Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Trīs reizes Stenlija kausu izcīnījušais Viljamss noslēdz karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Trīs reizes Stenlija kausu izcīnījušais Viljamss noslēdz karjeru
Džastins Viljamss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Karolīnas “Hurricanes” uzbrucējs Džastins Viljamss paziņojis par spēlētāja karjeras beigām. Viņš trīs reizes virs galvas cēlis Stenlija kausu - 2006. gadā ar “Hurricanes”, 2012. un 2014. gadā ar Losandželosas “Kings”.

39 gadus vecais Džastins Viljamss savā NHL karjerā aizvadīja 19 sezonas. 1264 spēlēs viņš izcēlās ar 320 vārtiem un 797 punktiem, pārstāvot četras komandas - Karolīnas “Hurricanes”, Filadelfijas “Flyers”, Losandželosas “Kings” un Vašingtonas “Capitals”. Viņš trīs reizes kļuva par Stenlija kausa ieguvēju, turklāt 2014. gadā Viljamss saņēma MVP balvu.

Viljamsam tikusi dota viena no unikālākajām iesaukām starp NHL hokejistiem - “Mr. Game 7”. Karjeras laikā viņš piedalījies deviņās sēriju septītajās spēlēs, gūstot septiņus vārtus un sakrājot 15 punktus. Nevienam spēlētājam NHL vēsturē nav vairāk septīto spēļu punktu. Viljamsa komandas uzvarējušas astoņās no deviņām sēriju septītajām spēlēm.

“Līgā ielauzos 2000. gadā, vienu dienu pēc 19. dzimšanas dienas. Hokejs man ir devis tik daudz, ka nekad nespēšu atmaksāt. Dažās pieredzes, attiecības, mācības un grūtības kopā ar mani paliks arī turpmākajā dzīvē. Nekad neesmu uztvēris šo privilēģiju - mans darbs ir hokeja spēlēšana - kā pašsaprotamu, un droši vien tas ir iemesls, kāpēc varēju aizvadīt tik ilgu karjeru,” pauda Viljamss.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/hurricanes/news...