Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

13 punkti četrās spēlēs – Makdeivids tiek atzīts par NHL nedēļas galveno zvaigzni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

13 punkti četrās spēlēs – Makdeivids tiek atzīts par NHL nedēļas galveno zvaigzni
Konors Makdeivids. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga nosaukusi pagājušās nedēļas labākos spēlētājus. Atzinība tikusi uzbrucējiem Konoram Makdeividam un Kirilam Kaprizovam, kā arī vārtsargam Markam Andrē Flerī.

Edmontonas "Oilers" pagājušajā nedēļā aizvadīja četras spēles pret Vankūveras "Canucks", izcīnot trīs uzvaras. Komandas kapteinis Konors Makdeivids izcēlās ar trim vārtiem un 13 punktiem, sezonas griezumā sasniedzot apbrīnojamo 100 punktu robežu. Nedēļas pirmajā mačā Makdeivids izcēlas ar 2+2, bet pēdējā spēlē – ar 1+3, piedaloties visos vārtos. 24 gadus vecais centra uzbrucējs ir NHL līderis punktos (100), piespēlēs (68), vairākuma punktos (35), vairākuma piespēlēs (26) un vidēji spēlē gūtajos punktos (1,89).

Otrās zvaigznes gods ticis Minesotas "Wild" kreisās malas uzbrucējam Kirilam Kaprizovam, kurš četrās spēlēs guva četrus vārtus un pievienoja četras piespēles. Pagarinājuma uzvarā pret Lasvegasas "Golden Knights" krievu uzbrucējs pusotru minūti līdz beigām panāca izlīdzinājumu. Četras dienas vēlāk viņš pret Anaheimas "Ducks" guva savas NHL karjeras otros pagarinājuma uzvaras vārtus. 24 gadus vecais Kaprizovs ir debitantu līderis vairākās kategorijās – vārtos (27), punktos (51), vairākuma vārtos (8), metienos pa vārtiem (152).

Trešās zvaigznes gods ticis Markam Andrē Flerī. Viņš Lasvegasas "Golden Knights" vārtos aizvadīja divus mačus, tiekot galā ar 93,9% metienu un vidēji ielaižot 1,48 ripas. Tagad Flerī kontā ir 491 uzvara, kas dod trešo vietu NHL vēsturē. Aizvadītās nedēļas laikā viņš atrāvās no Roberto Luongo (489 uzvaras). Līderis ir Martēns Brodērs (691), kuram seko Patriks Ruā (551). 36 gadus vecais Flerī šosezon laukumā devies 35 spēlēs, un viņš dala trešo vietu gan uzvaru (25), gan sauso spēļu (5) kategorijās.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-10 22:55, pirms 3 gadiem
Fenomenāla sezona.

     [+] [-]

, 2021-05-10 23:17, pirms 3 gadiem
Pie standarta sezonas tāda vidējā statistika nebūtu, jo būtu jāspēlē pret visām komandām un būtu daudz vairāk un garāki pārlidojumi. Bet jebkurā gadījumā iespaidīgi.