Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

31 gada vecumā karjeru spiests beigt NHL vārtsargs Nīlsons

Rolands Eliņš

31 gada vecumā karjeru spiests beigt NHL vārtsargs Nīlsons
Anderss Nīlsons. Foto: Zumapress/Scanpix

Zviedrijas vārtsargs Anderss Nīlsons paziņojis, ka pēc smadzeņu satricinājuma nevarēs turpināt savu hokejista karjeru. Viņš nebija spēlējis pusotru gadu un bija Tampabejas "Lightning" sastāvā.

"Mani simptomi pēc smadzeņu satricinājuma un kakla problēmas padarījuši par neiespējamu manu turpmāku spēlēšanu profesionālā līmenī," savos sociālajos tīklos rakstīja Anderss Nīlsons. "Protams, tas nav veids, kādā vēlējos beigt karjeru, taču apzinos, ka man izdevās piepildīt savu sapni par spēlēšanu NHL un savas valsts pārstāvēšanu pasaules čempionātā. Vēlos pateikties visiem, kuri atbalstīja mani šajā ceļā."

Nīlsons tika draftēts 2009. gadā, bet NHL debiju piedzīvoja divas sezonas vēlāk. Viņš kopumā NHL aizvadīja 161 spēli, pārstāvot "Islanders", "Oilers", "Blues", "Sabres", "Canucks" un "Senators" komandas. Viņš savulaik bija komandas biedrs Latvijas hokejistiem Zemgum Girgensonam un Rūdolfam Balceram, un tieši "Senators" sastāvā aizvadīja savu pēdējo maču.

Iepriekšējā gada beigās Nīlsons tika iekļauts maiņas darījumā, nonākot Tampabejas "Lightning" komandā, kurā gan tā arī nevienā spēlē nepiedalījās.

31 gadu vecais Nīlsons pārstāvējis Zviedriju četros pasaules čempionātos, kuros izcīnīja pilnu medaļu komplektu – zeltu, sudrabu un bronzu. 2018. gada PČ viņš tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/anders-nil...

Slēpts komentārs: Raimonds Ļitviņenko

  +3 [+] [-]

, 2021-08-09 09:11, pirms 3 gadiem
Jocīgs zviedrs...galīgi neizklausās pēc zviedra ja nav Āndēšš Nīšūns....

  -1 [+] [-]

, 2021-08-09 14:32, pirms 3 gadiem
Raimonds Ļitviņenko rakstīja: Vakcīna???
SMADZENU SATRICINAJUMA SEKAS!!!!

     [+] [-]

, 2021-08-10 08:32, pirms 3 gadiem
Raimonds Ļitviņenko rakstīja: Vakcīna???
Jā, jā! Visur un vienmēr! Dinozauri nāk!