Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Blues" sērijas septītajā spēlē sagrauj Dalasu

"Blues" sērijas septītajā spēlē sagrauj Dalasu
Sentluisas "Blues" hokejisti
Foto: AP/Scanpix

Pirmo reizi kopš 2001. gada Rietumu konferences finālu sasniegusi Sentluisas „Blues”, kas šonakt ar 6:1 sasita Dalasas „Stars” un sērijā uzvarēja 4-3. Nākamajā kārtā Sentluisa spēkosies ar Nešvilas un Sanhosē dueļa uzvarētāju.

„Blues” un „Stars” sērijā vienreiz graujošais rezultāts 6:1 jau tika fiksēts, Setnluisa uzvarot trešajā mačā. 6:1 atkārtojās arī sērijas vissvarīgākajā mačā, kurā visai ātri tika laupīta intriga par uzvarētāju.

Robijs Fabri atklāja rezultātu sestajā minūtē, realizējot vairākumu, bet īpaši veiksmīga Sentluisai izvērtās pirmā perioda izskaņā. Pēdējā pusotrā minūtē tika gūti divi vārti, izceļoties Polam Štjasnijam un Patrikam Berjlundam. Berjlunds pārspēja „Stars” vārtsargu Kari Lehtonenu ar metienu no zilās zonas 3.4 sekundes pirms perioda beigām un panāca 3:0.

Kamēr veiksmīgi darbojās „Blues” vārtsargs Braiens Elitos, viņa uzbrucēji otrajā periodā nokārtoja arī 5:0 vadību, un goda vārtus „Stars” pārstāvis Patriks Īvzss guva tikai 46. minūtē, turklāt arī tad sekoja atbilde Vladimira Tarasenko izpildījumā. „Blues” pārliecinoša uzvara viesos ar 6:1, kurā pa trim punktiem guva Favri, Berjlunds, Štjastnijs un Trojs Brūvers, bet Eliots atvairīja 31 no 32 pretinieku metieniem.

Sentluisas komandai šī ir pirmā reize kopš 2001. gada, kad izdevies sasniegt konferences finālu, kamēr Stenlija kausa finālā „Blues” nav spēlējusi jau 46 gadus. Nākamajā kārtā „Blues” sacentīsies ar „Sharks” un „Predators” sērijas uzvarētāju, kas tiks noskaidrots rīt, izšķirošajā septītajā spēlē.

Stenlija kausa izcīņas 2. kārta

RietumiRezultātsAustrumiRezultāts
Blues – Stars4-3Lightning – Islanders4-1
Sharks – Predators3-3Capitals – Penguins2-4

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2016-05-12 08:41, pirms 8 gadiem
Ja vien Kanaada buutu atstaajusi briivas vietas PČ sastaavam
, 2016-05-12 08:43, pirms 8 gadiem
Pirms dažām sezonām STLkomandai bija jāpiedāvā līdzjutējiem arēnā ēdiens un dzērieni par brīvu, lai tik šamie nāktu uz spēlēm. Tagad, domāju, šādas akcijas nebūs vajadzīgas.
, 2016-05-12 08:53, pirms 8 gadiem
Dandris rakstīja: Ja vien Kanaada buutu atstaajusi briivas vietas PČ sastaavam
Un kas tad butu?sestos lidmasina un skrietu paliga izlasei? nekad ta ipasi nav bijis.

Savaca kaut kadu sastavu, aizlidoja uz Eiropu, nospeleja vienu parbaudes speli, vienu kartigu treninu pirms PC un draga tie kas palika majas, tie paskatisies pa TV. Nav jau Krievija.

Nu Blues nodeva. 19 metieni-6 varti Blues Pret Penguins butu labs finals.
, 2016-05-12 09:01, pirms 8 gadiem
ogreskijs rakstīja: Un kas tad butu?sestos lidmasina un skrietu paliga izlasei? nekad ta ipasi nav bijis.
tā ir katru gadu...ja nekļūdos tad vēl vakar Kanādas sastāvā bija pieteikti tikai 22 spēlētāji...vēl trīs vietas brīvas! parasti viņi atstāj 2-3 vietas kamēr beidzas play-off otrā kārta!
, 2016-05-12 09:47, pirms 8 gadiem
zaipis rakstīja: tā ir katru gadu...ja nekļūdos tad vēl vakar Kanādas sastāvā bija pieteikti tikai 22 spēlētāji...vēl trīs vietas brīvas! parasti viņi atstāj 2-3 vietas kamēr beidzas play-off otrā kārta!
Jaa, un ar pirmo reisu Olimpiskas izlases vadosie speletaji bus klat otra pasaules mala

Pats neesmu skatijies,bet ja jau Tu saki, ka ir brivas vietas, tad jau kads drosi vien Ari atbrauks, bet vai tas tiek gaidits un bus ka dieva davana, ka nacijas vienigais gaismas stars utt. ka dazam labam kaiminu izlasem Es stipri saubos.
, 2016-05-12 10:02, pirms 8 gadiem
ogreskijs rakstīja: Jaa, un ar pirmo reisu Olimpiskas izlases vadosie speletaji bus klat otra pasaules mala

Pats neesmu skatijies,bet ja jau Tu saki, ka ir brivas vietas, tad jau kads drosi vien Ari atbrauks, bet vai tas tiek gaidits un bus ka dieva davana, ka nacijas vienigais gaismas stars utt. ka dazam labam kaiminu izlasem Es stipri saubos.
nu laikam jau nē netiek īpaši gaidīts vai treneri lūdzas, lai kāda komanda izkrīt un tad būs
vismaz pagājušā gadā neviens neskrēja manuprāt...tā arī pabeidza čempi ar ko iesāka!
, 2016-05-12 11:37, pirms 8 gadiem
Značoks jau cerēja uz Tarasenko!
, 2016-05-12 12:21, pirms 8 gadiem
fināls - amazing blues vs. lame pingavīni. blūzmeņi in 6!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-12 14:42, pirms 8 gadiem
Pret New World Order rakstīja: Ceru, ka Lightning paņems Pingvīnus.
es ar, bet nez, baigi labi izskatās.
, 2016-05-12 20:09, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pirms dažām sezonām STLkomandai bija jāpiedāvā līdzjutējiem arēnā ēdiens un dzērieni par brīvu, lai tik šamie nāktu uz spēlēm. Tagad, domāju, šādas akcijas nebūs vajadzīgas.
Godigi sakot, es pat nedaudz pabrinijos, ka vini nomocijaas ar Dallasu visas 7 speles. Vislabakaa vartsargu linija visaa ligaa, konkuretspejiga aizsardziba, domajoss treneris un gars sols. Tur ir Konfas finaals kaa minimums, ko arii Hickoks pieradija. Redzes, kas bus viniem pretinieks. Rietumi, kaa vienmeer favoriti....
Jūse Saross. Foto: USA Today/Scanpix
3

''Oilers'' jāmeklē jauns ĢM, ''Capitals'' iegūst vēl vienu uzbrucēju, Sarosam ilgtermiņa līgums

Vairāki notikumi bijuši dažādās Nacionālās hokeja līgas komandās. Oficiāli paziņots, ka Stenlija kausa finālistē Edmontonas ''Oilers'' kā ģenerālmenedžeris vairs nestrādās Kens Holands. Nešvilas ''Predators'' vienojusies par astoņu gadu līguma pagarinājumu ar vārtsargu Jūsi Sarosu, bet Vašingtonas ''Capitals'' maiņas darījumā ieguvusi vēl vienu uzbrucēju - šoreiz Endrjū Mandžapani.
Tailers Maierss un Teodors Bļugers. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix
3

''Canucks'' slēdz jaunus līgumus ar uzbrucēju Džošua un aizsargu Maiersu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras ''Canucks'' turpina būt aktīva esošo spēlētāju noturēšanā. Ziņots, ka četru gadu līgums noslēgts ar uzbrucēju Dakotu Džošua, bet trīs gadu vienošanās ar vienu no vadošajiem aizsargiem Taileru Maiersu.
Neitans Makinons. Foto: L. E. Baskow/AP
3

Makinons izpelnās NHL sezonas augstvērtīgākā spēlētāja balvu

LETA--AFP. Kolorādo "Avalanche" uzbrucējs Neitans Makinons ceturtdien tika atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP, saņemot Sesila Hārta vārdā nosaukto trofeju.