

Abrags sen man nav konkurents, Abrags ir mans kājslauķis, kam jāieskaidro, ka viņa vēlmes neviens neņems vērā!
Izskatās ka tas vilciens tevi smagi traumējis.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-13 22:54, pirms 9 gadiem
Hah, Ronaldo Abols
Latvian tryout Ronaldo Abols looking to make an...

Veiksmi Amerikā vietu zem saules iekarojot, lai izdodas!

     [+] [-]

, 2015-09-13 23:08, pirms 9 gadiem
Tīri tehniski tā otrā spēle sākas parīt nevis rīt...