Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Arī ''Coyotes'' meklēs jaunu treneri un neturpina sadarbību ar Toketu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Arī ''Coyotes'' meklēs jaunu treneri un neturpina sadarbību ar Toketu
Riks Tokets. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Arizonas ''Coyotes'' paziņojusi, ka pēc neiekļūšanas Stenlija kausa izcīņā neturpinās sadarbību ar galveno treneri Riku Toketu, kurš šajā amatā strādāja kopš 2017./2018. gada sezonas, ievedot vienību tikai vienu reizi izslēgšanas spēlēs.

Riks Tokets par Arizonas ''Coyotes'' galveno treneri kļuva 2017. gada vasarā. Viņa līgums izbeigtos uzreiz pēc šīs sezonas, taču abas puses vienojušās par sadarbības neturpināšanu. Četru gadu laikā Tokets ar ''Coyotes'' tikai pagājušajā sezonā prata iekļūt izslēgšanas spēlēs. Toreiz Rietumu konferencē tā ieņēma 11. vietu, taču Stenlija kausa kvalifikācijas kārtā ar 3-1 sērijā pārspēja Nešvilas ''Predators''. Stenlija kausa pirmajā kārtā tā ar 1-4 zaudēja Kolorādo ''Avalanche'', no tālākās cīņas par trofeju izstājoties.

Arī šī sezona ''Coyotes'' nebija veiksmīga. Rietumu divīzijā tā finišēja piektajā vietā, tādējādi neiekļūstot izslēgšanas spēlēs. Kopš 2011./2012. gada sezonas Arizonas vienība play-off spēlējusi vien reizi. ''Man bija gods trenēt šo komandu pēdējos četrus gadus. Respektēju visus klubā strādājošos un visus hokejistus, ar kuriem kopā strādāju. Vēlos pateikties arī visiem faniem par atbalstu,'' visiem par darbu četru gadu laikā pateicās treneris.

''Pēc tikšanās ar Riku nolēmām, ka trenera maiņa būtu labākais lēmums. Tas bija sarežģīts lēmums, taču mēs ticam, ka ir laiks jaunam virzienam un trenerim. Mēs izsakām lielu pateicību Rikam par padarīto darbu pēdējo četru gadu laikā. Novēlam viņam veiksmi tālākajā karjerā,'' teikts kluba izplatītajā paziņojumā, kur citēts ģenerālmenedžeris Bils Armstrongs.

Šī bija Toketa otrā NHL galvenā trenera pieredze. No 2008. līdz 2010. gadam speciālists trenēja Tampabejas ''Lightning'', bet pirms nonākšanas ''Coyotes'' Tokets bija trenera asistents Teodora Bļugera pārstāvētajā Pitsburgas ''Penguins''. Kā hokejists Tokets kopā ar ''Penguins'' 1992. gadā kļuva par Stenlija kausa ieguvēju.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/arizona-co...