Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam zaudējums Monreālā, Subens laukumu pamet uz nestuvēm

Girgensonam zaudējums Monreālā, Subens laukumu pamet uz nestuvēm
P.K. Subens
Foto: AP/Scanpix

Naktī no ceturtdienas uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēli aizvadīja latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība,kas viesojās Monreālā, tiekoties ar "Canadiens" hokejistiem. Pārāki šajā duelī izrādījās mājnieki (3:2). Tomēr "Canadiens" uzvaru aizēnoja P.K. Subena savainojums, kad komandas biedrs viņam trāpīja pa galvu, un kanādietis laukumu pameta uz nestuvēm.

Neskatoties uz to, ka "Sabres" pirmais numurs Robins Lēners iepriekšējā mačā pret Ņujorkas "Rangers" aizvadīja ne visai veiksmīgu spēli, ielaižot trīs vārtus un tiekot nomainīts otrajā trešdaļā, arī šonakt vietu Bufalo vārtos ieņēma viņš, savukārt Monreālai, kā ierasts, vārtos stājās Maiks Kondons. Mača sākumu abas komandas aizvadīja visai piesardzīgi, bet lēnām iniciatīvu pārņēma viesi. Iespējas bija gan Girgensonam, kura raidītā ripa lidoja garām vārtiem, gan Aikelam, Keinam un Ristolainenam, tomēr Monreālas vārtu vīrs darbojās pārliecinoši. Pēc šīs ofensīvas aktivizējās arī "Canadiens" hokejisti, un Andrejs Markovs norībināja vārtu konstrukciju. Pirms došanās uz komandu ģērbtuvēm Evanders Keins, aizstāvot komandas biedru, nopelnīja divu minūšu noraidījumu, otro reizi atstājot savu komandu mazākumā.

Visai drīz pie savas iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā tika arī Bufalo "Sabres". Lai gan Keins paspēja izdarīt metienu, tomēr pirms tam viņu neatļauti kavēja "Canadiens" hokejists. Tomēr tāpat kā mājnieki, arī "Sabres" nespēja šo iespēju realizēt. Taču devītajā minūtē Bufalo panāca savu, kad Nikolass Delorjē, esot vārtu priekšā, mainīja ripas lidojuma virzienu, atklājot spēles rezultātu (1:0). Bufalo fanu un komandas prieki bija īsi, jo jau nākamajā uzbrukumā pēc Maksa Pačioretī piespēles acīgākais vārtu priekšā bija Alekss Galčeņuks, panākot izlīdzinājumu (1:1). Tas gan neatturēja "Sabres" hokejistiem turpināt kontrolēt spēles gaitu un "Canadiens" no vārtu zaudējuma glāba vārtu pārliktnis. Šķita, ka atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainīsies, tomēr citās domās bija mājnieku hokejisti. Vispirms Zaks Bogosjans nevajadzīgā situācijā muļķīgi pārkāpa noteikumus, atstājot savu komandu mazākumā, par ko tika sodīti. P.K. Subens veiksmīgi nospēlēja, neļaujot "Sabres" izraidīt ripu no savas zonas, sekoja zibenīga piespēle un vārtu priekšā pavisam nepiesegtajam Galčeņukam tas bija viegls kumoss (2:1)

Mača pēdējais nogrieznis iesākās aktīvi un abas komandas nekautrējās spēlēt fizisku hokeju, kas noveda pie asumiem. Mirkli vēlāk lieliska iespēja, izskrienot teju viens pret vienu,bija Džekam Aikelam, tomēr glāba Kondons. Sestajā minūtē "Sabres" beidzot izdevās pārvērst centienus vārtu guvumā, kad pēc Keina piespēles ripa trāpīja pa Džiontas slidu un ielidoja "Canadiens" vārtos (2:2). Lai gan mača gaitā Lēners vairākas reizes lieliskā veidā paglāba savu komandu no vārtu zaudējuma, taču kad līdz mača beigām bija palikušas mazāk kā septiņas minūtes, arī viņš bija bezspēcīgs, kad ripa no viņa ķiveres atleca pie Torija Mičela, kurš izmantoja apjumuka brīdi, panākot 3:2.

Trešdaļas izskaņā uz brīdi apklusa visi klātesošie fani un komandas personāls, kad Jemeļins trāpīja P.K. Subenam pa galvu, atstājot viņu nokdaunā. Diemžēl šis incidents izvērtās ļoti nopietns, un Subens laukumu pameta uz nestuvēm. Atlikušajā laikā Galčeņukam bija iespēja gūt savus trešos vārtus, tomēr viņa raidījums trāpīja pa vārtu stabu.

Latviešu hokejists Zemgus Girgensons šonakt laukumā pavadīja 13 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Bufalo "Sabres" nākamo maču aizvadīs naktī no sestdienas uz svētdienu, kad tiksies ar Karolīnas "Hurricanes" hokejistiem.

”Canadiens” – "Sabres” 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Vārti: 29:00 Delorjē (Makeibs, Bogosjans) 0:1, 29:09 Galčeņuks (Pačioretī, Barberio) 1:1, 39:16 Galčeņuks (Andrigeto, Subens) 2:1, 45:10 Džionta (Keins, Mulsons) 2:2, 53:21 Mičels (Barberio) 3:2
Metieni: 34:28
Soda minūtes: 14:18
Spēka paņēmieni: 36:38
Vārtsargi: Maiks Kondons - Robins Lēners

  -3 [+] [-]

, 2016-03-11 06:23, pirms 9 gadiem
Zirgs tādu momentu neizmantoja.

     [+] [-]

, 2016-03-11 06:57, pirms 9 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2016-03-11 07:29, pirms 9 gadiem
Ar Pīkeju tiešām asinsstindzinošs tas atgadījums bija. Izskatījās pēc kaut kādas kakla skriemeļu traumas, ilgi gulēja uz ledus ārstu brigādes aplenkts un beigās pat īsti īkšķi nevarēja noturēt paceltu uz augšu.

Cerams, ka karjera nav apdraudēta.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-11 09:48, pirms 9 gadiem
Žēl, ka Girgensonu vairs nevar pieteikt Lč ploviem...

  -1 [+] [-]

, 2016-03-11 11:07, pirms 9 gadiem
"Bufalo "Sabres" nākamo maču aizvadīs naktī no sestdienas uz svētdienu, kad tiksies ar Karolīnas "Hurricanes" hokejistiem."
Hmm, kopš kura laika astoņi vakarā ir nakts?

     [+] [-]

, 2016-03-11 11:55, pirms 9 gadiem
Subana trauma...

https://m.youtube.com/watch?v=KC2Qp...

  +1 [+] [-]

, 2016-03-11 13:39, pirms 9 gadiem
elgarz rakstīja: Zirgs tādu momentu neizmantoja.
Pats esi zirgs vai pareizak sakot zirgagalva. Bet viņš ir Zemgus Girgensons. Diez vai pats to momentu butu izmantojis!
Bet ja par temu - nu pierasta lieta saja sezona, ka Zemgus it ka spele, it ka piedalas komandas veiksmes un neveiksmes, bet atzimeties ar punktiem ta ari nesanak. No otras puses - savu darbu viņš padara un ari tas nav maz.

     [+] [-]

, 2016-03-11 14:49, pirms 9 gadiem