Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Fāzels: "Esmu pārliecināts, ka NHL hokejisti būs Sočos"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Fāzels: "Esmu pārliecināts, ka NHL hokejisti būs Sočos"
Kirovs Lipmans un Renē Fāzels
Foto: Jānis Pipars / Scanpix

Starptautiskā hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels uzskata, ka NHL spēlētāji piedalīsies jau piektajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Savukārt tikmēr NHL viceprezidents Bils Deilijs ir pārliecināts, ka KHL respektēs lokauta beigas.

Ziemeļamerikas spēcīgākās hokeja līgas un spēlētāju jaunajā kolektīvajā vienošanās nav punkta par hokejistu dalību Soču olimpiskajās spēlēs, tomēr Renē Fāzels ir optimistiski noskaņots. "Pēc tam, kad jaunā kolektīvā vienošanās tiks ratificēta, būs jāietur neliela pauze, un tad būs jāuzsāk pārrunas. Kopā ar spēlētāju arodbiedrību, NHL vadību un Starptautisko olimpisko komiteju darīsim visu iespējamo, lai labākie hokejisti piedalītos jau piektajā olimpiādē pēc kārtas," norāda Fāzels. "Kā es jau agrāk teicu, durvis NHL spēlētājiem vienmēr ir atvērtas, un esmu pārliecināts, ka mēs noteikti vienosimies tāpat, ka to izdarījām iepriekš Nagano, Soltleksitijā, Turīnā un Vankūverā."

Bils Deilijs tikmēr uzskata, ka KHL spēlējošie NHL hokejisti atgriezīsies pasaules spēcīgākajā līgā. "Mums nav pamata domāt, ka pēc lokauta beigām viņi (KHL) ļaus spēlētājiem palikt. Viņi ir apstiprinājuši, ka respektēs mūsu vienošanos," pārliecināts ir Deilijs.

Pēc lokauta beigām lielākā daļa NHL spēlētāju jau atgriezušies Ziemeļamerikā vai darīs to tuvākajā laikā. Tomēr ir daži izņēmumi, piemēram Ļubomirs Višņovskis nolēmis palikt "Slovan" klubā līdz sezonas beigām, bet Iļja Kovaļčuks neizslēdz iespēju palikt SKA.

Tiek plānots, ka jaunā kolektīvā vienošanās tiks ratificēta 12. janvārī. Iepriekšēja vienošanās jau ir panākta, tāpēc ar ratificēšanu nevajadzētu būt problēmām. Jaunā NHL sezona varētu sākties 19. janvārī. Saīsinātajā regulārajā sezonā katra komanda aizvadīs 48 mačus.

Izmantotie resursi:
The Canadian Press, theglobeandmail.com
The Associated Press, tsn.ca

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-09 12:46, pirms 12 gadiem
simeks2 rakstīja: Masaļskis vnk zvērs Yugras kastē pagaidām ...35 metienus no 37 atvairījis
... un pēc tam četrus bullīšus ielaida...

  +1 [+] [-]

, 2013-01-09 12:56, pirms 12 gadiem
Olimpiādes hokejs bez NHL večiem tāda amatieru ballīte vien būs!

     [+] [-]

, 2013-01-09 13:00, pirms 12 gadiem
Domāju, ka Miami vai Maldivu salas viņiem iet vairāk pie sirds...lai gan, bairītis lētāks tomēr ir Sočos

  -1 [+] [-]

, 2013-01-09 13:48, pirms 12 gadiem
Krievijas NHL hokejisti noteikti bus Sočos!

     [+] [-]

, 2013-01-09 14:59, pirms 12 gadiem
Argonauts rakstīja: ... un pēc tam četrus bullīšus ielaida...
tas tak nebūs latviets lai kādu kaku neiemestu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-09 15:31, pirms 12 gadiem
jurixxx rakstīja: tas tak nebūs latviets lai kādu kaku neiemestu..
tu esi jocīgs?! kopš kura laika faktu konstatēšana ir kaut kādu kaku mešana?
Vai tagad visiem latviešiem jābūt tik superpozitīvi noskaņotiem, ka sev acis jāaizmālē ar sīrupu un visas negācijas-sabiedrības dzīvē, politikā vai sportā- vnk jāignorē, un, ar rozā brillēm uz acīm, uz priekšu, uz saulaino tāli?!
Man nav pieņemams nedz negatīvisms, nedz sapņains superpozitīvs optimisms. Esmu dzīves rūdīts reālists, un reāli vērtēju arī visus sporta notikumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja